Κεντρική Basket League Άρης “Για να βρεθεί επενδυτής πρέπει να υπάρχει ομάδα και γι’ αυτό θα δουλέψουμε! Θέλουμε στήριξη…”

“Για να βρεθεί επενδυτής πρέπει να υπάρχει ομάδα και γι’ αυτό θα δουλέψουμε! Θέλουμε στήριξη…”

arvanitis papageorgiou

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η συνέντευξη Τύπου των ανθρώπων του Α.Σ. Άρης, παρουσία του Χάρη Παπαγεωργίου. Αναλύθηκαν οι αποφάσεις που σχετίζονται με το τμήμα μπάσκετ του Άρη και εκτός του Προέδρου της ΚΑΕ (σύντομο αλλά ουσιαστικό το σχόλιό του περί ενότητας), μίλησαν ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Λευτέρης Αρβανίτης, ο νομικός σύμβουλος του Α.Σ., Χρήστος Γρόλλιος και ο επιστημονικός συνεργάτης της ΚΑΕ Άρης και ορκωτός λογιστής, Δημήτρης Πρωτογερόπουλος.

Ολοι τους στάθηκαν στην ανάγκη συσπείρωσης γύρω από την ομάδα μπάσκετ, με τον Αρβανίτη να τονίζει μεταξύ άλλων πως “θέλουμε στήριξη και αγάπη, όχι ψέματα και λάσπη“. Επίσης, ο Πρόεδρος του Α.Σ. αναφέρθηκε στις παροχές που θα έχουν όσοι συμμετέχουν στο πλάνο πολυμετοχικότητα, το οποίο στη παρούσα φάση μοιάζει ως μονόδρομος.

Ο Αρβανίτης, επιπλέον, μίλησε για τις επαφές με την FIBA και υπογράμμισε πως θα πρέπει να δείξει την ίδια στάση σε όλα τα σωματεία μιας και υπάρχουν ομάδες με ban -όπως η Μπεσίκτας- που κάνουν μεταγραφές και “έμεινε” στο ότι υπάρχει η γνώση να “φτιαχτεί” μια καλή ομάδα με λίγα χρήματα ενώ επισήμανε πως στον Άρη θέλουν να βρεθεί επενδυτής αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνει ελκυστικός ο σύλλογος. Aκόμη, έγινε αναφορά και στην σκέψη δημιουργίας του “ARIS TV” αλλά και στο θέμα του Παλέ και ξεκαθάρισε πως “εμείς δεν θα πηδήξουμε από το καράβι”.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης είπε:

“Θα ξεκινήσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και στους παράγοντες που μετά την υπερψήφιση του πλάνου πολυμετοχικότητας επικοινώνησαν μαζί μου για να βοηθήσουν το τμήμα να ανακάμψει. Για αυτό γίνεται η σημερινή συνέντευξη Τύπου. Για να ενημερώσουμε όσον αφορά τις κινήσεις μας. Να κατεβάσουμε μία ομάδα στο παρκέ και να λειτουργήσει επαγγελματικά τους επόμενους. Πάντα βέβαια με την σημείωση του κορωνοϊού.

Ηταν σημαντικό και είναι στις αρχές μας, να μιλήσουμε πρώτα με τα μέλη μας. Τους ενημερώσαμε και τώρα ενημερώνουμε τον υπόλοιπο κόσμο ότι η ομάδα βρίσκεται σε μία οριακή και δύσκολη φάση. Είχαμε τονίσει ότι είναι άσχημη η κατάσταση και πρέπει να την διορθώσουμε. Ηρθε η ώρα να δείξουμε ότι διαφέρουμε από όλους τους υπόλοιπους συλλόγους. Ο ΑΡΗΣ έχει το πλεονέκτημα του κόσμου. Είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και την βοήθεια στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Ηρθε η ώρα να το πιστοποιήσουμε και να το δηλώσουμε ξανά με δυνατή φωνή, δίπλα στον σύλλογο, δίπλα στο τμήμα.

