Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Αποκλειστικό: Ο ΕΣΑΚΕ «χτίζει» το δικό του κανάλι

Αποκλειστικό: Ο ΕΣΑΚΕ «χτίζει» το δικό του κανάλι

esake tv

Είναι κάτι που ως πρόταση υπάρχει στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ εδώ και πολλά χρόνια. Δεκαετίες ολόκληρες. Ποτέ δεν έγινε η παραμικρή κίνηση, ώστε η σκέψη να μπει σε φάση υλοποίησης, όμως τώρα που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τηλεοπτικής στέγης, στη λίγκα σκέφτονται πολύ σοβαρά να δημιουργήσουν τον ΕΣΑΚΕ TV, προκειμένου να λύσουν περισσότερα από ένα προβλήματα. Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό και δεν έχει να κάνει μόνο με το πρόβλημα στην οικονομία, το οποίο ακολουθεί την πανδημία.

Ακόμα δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, όμως στον ΕΣΑΚΕ το ψάχνουν πολύ σοβαρά. Ξεκίνησαν με… έρευνα αγοράς, η οποία ανέδειξε ότι το κόστος του εγχειρήματος δεν είναι απαγορευτικό. Κι από τη στιγμή που το τηλεοπτικό συμβόλαιο διαρκώς πέφτει, από τη στιγμή που ούτε η ΕΡΤ, ούτε η NOVA δείχνουν διατεθειμένες να δώσουν υπέρογκα ποσά, η δημιουργία ενός μπασκετικού καναλιού, μπορεί να φέρει μια κάποια… επανάσταση.

Βεβαίως και δεν είναι απλή υπόθεση. Ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να δημιουργήσει συνθήκες σοβαρής μετάδοσης, αλλά και να ενισχύσει το τμήμα μάρκετινγκ, αφού -αν πάμε στη λογική του ΕΣΑΚΕ TV– θα πρέπει να βγει ο ίδιος να… πουλήσει διαφημιστικό χρόνο. Κάποιοι πρέπει να ξεβολευτούν από την ιδέα των σταθερών εσόδων, με το ρίσκο να είναι ότι μπορεί ποτέ να μην φτάσουν να πάρουν αυτά τα χρήματα, αλλά και «ζωντανή» την πιθανότητα να πάρουν πολλά περισσότερα. Αν όχι τον πρώτο χρόνο, σίγουρα όσο θα βελτιώνεται η… εικόνα.

Σε κάθε περίπτωση, ένα κανάλι που θα παίζει ξανά και ξανά τους αγώνες της Basket League, θα επιτρέψει στις ομάδες να κάνουν καλύτερες συμφωνίες με τους χορηγούς, καθώς θα προβάλλονται όλοι οι αγώνες, με αρκετές επαναλήψεις.

Η σκέψη έχει προχωρήσει αρκετά. Δεν μπορούμε με σιγουριά να σας πούμε ότι θα υλοποιηθεί, γιατί υπάρχουν αρκετά βήματα, που πρέπει να γίνουν. Έχει ενδιαφέρον, από κάθε άποψη, δείχνει πρωτίστως ότι στον ΕΣΑΚΕ υπάρχει ένα κομμάτι, που αντί να μοιρολατρεί, αντί να… πηδά από το πλοίο, φοβούμενο ενδεχόμενη βύθισή του, αντιστέκεται, σχεδιάζει. Αν καταφέρει να υλοποιήσει, καθώς τα ως τώρα δείγματα δεν είναι εξόχως ενθαρρυντικά, τότε θα έχει πετύχει πολλά.

Αντί επιλόγου: Αν προχωρήσει αυτή η σκέψη, η απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…