Κεντρική Β' Εθνική Γεροφώτης: “Στόχος μας το καλό μπάσκετ”

Γεροφώτης: “Στόχος μας το καλό μπάσκετ”

makedonikos gerofotis

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Μακεδονικού, Δημήτρης Γεροφώτης, μίλησε στο makedonikos.gr για το ξεκίνημα της φετινής προετοιμασίας, τα νέα πρόσωπα και τους στόχους των «πρασίνων» στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής κατηγορίας!

Έχοντας ολοκληρώσει από νωρίς τον μεταγραφικό σχεδιασμό και την κατάρτιση του φετινού ρόστερ, ο Μακεδονικός ήταν καθόλα έτοιμος για την έναρξη της προετοιμασίας του, την Παρασκευή (21/08). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις ευθύς εξαρχής, ενώ όλοι οι παίκτες, παλιοί και νέοι, δουλεύουν με πολλή όρεξη και προσμονή για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του συλλόγου.

Λίγο πριν την έναρξη της απογευματινής προπόνησης της Δευτέρας (24/08), ο προπονητής των «πρασίνων», Δημήτρης Γεροφώτης, μίλησε στο makedonikos.gr για τις πρώτες εντυπώσεις.

Διαβάστε αναλυτικά όσα ανέφερε σχετικά με…

Το κλίμα στην ομάδα κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών και προπονήσεων:

«Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, τα παιδιά έχουν όρεξη, δουλεύουν όλα πολύ καλά. Μπήκαμε στα βαθιά, μιας και ξεκινήσαμε με διπλές προπονήσεις, αλλά αυτήν τη στιγμή κοιτάζουμε να δούμε πώς θα πάει η κατάσταση με το πρωτάθλημα, περιμένουμε να γίνει βασικά η κλήρωση (σ.σ. για το πρόγραμμα) και να δούμε αν θα υπάρξει κάποια αναβολή στην έναρξη του πρωταθλήματος για να προσαρμόσουμε κι εμείς το δικό μας πρόγραμμα. Αλλά προς το παρόν, συνεχίζουμε κανονικά με βάση το αρχικό πλάνο που έχουμε».

Τους στόχους της φετινής σεζόν:

«Βασικός στόχος είναι να είμαστε καλή ομάδα, να παίζουμε καλό μπάσκετ και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Αυτό δεν μπορείς να το καθορίσεις. Βασικό είναι να είσαι υγιής και να δουλεύεις καλά μες στο γήπεδο και στις προπονήσεις. Από και ξεκινούν όλα. Τον ίδιο στόχο είχαμε και πέρυσι και πήγαμε πάρα πολύ καλά. Και πιστεύω ότι και φέτος αν είμαστε υγιείς και δουλεύουν τα παιδιά όπως δουλεύουν τώρα, με την όρεξη που έχουν, θα πάμε πάρα πολύ καλά».

Τα νέα πρόσωπα που ενσωματώθηκαν στην ομάδα:

«Τα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα είναι παιδιά με πολύ μεγάλο ταλέντο, με ποιότητα. Και βασικά είναι και η ηλικία τους τέτοια που σου δίνει το πλεονέκτημα ότι δουλεύουν με μεγάλες εντάσεις, κάτι που ανεβάζει το ρυθμό της προπόνησης και έχει αντίκτυπο στην ομάδα. Είναι παιδιά που έχουν παίξει στην κατηγορία, πλην του Δημητριάδη βεβαίως.

O Πλιούκας είναι έμπειρος, έχει παίξει και για χρόνια σε πιο ψηλές κατηγορίες. Όσον αφορά στον Χατζηκυριακίδη, είναι γνωστή η ποιότητα του και τι μπορεί να κάνει στα παιχνίδια και πιστεύω ότι φέτος θα κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα. Ο Ζάχαρης είναι ένας παίκτης που έχει πολύ ταλέντο, έχουμε δουλέψει ξανά μαζί πριν ένα χρόνο, για μια διετία στο Πειραματικό. Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει. Θα έχει και αυτός τον δικό του ρόλο στην ομάδα. Τέλος, ο Δημητριάδης είναι ένα παιδί που δεν έχει παίξει στη Β Εθνική προηγουμένως, αλλά εχει πάρα πολλά προσόντα, και πιστεύω είναι από τους παίκτες που φέτος θα αποτελέσουν έκπληξη στην κατηγορία».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Δαδάλας: «Το παιχνίδι της χρονιάς αυτό με τον Φίλιππο Βέροιας»

Ο προπονητής της Γέφυρας τόνισε την κρισιμότητα του παιχνιδιού με τον Φίλιππο Βέροιας Παιχ…