Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Τι σηματοδοτεί η επιστροφή του Όγκαστ στον Παναθηναϊκό

Τι σηματοδοτεί η επιστροφή του Όγκαστ στον Παναθηναϊκό

zack auguste panathinaikos

Το «Zach is back» είναι το… πράσινο μότο της ημέρας. Ο Όγκαστ υπέγραψε για 1+1 χρόνο κι όπως κι αν το δει κανείς είναι μια θετικότατη προσθήκη στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Δεν είναι ο καλύτερος σέντερ της Ευρώπης, αλλά για να έρχεται και να συμπληρώνει τον Παπαγιάννη είναι παρά πάνω από καλός. Κι αυτό, όμως, έχει περιορισμένη αξία, καθώς ο Όγκαστ ΔΕΝ επιλέχθηκε για το «σήμερα», αλλά για την… επόμενη μέρα.

Ούτε οι αριθμοί του, ούτε η εν γένει διαδρομή του μαρτυρούν ότι το «τριφύλλι» βρήκε στο πρόσωπό του το… λίπασμα, που θα το κάνει να ανθίσει. Σαν τον Όγκαστ υπάρχουν δεκάδες παίκτες, ΚΑΙ με εμπειρία Ευρωλίγκας, όμως κανείς άλλος δεν έχει ένα ιδιαίτερο στοιχείο, το οποίο κάνει τον Ζακ ξεχωριστό: Το ελληνικό διαβατήριο.

Ο Όγκαστ μπορεί να παίξει ως Έλληνας κι αυτό είναι αδιάφορο για την Ευρωλίγκα, είναι όμως σημαντικό για την επόμενη μέρα. Ο Παναθηναϊκός έχασε, σε σχέση με τον περσινό του κορμό, τους Καλάθη και Παππά, αλλά και τους ΒουγιούκαΑθηναίου. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε ότι Παπαπέτρου και Μήτογλου αποδέχθηκαν τη μείωση, δίχως να προχωρήσουν σε επέκταση συνεργασίας, αλλά και πως ο Παπαγιάννης μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει χρήση του όρου που έχει για το ΝΒΑ, η εικόνα είναι ξεκάθαρη.

Υπάρχει πρόβλημα Ελλήνων παικτών στην ομάδα, πρόβλημα το οποίο μπαλώνεται με τον επικείμενο ερχομό παιδιών, όπως ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Για φέτος, άντε και δεν θα υπάρχει πρόβλημα, του χρόνου όμως οι «πράσινοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό, για να διεκδικήσουν τους εγχώριους τίτλους. Από τη στιγμή που υπάρχει η ποσόστωση (είτε είναι 6-6, είτε 7-5), οφείλουν να έχουν Έλληνες πρώτης γραμμής.

Οι «ερυθρόλευκοι», ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι του χρόνου Σπανούλης και Πρίντεζης δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή, διαθέτουν παίκτες όπως ο Παπανικολάου, ο Κόνιαρης, ο Λαρεντζάκης, ο Βεζένκοφ, ο Χαραλαμπόπουλος και βέβαια ο Σλούκας, που έρχεται. Ποσοτικά και ποιοτικά είναι καλύτεροι, ειδικά αν ο Παναθηναϊκός δεν μπορέσει να κρατήσει και τους τρεις Έλληνες, που προαναφέραμε (Παπαπέτρου, Μήτογλου, Παπαγιάννη).

Αν ψάξει κανείς στην αγορά θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν Έλληνες παίκτες πρώτης γραμμής, που ακόμα κι αν δεν κάνουν τη διαφορά, να μπορούν να σταθούν. Όσοι υπάρχουν (Ντόρσεϊ, Κουφός, κτλ.), είναι πανάκριβοι, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι οι «πράσινοι» πρέπει να φροντίσουν από τώρα να χτίσουν ελληνικό κορμό κι ο Όγκαστ είναι μια χαρά γι’ αυτόν τον ρόλο. Τώρα, αν δώσει και τα προσδοκώμενα, θα είναι μια χαρά μεταγραφή.

Αντί επιλόγου: Με Παπαγιάννη και Όγκαστ, θαρρώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό, που έχει Μάρτιν κι Έλις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…