Αποδεικνύουμε και πάλι ότι δεν πηδάμε από το καράβι. Ο ΑΣ δεν είχε άλλο δρόμο. Να δώσουμε μία μεγάλη μάχη για να σωθεί η ομάδα. Θα πρέπει τους επόμενους μήνες να στήσουμε ξανά την ΚΑΕ. Χρειάζονται ρυθμίσεις προς το Δημόσιο, την εφορία, το ΙΚΑ, τους περσινούς παίκτες. Έχει δουλειά. Καθυστερήσεις ή αναβολές δεν μπορούν να υπάρξουν.

Συμμετείχαμε προχθές στο συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ με τους κ.κ. Γρόλλιο και Παπαγεωργίου. Έχουμε ένα ευχάριστο γεγονός. Η εγγυητική των 140 χιλιάδων ευρώ πάει για του χρόνου. Αλλά οι διακανονισμοί της περσινής χρονιάς πάνε για φέτος. Άλλες θέσεις μας πέρασαν. Άλλες όχι. Είναι μία κατάσταση ισορροπιών και συμμαχιών που πρέπει να χτίσουμε πάλι.

Είναι σημαντική για εμένα η τελευταία εξέλιξη με το γήπεδο. Το Υπουργείο παρέλαβε την θετική εισήγηση των ΕΑΚ. Θα ορίσουμε τον δικό μας νομικό σύμβουλο για να γίνει το συμφωνητικό της παραχώρησης του Παλέ. Αυτό συμπεριλαμβάνεται μέσα στις δράσεις μας ως ΑΣ, διότι θα βοηθήσει τόσο τον σύλλογο όσο και την ΚΑΕ. Να αξιοποιήσουμε τον χώρο. Έχουμε μία σχετική συνάντηση την Παρασκευή.

Στην συνάντηση με τον ΕΣΑΚΕ τέθηκαν πολλά ζητήματα. Υπήρχε και το θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου. Είμαστε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης αλλά με κάποιες απόψεις και όρους. Σε περίπτωση που πάει στραβά, έχουμε την δεύτερη δράση και είμαστε σχεδόν έτοιμοι για αυτήν. Έχουμε βρει και χορηγό. Ας το πούμε ARIS TV. Είναι ένα κανάλι το οποίο λόγω κορωνοϊού έχει οργανωθεί και είναι σχεδόν έτοιμο. Απλά περιμένουμε την εξέλιξη με τα τηλεοπτικά στην λίγκα. Από το ARIS TV ελπίζουμε σε πολλά έσοδα. Μπορεί να είναι μεγαλύτερα και από το φετινό τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Υπάρχουν παράγοντες που βοήθησαν πέρυσι. Θα το κάνουμε και φέτος. Δεν φτάνουν όμως μόνο αυτά. Χρειάζονται κι άλλα πράγματα. Το ποσό που θα διαθέσουν θα είναι πάλι περίπου στις 200 χιλιάδες.

Θα το ξαναπώ όμως, ότι δεν φτάνουν. Υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις. Για αυτό υπάρχει και η πολυμετοχικότητα. Είναι μία βοήθεια του κόσμου προς το τμήμα και ένα συνιάλο στήριξης που ήδη βοηθούν, να μην αισθάνονται μόνοι τους. Αν δουλευτεί σωστά και στηριχθεί από όλο τον κόσμο και τους ανθρώπους πιστεύουν σε αυτήν, μπορεί να βοηθήσει και στην εξεύρεση πιθανού χρηματοδότη, επενδυτή η επιχειρηματία που ίσως ενδιαφερθεί για την ΚΑΕ.

