Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Καλάθης: “Είχα πρόταση από Ολυμπιακό”

Καλάθης: “Είχα πρόταση από Ολυμπιακό”

nick calathes barcelona

Ο Νικ Καλάθης τη νέα χρονιά θα αφοράει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού μίλησε για τη μεταγραφή του στους “μπλαουγκράνα”, αλλά και για την πρόταση που είχε από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στη Mundo Deportivo:

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου έπειτα από δυο – τρεις εβδομάδες στην προετοιμασία της Μπαρτσελόνα;
«Ακόμα μαθαίνω τους συμπαίκτες μου. Υπάρχει “χημεία” μεταξύ μας κι αυτό ακριβώς θέλει ο κόουτς Γιασικεβίτσιους από εμάς. Μαθαίνουμε τα συστήματα και τις αρμοδιότητες – ευθύνες που έχει ο καθένας μας».

Πως σε υποδέχθηκαν οι νέοι συμπαίκτες σου;
«Όλοι τους είναι σπουδαίοι τύποι! Τις προηγούμενες ημέρες βγήκαμε για φαγητό ως ομάδα, μιλάμε για διαφορετικές προσωπικότητες και αυτό είναι πολύ όμορφο».

Ήσουν παίκτης – σύμβολο στον Παναθηναϊκό. Γιατί αποφάσισες να φύγεις από την Ελλάδα έπειτα από τόσα χρόνια που φόρεσες την πράσινη φανέλα;
«Νομίζω πως ήταν η στιγμή να το κάνω… Ο ιδιοκτήτης (σ.σ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος) είπε πως επρόκειτο να φύγει και σκέφτηκα πως ήρθε η ώρα για μια αλλαγή. Η Μπαρτσελόνα μού είπε ότι με ήθελε και ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα. Πάντα θα υπάρχει ένα μέρος στην καρδιά μου για τον Παναθηναϊκό αλλά χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ».

Είχες προτάσεις από άλλες ομάδες πριν υπογράψεις στην Μπαρτσελόνα;
«Είχα από πολλές ομάδες. Στο μυαλό μου, η Μπαρτσελόνα ήταν η πρώτη επιλογή. Είχα πάντα ένα ιδιαίτερο συναίσθημα για την Μπαρτσελόνα. Είδα την ομάδα που “χτίζουν” και ήμουν πεπεισμένος ότι θέλουν να κάνουν κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Θέλω να κερδίσω τίτλους, αυτός είναι ο κύριος λόγος που ήλθα εδώ».

Ο Ολυμπιακός ήταν μια επιλογή;
«Ήταν».

Σκέφτηκες αυτή την προοπτική; Το λέω γιατί φαντάζομαι πως είναι δύσκολο να αλλάξεις και να πας στον μεγάλο αντίπαλο στην Ελλάδα…
«Ναι, το σκέφτηκα. Σκέφτηκα όλες τις επιλογές. Σέβομαι τον Ολυμπιακό, όπως σέβομαι όλες τις ομάδες που με ήθελαν. Φυσικά εκτίμησα την πρόταση τους και μίλησα μαζί τους».

Μίλησες με τον παλιό σου προπονητή, τον Τσάβι Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα; Του ζήτησες συμβουλές;
«Έχω καλή σχέση με τον Τσάβι. Δεν του ζήτησα συμβουλές, όμως μου είπε ότι η Μπαρτσελόνα ήταν το καλύτερο μέρος που θα μπορούσα να δουλέψω. Δεν χρειάστηκε να ζητήσω τη γνώμη του».

Η παρουσία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν ένας σημαντικός λόγος για να πάρεις αυτή την απόφαση;
«Όχι, επειδή δεν ήξερα εκείνη την περίοδο ότι θα ήταν ο επόμενος προπονητής της Μπαρτσελόνα».

Πως ήταν η σχέση σου με τον Σάρας στον Παναθηναϊκό;
«Η αλήθεια είναι πως ήταν σκληρός μαζί μου. Είχε απαιτήσεις από τους νέους παίκτες. Δεν μπορούσα να καταλάβω τον λόγο, ήμουν μόνο 20 ετών. Όμως τα πράγματα ήταν καλύτερα τη δεύτερη χρονιά. Κατάλαβα ότι το μόνο που ήθελε ήταν το καλό της ομάδας».

Τι προτιμάς; Να μοιράζεις ασίστ ή να σκοράρεις;
«Να μοιράζω ασίστ»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…