Κεντρική Β' Εθνική Πανιώνιος Βεργίνης: «Τιμή μου να είμαι αρχηγός στον Πανιώνιο Su Casa»

Βεργίνης: «Τιμή μου να είμαι αρχηγός στον Πανιώνιο Su Casa»

dimitris verginis panathinaikos panionios

Ο Δημήτρης Βεργίνης ήταν δεύτερος σκόρερ και παίκτης σε αξιολόγηση του Πανιωνίου Su Casa την προηγούμενη σεζόν και μέχρι την οριστική διακοπή της EKO Basket League. Ο 33χρονος γκαρντ είχε ιδιαίτερη συμβολή στις δύο σπουδαίες νίκες των «κυανέρυθρων» στην Θεσσαλονίκη επί του Ηρακλή και του Άρη και στην συνολική καλή πορεία της ομάδας.

Ο Βεργίνης εξηγεί στο www.esake.gr τους λόγους της καλής προσωπικής και ομαδικής παρουσίας, δηλώνει ότι ήταν τιμή του που ήταν αρχηγός του Πανιωνίου Su Casa, απαντά στα ερωτήματα ποιός παίκτης και ομάδα τον εντυπωσίασαν στο Πρωτάθλημα της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς και αναφέρεται στο δικό του μέλλον και εκείνο της EKO Basket League.

«Η αλήθεια είναι πως ήταν μια πολύ καλή σεζόν και για μένα και για τον Πανιώνιο Su Casa», σχολιάζει αρχικά ο 33 χρονος γκαρντ και επισημαίνει: «Τα τελευταία χρόνια ο Πανιώνιος Su Casa ταλαιπωρήθηκε, αλλά την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά έδειξε πολύ καλό αγωνιστικό «πρόσωπο» και έκανε μεγάλες νίκες. Μέσα από την πολύ καλή πορεία της ομάδας, φάνηκε και η δική μου παρουσία. Το «μυστικό», όμως, τόσο των δικών μου εμφανίσεων, όσο και του Πανιωνίου Su Casa ήταν η πολύ καλή ατμόσφαιρα που υπήρχε στο εσωτερικό και στο περιβάλλον της ομάδας».

– Βοήθησε την πορεία του Πανιωνίου Su Casa το γεγονός ότι υπήρχαν στο ρόστερ εξαιρετικοί και έμπειροι παίκτες όπως οι Σαμάρντο Σάμουελς, Μοχάμεντ Πάσαλιτς;

«Δεν ήταν μόνο οι Σάμουελς, Πάσαλιτς, ήταν, επίσης, ο Φώτης Λαμπρόπουλος, αλλά και οι μικροί Γιώργος Καμπερίδης, Νίκος Καμαριανός, που είχαν την δική τους συμβολή στην πολύ καλή πορεία. Μετά τις αλλαγές που έγιναν στην αρχή της EKO Basket League, και με την βοήθεια του κόουτς Λίνου Γαβριήλ, αποκτήσαμε πολύ καλή «χημεία». Δημιουργήθηκε ένα κράμα έμπειρων και νέων παικτών που απέδωσε όμορφο μπάσκετ και πέτυχε σημαντικές νίκες».

– Έπαιξες για δεύτερη σεζόν στην καριέρα σου στον Πανιώνιο Su Casa.

«Η πρώτη την περίοδο 2014-15 δεν ήταν επιτυχημένη. Η ομάδα υποβιβάστηκε στην Α2 στις λεπτομέρειες. Την προηγούμενη σεζόν η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική. Ήταν τιμή μου, επίσης, που ήμουν αρχηγός του Πανιωνίου Su Casa. Εύχομαι η ομάδα να συνεχίσει στο Πρωτάθλημα γιατί λόγω του COVID -19 ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και δεν είναι καλό για το μπάσκετ ιστορικά σωματεία να έχουν αβέβαιο μέλλον».

– Για τη νέα σεζόν τι σκέφτεσαι;

«Τον πρώτο λόγο έχει ο Πανιώνιος Su Casa. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τις αποφάσεις που θα πάρει η ομάδα. Εύχομαι να βρεθεί η «χρυσή τομή» και ο Πανιώνιος Su Casa να συνεχίσει να αγωνίζεται στην EKO Basket League. Λόγω της πανδημίας οι εξελίξεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη κινούνται πολύ αργά. Θα περιμένω, όπως και πολλοί συνάδελφοι μου, και στο τέλος με βάση τα δεδομένα που θα έχω, θα κάνω την καλύτερη επιλογή για την οικογένεια μου και μένα».

– Πως σου φάνηκε το Πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 μέχρι να διακοπεί λόγω της πανδημίας;

«Η αλήθεια είναι πως λόγω της απουσίας του Ολυμπιακού, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις τελευταίες θέσεις και στην προσπάθεια ιστορικών ομάδων όπως οι ΠΑΟΚ, Άρης, Πανιώνιος Su Casa, ο Ιωνικός Affidea ακόμη, να παραμείνουν στην EKO Basket League. Ο Ολυμπιακός λείπει από το Πρωτάθλημα. Ελπίζω να μπουν οι βάσεις ώστε η EKO Basket League να λύσει τα προβλήματα της τα επόμενα χρόνια. Να ληφθούν αποφάσεις για το καλό του αθλήματος».

– Ποιός παίκτης και ποιά ομάδα σε εντυπωσίασαν από το περασμένο Πρωτάθλημα;

«Από παίκτες ο Κόνερ Φράνκαμπ του Ρεθύμνου Cretan Kings, που ήταν ο πρώτος σκόρερ της EKO Basket League μέχρι το διάστημα της διακοπής. Ήρθε από την Βουλγαρία σε μια απαιτητική ομάδα, όπως ήταν το Ρέθυμνο Cretan Kings και είχε μια εξαιρετική παρουσία στο Πρωτάθλημα.

Ήταν ένας παίκτης που δεν τον περίμενε κανείς, όπως και η ομάδα που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, το Λαύριο Megabolt. Ξεκίνησε με χαμηλό μπάτζετ και κατάφερε να παρουσιάσει ωραίο μπάσκετ και να εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή του.Μου άρεσε ότι ήταν μια νεανική ομάδα με νεαρούς Έλληνες και ξένους μπασκετμπολίστες, οι οποίοι δικαίωσαν την επιλογή τους από το Λαύριο Megabolt».

– Θέλεις να προσθέσεις κάτι;

«Με όλη μου την καρδιά εύχομαι η πανδημία να λήξει το συντομότερο. Να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες και τις μικρότερες οικονομικές επιπτώσεις. Όλοι οι φορείς του μπάσκετ, ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ, οφείλουμε να συνεργαστούμε για να φέρουμε το ελληνικό μπάσκετ στο σημείο που του αξίζει.

Οι αθλητές έχουμε προτάσεις για να κάνουμε το Πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό και είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων όσων υπηρετούμε το άθλημα, από το πόστο του ο καθένας, για το καλό του ελληνικού μπάσκετ».

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Πανιώνιος

Δειτε επισης

Πανιώνιος: Τέλος η σεζόν για τον Βεργίνη

Την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει ο Δημήτρης Βεργίνης. Πολύ άτυχος στάθηκε ο αρχηγός τ…