Θεωρούμε ότι είναι μία λύση που μπορεί να δώσει έναν… αέρα τον οποίο χρειαζόμαστε. Γίνεσαι συμμέτοχος στην προσπάθεια. Διαθέτεις όσα χρήματα μπορείς και όποτε μπορείς. Συνδυάζεται εν μέρει και με τα διαρκείας. Είναι ένας νόμιμος, ωραίος τρόπος ενίσχυσης της ομάδας, αποφεύγοντας τους ερανούς με τα κουπόνια και τα τραπεζάκια έξω από τα γήπεδα. Απλώνεις το θέμα των μετοχών και κερδίζεις πολλά ως σύλλογος. Οταν έχεις εξωστρέφεια και ανοίγεις την μετοχική σου σύνθεση.

Πέρα από την πολυμετοχικότητα έχουμε στο μυαλό μας να ανακοινώσουμε και τα εισιτήρια διαρκείας. Θα ήθελα να πω στον κόσμο ότι μίλησα με το Υπουργείο σχετικά με τους φιλάθλους στα γήπεδα. Δεν μπορεί ακόμα να απαντηθεί. Ωστόσο θα ανακοινώσουμε τα διαρκείας, έστω και με μορφή στήριξης για την σωτηρία της ομάδας. Και στην συνέχεια να δούμε πώς μπορούμε να επιβραβεύσουμε όσους βοηθήσουν. Δεν θα αφήσουμε τον κόσμο να δώσει απλά κάποια χρήματα.

Να κάνω μία παρένθεση. Αυτό που λέμε, ειδικά για τα διαρκείας, είναι βασικό έσοδο των ομάδων. Η ομάδα παράγει ένα αθλητικό θέαμα και κάποιος πληρώνει για να το δει. Αυτό ζητάμε, όχι κάτι υπερβολικό. Ζητάμε να βοηθήσουν αυτοί που θέλουν και μπορούν. Οι άλλοι, τουλάχιστον ας μην πολεμούν αυτήν την προσπάθεια και την… λασπώνουν.

Είμαστε σίγουροι ότι με τα έσοδα του γηπέδου, η ομάδα θα πάει καλύτερα. Απλά για 1-2 χρόνια χρειαζόμαστε και την στήριξη του κόσμου.

Βλέπουμε όλα τα τμήματα ως ένα, στο ΑΣ. Να βοηθήσουμε και το ποδόσφαιρο με διαρκείας, αλλά και το μπάσκετ. Δεν γίνεται να εξαντλήσουμε τα εισιτήρια στο ένα τμήμα και όχι στο άλλο. Ως ΑΣ, θεματοφύλακες, βλέπουμε το ίδιο αυτά τα δύο τμήματα. Είμαστε δίπλα τους και το αποδείξαμε.

Φανταζόμαστε πολλούς μετόχους. Να έχουν συμμετοχή στα κοινά της ομάδας. Να έχουν την δική τους κερκίδα. Να είμαστε ενωμένοι. Έτσι το φανταζόμαστε. Με ειλικρίνεια.

Σχετικά με τις μετοχές, έχουν αξία 5 ευρώ η μία. Ελάχιστη ποσότητα μετοχών είναι οι 10 μετοχές. Δηλαδή 50 ευρώ. Οποιος δώσει αυτό το ποσό, παίρνει έκπτωση 5% στην μπουτίκ.

Στα 100 ευρώ, έχει 10% στη μπουτίκ και 10% στα διαρκείας. Στις 30 μετοχές 15% στη μπουτίκ και 15% στα διαρκείας. Από την αγορά 50 μετοχών και πάνω αρχίζει το πρόγραμμα επιβράβευσης των μετόχων που θα εμπλουτίζεται. 15% στην μπουτίκ, 15% στα διαρκείας και συμμετοχή στο πρόγραμμα επιβράβευσης, σε συνεργασία με διάφορες εταιρίες.

