Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Μοναδικό μέλημα του ΕΣΑΚΕ, να μην παίξει ο Ολυμπιακός

Μοναδικό μέλημα του ΕΣΑΚΕ, να μην παίξει ο Ολυμπιακός

galatsopoulos maska

Στα δημοσιογραφικά γραφεία έχει φτάσει η πληροφορία ότι γίνονται κινήσεις, προκειμένου να δικαιωθεί η Λάρισα, να ανατραπεί η έξωσή της από την Basket League, να βρεθεί παράθυρο να αγωνιστεί κανονικά κι ας έχει αποβληθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο Ολυμπιακός να μην ανεβεί κι όλοι έχουν δικαίωμα σε δεύτερη και τρίτη ευκαιρία, είτε είχαν σωστή σύνθεση μετοχικού κεφαλαίου, είτε όχι.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η Λάρισα είναι από τις ομάδες που πλήρωσαν. Θετικό το πρόσημό της στην Α1, πλην όμως το λάθος έγινε (όποιος κι αν φταίει) η ΕΕΑ την απέβαλε, όπως και τον Ιωνικό. ΜΟΝΟ στον ΕΣΑΚΕ του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου μπορεί να συζητηθεί η αποβολή ενός εκ των δύο. Ή και οι δύο έξω, ή και οι δύο μέσα, λέει η λογική. Ποια λογική;

Στον ΕΣΑΚΕ, ακριβώς τη χρονιά που αποφάσισαν (δίχως να τους βασανίσει κανείς, δίχως χρήση φάλαγγας, ή δημόσιο μαστίγωμα) να ελέγξουν τα του οίκου τους, να κλείσουν τα… παραθυράκια, να εφαρμόσουν τους νόμους, γίνεται το… σώσε. Αναδείχθηκε πρωταθλητής, δίχως να υποβιβαστεί κανείς, σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Στους δύο ο ένας μπορεί να ανατρέψει την απόφαση της ΕΕΑ. Συμφώνησαν να αποκλειστεί μια ομάδα, που όλοι συμφωνούν ότι μπορεί να σώσει το πρωτάθλημα, που πάει στον γκρεμό.

Πήραν σύμβουλο τον άνθρωπο, ο οποίος αποφάσισε να ρίξει πρώτος και καλύτερος την ομάδα του στα τοπικά. Δεν κατόρθωσε να σώσει το Ρέθυμνο, αλλά θα σώσει τον ΕΣΑΚΕ! Είδαν τον Ήφαιστο να χάνεται, δίχως να αντιδράσουν, αντί να ενισχύσουν το πρωτάθλημα, να το κάνουν ανταγωνιστικό, αποδέχθηκαν την αύξηση σε 16 ομάδες, τη στιγμή που λίγο καιρό πριν έλεγαν ότι δεν χωρούν πάνω από 12 κι αυτές πολλές ήταν.

Ο ΕΣΑΚΕ μοιάζει να κάνει ακτιβισμό χωρίς πλάνο. Απλά κινείται, δίχως κατεύθυνση, δίχως αρχή και τέλος, δίχως να ξεκαθαρίζουν οι άνθρωποί του τι θέλουν να κάνουν; Αποφάσισαν να τηρήσουν σκληρή γραμμή; Όποιον πάρει ο χάρος. Για να φτιάξεις ομελέτα σπας αυγά. Τελεία και παύλα. Δεν το αντέχουν; Ας το αφήσουν ξέφραγο αμπέλι (τόσα χρόνια, δηλαδή, τι ήταν) κι ας επικαλεστούν τον covid 19, που τους χάλασε τα σχέδια. Αυτό που δεν αντέχεται είναι η διγλωσσία κι η φανερή πρόθεση να εξυπηρετήσουν ένα πλάνο.

Αντί επιλόγου: Μπορεί κάποιος να πει ότι είναι άσχετες οι δύο καταστάσεις, αυτή της Λάρισας κι αυτή του Ολυμπιακού. Κι όμως, φαίνεται πως όταν θέλουν, παρακάμπτουν (ή έχουν διάθεση παράκαμψης) νόμους κι επιτροπές. Αναρωτιέμαι, τι συμφέρει το πρωτάθλημα, η επιστροφή του Ολυμπιακού, ή η παραμονή της Λάρισας;
Α, και για να μην μπερδεύεστε: Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ θέλει να ανεβεί…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…