Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Πώς πληρώνουν οι «αιώνιοι» την εποχή Βασιλακόπουλου

Πώς πληρώνουν οι «αιώνιοι» την εποχή Βασιλακόπουλου

Euroleague

Έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, ως παίκτης της Ρεάλ, ο Αλμπέρτο Αλμπάδε. Ακολούθησε κι αυτός το μονοπάτι του Ταβάρες και πολλών άλλων παικτών, οι οποίοι πήγαν από μικρότερες ομάδες της Ισπανίας στη Ρεάλ και στην Μπαρτσελόνα. Χρόνια τώρα το ισπανικό μπάσκετ ανατροφοδοτείται από παίκτες, οι οποίοι βρίσκουν πέρασμα, μπαίνουν στο σύστημα κι αξιοποιούνται. Αλλά αυτό τη σχέση έχει με τη διοίκηση Βασιλακόπουλου;

Εδώ και χρόνια ο υπογράφων φωνάζει ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει βαλτώσει. Κάποιοι κοντόφθαλμοι θεωρούν πως αυτή η κριτική έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του προέδρου της ΕΟΚ απέναντι στους δύο «αιώνιους», αν και κατά πόσο τηρεί ισονομία κι ισοπολιτεία, εξ αντανακλάσεως μετατρέπονται σε οπαδοί του, θεωρώντας πως έτσι εξυπηρετούν τα σχέδια της ομάδας τους. Φευ…

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε… τζόκερ, παίρνοντας τον Κώστα Τσαρτσαρή από το Περιστέρι κι αργότερα τον Δημήτρη Διαμαντίδη από τον Ηρακλή. Ο Ολυμπιακός είδε τους Κώστα Σλούκα και Κώστα Παπανικολάου να εκκολάπτονται στη Θεσσαλονίκη, φορώντας τη φανέλα του Άρη, ο Βασίλης Σπανούλης έκανε το… αγροτικό του στο Μαρούσι, πριν απογειωθεί, ο Γιώργος Πρίντεζης πέρασε από τη Λάρισα για να πάρει εμπειρίες και πάει λέγοντας.

Μπορώ να γράφω… σεντόνια με παίκτες που «μεγάλωσαν» στον Πανιώνιο, να συζητήσουμε για τον Κολοσσό και τον Μάικ Τζέιμς, αλλά τι αξία έχει; Τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση ίσως τον Προμηθέα, δεν υπάρχει ομάδα που να παράγει. Κι όποιος νομίζει ότι το σταμάτημα της παραγωγής είναι άσχετο με τη συνολική εικόνα του μπάσκετ, με την αδυναμία της ηγετικής ομάδας της ΕΟΚ να σχεδιάσει και να υλοποιήσει, να ονειρευτεί, να οργανώσει, δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει.

Μην βρεθεί κανείς να πει ότι αυτό είναι υποχρέωση του ΕΣΑΚΕ, γιατί ο πρόεδρος Βασιλακόπουλος κατόρθωσε να αλώσει και τη λίγκα, και τον ΠΣΑΚ, στο ριμέικ της ταινίας «όλοι οι άνθρωποι του προέδρου». Μαγκιά του, αλλά ταυτόχρονα ευθύνη του για τα χάλια του ελληνικού μπάσκετ. Κι αν πιάσουμε από πιο χαμηλά την άκρη του νήματος, η διάλυση των μικρότερων κατηγοριών, η ανυπαρξία των πρωταθλημάτων νέων, οδηγούν σε συνολικό μαρασμό.

Οι δύο «αιώνιοι» σπάνια κοιτάζουν την ελληνική αγορά, έχοντας έτσι σημαντικό χάντικαπ από τους Ισπανούς, που όχι μόνο ψωνίζουν από το εγχώριο παζάρι, αλλά βρίσκουν και λαβράκια, παίκτες έτοιμους να κάνουν το παραπάνω βήμα, παίκτες που γνωρίζουν τα… κατατόπια, που έχουν δείξει δείγματα γραφής και παίρνουν την ευκαιρία τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Euroleague: Ασίστ του Απριλίου αυτή του Ουόκαπ στον ΜακΚίσικ (vid)

«Τραβάει τα βλέμματα» η ασίστ του Ουόκαπ στο Top-10 της Euroleague. Η Εuroleague έδωσε στη…