Στις 100 μετοχές παραμένει το 15% στη μπουτίκ, ανεβαίνει στο 20% στα διαρκείας και συμμετοχή στο πρόγραμμα επιβράβευσης. Στις 200 μετοχές, άρα 100 ευρώ, 20% στην μπουτίκ και 25% στο διαρκείας με το πρόγραμμα επιβράβευσης. Στις 400 μετοχές 25% στην μπουτίκ και 30% στο διαρκείας, συν το πρόγραμμα επιβράβευσης. Αν φτάσουμε στις 1000 μετοχές, 35% στην μπουτίκ και 50% για το διαρκείας, με το πρόγραμμα επιβράβευσης.

Θεωρούμε ότι είναι win-win. Βοηθάμε την ομάδα και παράλληλα βγαίνουμε κερδισμένοι μέσω των προνομίων και των χορηγών της ΚΑΕ.

Σχετικά με τα ban, υπάρχει καλή ψυχολογία επειδή το έχουμε κάνει ξανά. Το ίδιο ισχύει και στην FIBA. Εντός των ημερών θα έχουμε μία τηλεδιάσκεψη με την FIBA για να φτάσουμε σε μία λύση. Παράλληλα μιλάμε και με την ΕΟΚ. Η FIBA θα πρέπει να αποδείξει απέναντι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ότι δεν είναι… μαγαζάκι μανατζαρέων και δικηγόρων. Να αφήσει τον ΑΡΗ να κάνει μεταγραφές. Καλές είναι και οι σχέσεις μας και με την ΕΟΚ. Για να βοηθήσεις κάποιον και να πάρεις χρήματα, θα πρέπει να τον αφήσεις να παράξει χρήματα.

Πέρυσι και πρόπερσι είχαμε ακριβές ομάδες και δεν έπαιζαν σύμφωνα με την οικονομική τους αξίσ. Φέτος θα πάμε με αυτά που μπορούμε, για να μην δημιουργήσουμε νέα χρέη. Θα έχουμε ένα… σφιχτό μπάτζετ. Θα βασιστούμε κυρίως σε αθλητές που έπαιξαν πέρυσι στην Ελλάδα, σε καλούς χαρακτήρες και σε μία καλή χημεία. Τα καταφέραμε και τότε.

Την χρονιά του Λάσκαρη πήραμε παίκτες κυρίως από τον Κολοσσό και τα Τρίκαλα. Ο Λάσκαρης, μας βοήθησε με τους Ουάιτ και Μακ Νιλ. Ξέρουμε να κάνουμε ομάδες με λίγα χρήματα. Ο Πρίφτης έλεγε για χημεία σε μία ομάδα και τον λοιδορούσατε. Πάλι θα έχουμε Έλληνες, έμπειρους και νέους. Θα δώσουμε ευκαιρίες. Η ομάδα πρέπει να είναι υγιής οικονομικά.

Την πρώτη χρονιά του Λάσκαρη, ο Ουάιτ ήρθε για 130 χιλιάδες ευρώ. Μετά υπέγραψε με 7 εκατ. στο Μαϊάμι. Με λίγα χρήματα, μπορεί να γίνει μία καλή ομάδα. Δεν θα πάρει το πρωτάθλημα αλλά δεν θα κινδυνέψει κιόλας.

Συνολικά ανακοινώσαμε στην Γενική Συνέλευση χρέη 4,5 εκατ. ευρώ. Μπορούμε να κάνουμε μία ανάλυση, με περισσότερες λεπτομέρειες και θα το κάνουμε στην επόμενη Γενική Συνέλευση του ΑΣ που θα κάνουμε πάλι οικονομικό και αγωνιστικό απολογισμό όλων των τμημάτων, ώστε να έχει εικόνα και ο κόσμος.

Δεν έχω ακριβώς εικόνα για τα όσα έχουν γίνει. Είναι τόση πολλή η δουλειά, τόσο πολύ το άγχος και τόσο μεγάλη η πίεση των καταστάσεων που τρέχουν μέρα με την μέρα που δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε έναν τέτοιο έλεγχο. Υπάρχουν όμως τα στελέχη στην ΚΑΕ Άρης τα οποία θα κάνουν αυτόν τον έλεγχο και θα ενημερώσουμε τον κόσμο ακριβώς για το τι έγινε. Τόσο για την διοίκηση του κ. Λάσκαρη όσο και του κ. Γουλιέλμου”.

