Κεντρική Β' Εθνική Λεύκιππος: Καλπάζοντας στο… όραμα και με τμήματα γυναικών και κορασίδων!

Λεύκιππος: Καλπάζοντας στο… όραμα και με τμήματα γυναικών και κορασίδων!

lefkippos

Eνα πολύ ωραίο αφιέρωμα στα τμήματα κοριτσιών έκανε ο Λεύκιππος Ξάνθης, φιλοξενώντας δηλώσεις του έμπειρου προπονητή, Παναγιώτη Πεχλιβανίδη.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο lefkipposbc.gr:

Το ξεκίνημα έγινε το 2017! Δειλά-δειλά στην αρχή αλλά με γεωμετρική πρόοδο, το “εγχείρημα” άρχισε να μεγαλώνει και να φτάνουμε στην κομβική απόφαση του 2020: Ο Λεύκιππος Ορόσημος Ξάνθης, από τη σεζόν που θα ξεκινήσει σε σύντομο διάστημα, θα έχει στις τάξεις του και σε επίσημη “μορφή” αγωνιστικό τμήμα γυναικών και κορασίδων, τα οποία θα λάβουν μέρος στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ!

pic2

Στην “κεφαλή” αυτής της προσπάθειας σε προπονητικό επίπεδο θα βρίσκεται ο Παναγιώτης Πεχλιβανίδης που τονίζει τα εξής:

“Το γυναικείο μας τμήμα θα είναι μια ομάδα τελείως καινούρια. Απαρτίζεται από παίκτριες που δυο-τρεις από αυτές έχουν αγωνιστεί και σε κάποιο υψηλό επίπεδο, ενώ υπάρχουν και κάποιες που δεν έχουν παίξει καθόλου, έχουν όμως τη διάθεση να κάνουν τα πρώτα τους βήματα και να στηρίξουν τον σύλλογό μας. Στην γυναικεία ομάδα θα χρησιμοποιούνται φυσικά και νεάνιδες και κορασίδες, έτσι ώστε να δώσουμε ευκαιρίες στα κορίτσια μας να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες και παραστάσεις! Απώτερος στόχος μας είναι η ακαδημία μας που λειτουργεί από το 2017 να γίνει η “δεξαμενή” που θα τροφοδοτεί το γυναικείο μας τμήμα, έτσι ώστε αυτό να προχωρήσει με σταθερά βήματα στον μπασκετικό χάρτη και να αποτελέσει μια ομάδα που θα βαδίσει στα… ίχνη της ανδρικής, διεκδικώντας στο μέλλον την παρουσία της στις εθνικές κατηγορίες!

Είναι σημαντικό πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από κορίτσια μικρών ηλικιών, δηλαδή τετάρτης, πέμπτης και έκτης δημοτικού που επιθυμούν να ενταχτούν στον σύλλογο μας. Όλα αυτά τα νέα κορίτσια που θα εγγραφούν στην ακαδημία μας, μαζί με τις υπόλοιπες που είναι λίγο μεγαλύτερες, με βάση τη δουλειά, την επιμονή και την προσήλωση στον στόχο, θα είναι οι… ελπίδες της επόμενης μέρας.

Προπονητής του γυναικείου τμήματος θα είναι ο Παναγιώτης Πεχλιβανίδης. Έφορος στο γυναικείο τμήμα θα είναι ο Ηλίας Καραπαπάζογλου και βοηθός προπονητή η Τάνια Τσελέπη, η οποία είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, σπουδάζει παράλληλα φιλολογία, έχει παίξει μπάσκετ στην Πτολεμαΐδα και ποδόσφαιρο στον Άρη ενώ είναι και προπονήτρια στίβου στον ΑΠΟΦΚΑ. Έχει πολύ καλές περγαμηνές και ο ρόλος της θα είναι σημαντικός στην εξέλιξή της προσπάθειά μας. Η γυναικεία ομάδα θα επιδιώξει ακόμη 2-3 προσθήκες, με τις οποίες θα δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικότατο σύνολο.

Η ακαδημία μας διαθέτει περίπου 20 κορασίδες, οι οποίες είναι ουσιαστικά παγκορασίδες, δηλαδή ο βασικός κορμός είναι κορίτσια που γεννήθηκαν το 2007 και κάποια κορίτσια 2005 – 2006. Μέσα από αυτό το σύνολο θα προέρχεται και η εκάστοτε αποστολή των Κορασίδων που θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα Κορασίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Και από… πίσω ακόμη 30 κορίτσια μικρότερης ηλικίας, που ευελπιστούμε να αυξηθούν κατακόρυφα από Σεπτέμβριο.”

pic3

Σας παρουσιάζουμε στη συνέχεια τις αθλήτριες που θα συμμετέχουν στη γυναικεία μας ομάδα που θα αγωνίζεται στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Βάσω Παπαευαγγέλου, Τάνια Τσελέπη, Ελένη Ταταρίδου, Χαραλαμπία (Τζόι) Τούμπα, Μαρίνα Δετσαρίδου, Σοφία Γιαπατζαλή.

ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Κωνσταντίνα Καρταλίδου, Δέσποινα Ξανθοπούλου, Μπινάζ Αρτόγλου, Μάιρη Καρτάλη.

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Τεριανούρ Ιμάμ, Σιλά Δεμερτζή, Έλλη Δασκαλοπούλου, Δήμητρα Δοβρίδου.

Η ακαδημία κοριτσιών του Λεύκιππου έχει ήδη στις τάξεις της 50 κορίτσια και η αυξητική τάση μας δίνει το δικαίωμα να ονειρευόμαστε ότι η δυναμική μας θα μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, κάτι που αυξάνει τις υποχρεώσεις για την άριστη αθλητική και κοινωνική εξέλιξη των κοριτσιών. Όραμά μας είναι να “μεγαλώνουμε” μέσα από τη δική σας εμπιστοσύνη!

 

 

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Η Όλγα και η Πέλυ οδήγησαν τον Άρη Χολαργού σε άνοδο στην Α2

Πρωταθλήτριες στην Α’ ΕΣΚΑ γυναικών η Όλγα Χατζηνικολάου και η Πελαγία Παπαμιχαήλ. Μ…