Κεντρική Ηρακλής H ανάλυση του Ζιάγκου για τον φετινό Ηρακλή

H ανάλυση του Ζιάγκου για τον φετινό Ηρακλή

Ζιάγκος

Ο Ηρακλής έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τον σχεδιασμό του για τη νέα σεζόν και μένουν ελάχιστες πινελιές για να κλείσει το ρόστερ. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε για τον Γηραιό που χτίζει ενόψει της νέας σεζόν, όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

“Ο σχεδιασμός του ανθρώπινου δυναμικού της Ομάδας μας στηρίχτηκε σε ένα σκεπτικό:

Να διαθέτει προσωπικότητα, κίνητρο, ανοχή στην πίεση κ αντοχή στη σωματική και στην πνευματική κόπωση.

Εχοντας δώσει προτεραιότητα στα Γκαρντ της Ομάδας, ο Skyler Bowling είναι ένας από τους βασικούς εκφραστές του παραπάνω σκεπτικού, διαθέτοντας σημαντική Ευρωπαϊκή εμπειρία, συνεπή δημιουργικότητα, αξιόπιστο μακρινό σουτ και ικανότητα πρόβλεψης στο αμυντικό κομμάτι.

Ο rookie Brandon Childress από την άλλη είναι ένας διψασμένος game changer με κάθετο παιχνίδι και καλή αντίληψη του παιχνιδιού.

Ο Olivier Hanlan είναι ένας πολυδιάστατος επιθετικά παίκτης, που επιλέξαμε να τον μετακινήσουμε «μισή» θέση σε σχέση με πέρυσι, απαλλάσσοντας τον από οργανωτικές υποχρεώσεις προκειμένου να πάρουμε τα μέγιστα από την εκτελεστική του δεινότητα.

Ο Δημήτρης Βεργίνης συμπληρώνει την τετράδα των Γκαρντ του βασικού “κορμού” προσδίδοντας εμπειρία, ορθολογισμο και νηφαλιότητα στις επιθετικές μας κατοχές, τόσο στο δημιουργικό όσο και στο εκτελεστικό κομμάτι του παιχνιδιού μας.

Ο Scott Suggs είναι συνεπής και ευφυής στα δυο μέρη του γηπέδου, θα μας δώσει ευελιξία στο μυαλό και ποιότητα στην εκτέλεση. Ικανός σε καταστάσεις 1on1 και ευπροσάρμοστος σε όλα τα σχήματα μέσα στο ματς, μπορεί να αναλάβει διαφορετικούς ρόλους, ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των συμπαικτών του στην πεντάδα που αγωνίζεται.

Ο Σταύρος Σχίζας, αμείωτα διψασμένος τα τελευταία χρόνια θα έχει ενεργό ρόλο και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Η αυταπάρνηση του στην άμυνα, η αξιοπιστία του από μακριά και η ικανότητα του να κινείται σωστά μακριά από την μπάλα ειναι τα κυρία χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του.

Ο Mike Moore είναι ένας πολυσύνθετος combo forward με ικανότητα να εκτελεί από μακριά αλλά κai να παίζει με τη μπάλα κάτω, ενώ αμυντικά μπορεί να ματσαριστει με «δυόμιση» θέσεις.

Ο Mιχάλης Τσαϊρέλης διαθέτει το δυναμισμό κ την ενέργεια που απαιτεί κάθε front line, αποδίδει το ίδιο καλά και στις δυο θέσεις των ψηλών, απειλεί από διαφορετικά ranges και αγωνιζόμενος ξανά στην πόλη του περιμένουμε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την αγωνιστική του απόδοση.

Ο Βασίλης Καββαδάς είναι ένας point Center του μισού γηπέδου που μπορεί να διαχειριστεί τις κατοχές μας με αξιόπιστες αποφάσεις. Σταθερά υπολογίσιμος στην άμυνα απέναντι σε scoring guards και απειλητικός σε κάθε κατοχή στην επίθεση περιμετρικά της στεφάνης. Δοκιμασμένη ψυχοσύνθεση και σταθερή αξία απέναντι στις απαιτήσεις των οπαδών της Ομάδας.

Ο Ed Daniel ματσάρει αρμονικά με τον Βασίλη και «κουμπώνει» στο υπόλοιπο παζλ με τον χαρακτήρα του, το δυναμισμό του, την ικανότητα να επεξεργαστεί την πληροφορία και την προθυμία του να μπει αποφασιστικά στις επαφές.

Οι πολλά υποσχόμενοι Γιώργος Γκιουζέλης και Φώτης Γεωργαλάς στις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα θα είναι πολύτιμα κομμάτια στη γραμμή των ψηλών, από τους οποίους περιμένουμε πολλά και στο κομμάτι της ενέργειας πίσω αλλά και της σωστής απόφασης μπροστά.

Οι Γιώργος Φίλιος και Γιώργος Πετανίδης, εντασσόμενοι πλήρως στο προγραμμα και στις απαιτήσεις της Ομάδας, θα πρέπει να είναι έτοιμοι σωματικά και πνευματικά ανά πάσα στιγμή να ριχτούν στη “μάχη”.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά απ’ το περσινό ρόστερ που δε θα συνεχίσουν μαζί μας φέτος, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, αφού πρόσφεραν πάρα πολλά στην αγωνιστική καταξίωση του ΗΡΑΚΛΗ.

Δεδομένου πως όλα κρίνονται στο παρκέ ευχόμαστε σε όλους να είναι απολύτως υγιείς και να δουλέψουμε σκληρά και μεθοδικά χωρίς εκπτώσεις στην ένταση, τη συνέπεια και τη συνέχεια στην προσπάθειά μας.

Ευχή όλων μας να ανταμώσουμε σε “ανοικτά” γήπεδα για να ζήσουμε τη μοναδικότητα του Ιβανωφείου και να γίνει ο κόσμος του ΗΡΑΚΛΗ συμμέτοχος στους αγώνες που έρχονται.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ηρακλής

Δειτε επισης

Νέα σελίδα για τον μπασκετικό σήμα του Ηρακλή

Ο μπασκετικός Ηρακλής αλλάζει σελίδα αλλά και εποχή καθώς το καινούργιο σήμα αποκαλύπτει π…