Ο Χάρης Παπαγεωργίου έκανε σύντομο αλλά ουσιαστικό σχόλιο:
“Η δική μου παρουσία έχει σκοπό να δείξει και να αναδείξει την ενότητα και τη συσπείρωση όλου του Αρειανού κόσμου”.
Ο Χρήστος Γρόλιος ανέφερε:
“Η ΚΑΕ Άρης στοχεύει σε δύο διαφορετικούς προϋπολογισμούς. Να καλύψει αυτόν της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η ΚΑΕ έχει ένα πλεονέκτημα. Πέραν των κινήσεων για εισροή χρημάτων, υπάρχει ο κόσμος. Η πολυμετοχικότητα δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να συμμετέχει. Δεν είναι η άντληση χρηματικών ποσών, αλλά να δείξει και την δυναμική του. Θα προσδώσουν μία ξεχωριστή δυναμική και να σταθούν ως αφορμή για να αποδειχθεί πάλι το μεγαλείο της ομάδας και να προσελκύσουμε κάποιο χορηγό ή επενδυτή. Το θέμα τώρα είναι να καλύψουμε το άνοιγμα των τελευταίων χρόνων.

Έγινε μία σημαντική προσπάθεια την τριετία 2012-15. Με την υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99 κατάφερε να ρυθμίσει όλες τις οφειλές της και να έχει προοπτική. Δυστυχώς όμως τα επόμενα χρόνια χάθηκαν οι ρυθμίσεις. Απαιτείται η άντληση χρημάτων για να τα ρυθμίσουμε. Χρήματα που θα υπερβάλουν τον προϋπολογισμό της επόμενης σεζόν. Θα γίνει προσπάθεια για την δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας,. Η μεγάλη ώθηση όμως θα έρθει από τον κόσμο, μέσω της πολυμετοχικότητας. Είναι μία τεράστια ανταμοιβή για τον κόσμο, να έχει στην κατοχή του μετοχές της ομάδας.

Είναι κάτι που πρέπει να πιστέψουμε. Μία δίοδος για να βρεθεί μία ακτίνα φωτός για την ΚΑΕ. Είναι δύσκολη η εποχή που διανύουμε. Λόγω κορωνοϊού δεν γίνονται ασφαλείς προβλέψεις. Οι χορηγοί είναι διστακτικοί”.

Ο Δημήτρης Πρωτογερόπουλος τόνισε:
“Το πλάνο της πολυμετοχικότητας, έχει κάποια βήματα. Αποφασίζεται η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Δημοσιεύεται στο ΓΕΜΗ και η διοίκηση προχωράει σε άνοιγμα σχετικού λογαριασμού. Αφού γίνει αυτό, ο καθένας που ενδιαφέρεται προχωράει σε κατάθεση αντίστοιχου ποσού. Χρόνος ολοκλήρωσης είναι οι 4 έως 6 μήνες. Ο,τι ποσό συγκεντρωθεί, θα οριστικοποιήσει και το ποσό της ΑΜΚ. Δεν έχουμε τον περιορισμό του ποσού. Απλά πρέπει να ολοκληρωθεί η ΑΜΚ για να γίνει χρήση των χρημάτων από την διοίκηση.

Υπάρχει η απόφαση για την κάλυψη των ζημιών. Είναι αρκετές, που καθιστούν δύσκολη την έλευση επενδυτή. Θα πρέπει να προβεί η εταιρία σε μία μείωση κεφαλαίου για κάλυψη ζημιών. Πρέπει να προηγηθεί της απόφασης της ΑΜΚ και μετά να ακολουθήσει αυτή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …