NBA Restarts…

james cliprers lakers

galanis dimitris small1Τι κι αν έχουν αποκοπεί από τις οικογένειες τους μήνες; Τι κι αν έχουν κατηγορηθεί ως «αλαζόνες», επειδή μιλούν ειρωνικά για τον… Παράδεισο του Ορλάντο; Τι κι αν σημαντικά γεγονότα, όπως η δολοφονία Φλόιντ, τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού κι η γενικότερη κοινωνική αναταραχή ταράζουν την αμερικανική κοινωνία; Το ΝΒΑ επέστρεψε, έκανε… restart και το πρώτο πιάτο ήταν πολύ ελκυστικό, για να ανοίξει την όρεξη όλων των μπασκετόφιλων ανά την υφήλιο.

Ακόμα παίζονται παιχνίδια κανονικής περιόδου, όλοι έχουν το βλέμμα στα πλέι οφ, οι ομάδες είναι χωρίς ρυθμό, κάποια κλαμπ έχουν σοβαρές απουσίες -για διάφορους λόγους-, όμως η μεγάλη εικόνα είναι άλλη:

Όλο το ΝΒΑ ενωμένο γονάτισε κι όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στο ΡΑΤΣΙΣΜΌ, ύψωσε τη γροθιά του, έγραψε το μήνυμα που ήθελε στις φανέλες του κι έδειξε ότι ακούει την κοινωνία. Έδειξε ότι σέβεται τον απλό πολίτη, δεν φοβάται και αντιστέκεται.

Μετά ήρθε το Basketball…

Το «NBA restarts» και δείχνει ότι μία επιχείρηση δεν κατεβάζει ρολά, αλλά προσαρμόζεται, εξελίσσεται και προχωρά. Ένας σοβαρός οργανισμός, προχωρά χωρίς προσκόμματα και φτηνές δικαιολογίες.

Οι αθλητές (σ.σ. η πληροφόρηση που έχουμε είναι από τρεις ομάδες, άρα απόλυτα ασφαλές δείγμα), ήθελαν να παίξουν. Έκαναν σαν τρελοί. Γνωρίζουν ότι τα παραγωγικά τους χρόνια είναι περιορισμένα και ξέρουν ότι αν δεν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών, κάποιος άλλος στον χώρο του θεάματος θα πάρει τη θέση τους.

Επίσης, ως αθλητές κι έξυπνοι άνθρωποι, δεν σταμάτησαν να προπονούνται (σαν μανιακοί), γιατί ξέρουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιοι μένουν πίσω και κάποιοι αναδύονται. Κανείς δεν θέλει να είναι στη πρώτη κατηγορία. Μηδέ εξαιρουμένων των προπονητών.

Clippers – Lakers

Εντάξει, είμαι με τους πρώτους, γιατί οι φίλοι μου είναι εκεί. Έπαιξαν με σημαντικές απουσίες, προηγήθηκαν μέχρι 16 πόντους, όμως ο ίστρος του Anthony Davis και η προσωπικότητα του James στις τελευταίες μπάλες, έδωσαν τη νίκη στους Lakers. Kuzma/Caruso/Walters έδωσαν φοβερή βοήθεια και γενικά πιστεύω οι βοηθητικοί παίκτες κι η απόδοσή τους θα παίξει καταλυτικό ρόλο στα πλέι οφ.

Το «hot bed» του LA, moves to Orlando και δεν πιστεύω άλλη ομάδα να σπάσει αυτό το ζευγάρι στη Δύση. Οι Clippers δεν έχουν και πολλά να σκεφτούν. Άλλωστε ο κόουτς Rivers είναι απίστευτα έμπειρος, ελέγχει τα πάντα στον οργανισμό κι όλοι γνωρίζουν -από τον Jerry West ως τον τελευταίο παίκτη- ότι η σειρά θα πάει μακριά. Όταν γυρίσουν οι Lou & Mo, όλα θα είναι διαφορετικά, ειδικά στα ριμπάουντ που χάθηκαν.

Δε θέλω να μιλάω για ματς που δεν βλέπω. Το σπορ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού φαίνεται ίδιο με το δικό μας, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση.

Καλή απόλαυση και καλή τύχη σε όλους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Γαλάνης
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Σλούκας: «Να είμαστε πεινασμένοι»

Ο Κώστας Σλούκας ήθελε η ομάδα να είναι… πεινασμένη και ήταν Ο Κώστας Σλούκας σε μια εκπλη…