Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Κώστας Μέξας: «Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας»

Κώστας Μέξας: «Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας»

Ο Κώστας Μέξας προετοιμάζει την ομάδα του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας χρονιάς. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τους στόχους του Δικεφάλου του Βορρά και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι πιστεύει πολύ στην ομάδα του.

Αναλυτικά:

Για τις σκέψεις του για τη νέα χρονιά:

Προσπαθήσαμε με βάση το budget που είχαμε να κάνουμε μια ομάδα που θα έχει ισορροπία και στις δύο πλευρές του παρκέ και να παίξει ομαδικό μπάσκετ. Θεωρώ ότι μέσα από την προπόνηση, την ομαδικότητα και τη νοοτροπία που έχουν όλοι οι αθλητές μας, θα μπορέσουμε να χτίσουμε μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Όσον αφορά τους στόχους, αν δεν δούμε πώς θα ολοκληρωθεί το roster και των άλλων ομάδων, δεν μπορούμε να μιλήσουμε ξεκάθαρα. Σίγουρα ο στόχος μας είναι να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται και να δούμε βήμα βήμα που μπορούμε να φτάσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι πάντως και πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας.

Για το θέμα της συνοχής με την έννοια ότι η ομάδα είναι εντελώς καινούρια:

Κάθε προσπάθεια, κάθε καλοκαίρι είναι δύσκολη, ειδικά όταν μια νέα ομάδα έχει τόσα πολλά νέα πρόσωπα. Εμείς προσπαθήσαμε να έρθουν τα παιδιά όσο το δυνατόν νωρίτερα προκειμένου να αρχίσουμε την προετοιμασία, για να μπορέσουμε αυτό το μειονέκτημα σε σχέση με κάποιες άλλες ομάδες, να το καλύψουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Από την επόμενη εβδομάδα, όταν θα είναι και όλα τα παιδιά εδώ, θα μπορέσουμε να δουλέψουμε όπως θέλουμε για να είμαστε έτοιμοι όταν αρχίσει πρωτάθλημα.

Για το αν υπάρχουν κάποια διδάγματα από την περσινή χρονιά:

Πάντα υπάρχουν διδάγματα. Νομίζω αυτό που πρέπει να έχουμε σε μεγαλύτερο βαθμό φέτος είναι η εμπιστοσύνη. Πρέπει να χτιστούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ όλων όσων είμαστε στην ομάδα. Θα πρέπει η ομάδα να είναι καλύτερη από πέρυσι σε αυτό το κομμάτι.

Για τα χαρακτηριστικά που θα έχει η ομάδα τη νέα χρονιά:

Οι επιλογές έγιναν με βάση κάποια πράγματα που θέλουμε να δούμε μέσα στο γήπεδο. Θέλαμε να έχουμε ποικιλία στο κομμάτι της επίθεσης. Θέλαμε, οι περιφερειακοί μας κυρίως, οι οποίοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για τις καταστάσεις στο παιχνίδι ειδικά στο κρίσιμο σημείο, να έχουν παραπάνω από ένα καλό χαρακτηριστικό στο παιχνίδι τους. Επιλέξαμε στους ψηλούς, σαν παίκτη μαζί με τον Δημήτρη Κακλαμανάκη, έναν παίκτη που μπορεί να παίξει τόσο μέσα όσο και έξω από τη ρακέτα. Επίσης, επιλέξαμε παίκτες που έχουν έντονο αίσθημα ευθύνης στην άμυνα. Είναι παιδιά που ασχολούνται από μόνοι τους με το αμυντικό κομμάτι, χωρίς να χρειαστεί να τους πιέσουμε εμείς περισσότερο από το κανονικό.

Για το αν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ:

Το ρόστερ έχει ολοκληρωθεί, δεν υπάρχει κάτι άλλο μέχρι στιγμής.

Για το γεγονός ότι η ομάδα θα δίνει ένα παιχνίδι την εβδομάδα:

Είναι κάτι που έπρεπε να γίνει, για να μπορέσει να επανέλθει και πάλι με πολύ πιο στέρεες βάσεις τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Οι περισσότερες παίκτες που έχουμε πάρει είναι παιδιά που έχουν μάθει να παίζουν μια φορά την εβδομάδα, οπότε δεν είναι κάτι που θα τους είναι καινούριο. Θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Για την εμπιστοσύνη που του έδειξε η διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ με την ανανέωση του συμβολαίου του:

Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που αποφάσισε η διοίκηση να ανανεώσει το συμβόλαιό μου και από την πρώτη στιγμή προσπάθησα και συνεχίζω να προσπαθώ για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη στο μέγιστο.

Για το αν το «στοίχημα» για το αν θα πετύχει κάτι η ομάδα είναι οι Δημήτρης Κακλαμανάκης και Alan Herndon:

Πρώτα από όλα το «στοίχημα» είναι η ομαδική λειτουργία μας. Σίγουρα ο Δημήτρης αυτή την στιγμή καλείται αυτή την στιγμή να αποδείξει ότι πραγματικά είναι παίκτης για να έχει βασικό ρόλο σε αυτό το επίπεδο και αυτός είναι ένας από τους λόγους που αποδέχθηκε την πρότασή μας. Όσον αφορά τον Herndon, όπως σας είπα ψάχναμε ένα παιδί με άλλα χαρακτηριστικά από αυτά του Κακλαμανάκη. Θεωρώ ότι το post παιχνίδι το έχουμε και από τον Μαργαρίτη ή τους περιφερειακούς μας. Ψάχναμε ένα παιδί που θα έπαιζε τόσο με σουτ, όσο και pick and roll. Περιμένουμε πράγματα και από τα δύο παιδιά.

Για την προετοιμασία σε συνθήκες κορονοϊού:

Για την ώρα ήμασταν τυχεροί, αφού όλα τα πρώτα test ήταν αρνητικά. Είναι μια δύσκολη κατάσταση για όλους, θέλει προσοχή. Τόσο εμείς, όσο και ο γιατρός της ομάδας, έχουμε δώσει στα παιδιά να είναι προσεκτικοί στην προσωπική μας υγιεινή και τις επαφές μας, για να έχουμε καθόλου ή έστω τα ελάχιστα δυνατά πισωγυρίσματα σε αυτό το κομμάτι.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …