Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Έρωτας με τη… δεύτερη ματιά για τον «κόκκινο» Κόνιαρη

Έρωτας με τη… δεύτερη ματιά για τον «κόκκινο» Κόνιαρη

KONIARIS OLYMPIACOS BC

Ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί φέτος στην περιφέρειά του κι αυτό το έχουμε γράψει με όλους τους τρόπους. Εν αναμονή των ανακοινώσεων, θα διαπιστώσετε ότι οι… κοντοί θα κάνουν τη διαφορά, καθώς στο δίδυμο Σακίλ ΜακΚίσκι και Γιαννούλη Λαρεντζάκη, που για την ώρα υπάρχει (επισήμως) στο ρόστερ θα ενισχυθεί με μία ανανέωση και τρεις μεταγραφές. Υπάρχει, όμως, σε εκκρεμότητα κι η περίπτωση του Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος ΔΕΝ πρόκειται για κανέναν λόγο να αφεθεί ελεύθερος.

Η σκέψη, που μέχρι πρότινος κυριαρχούσε, ήταν να δοθεί δανεικός, κάτι στο οποίο πρέπει κι ο ίδιος να συμφωνήσει (ως προς την ομάδα και τους όρους). Τελευταία, όμως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοιάζει να επανεξετάζει την περίπτωση του νεαρού πόιντ γκαρντ. Είναι δεδομένο πως μαζί με τον Τσαρλς Τζένκινς μπορούν να αποτελέσουν (για το όποιο διάστημα ήθελε συνυπάρξουν σε πεντάδα) αχτύπητο αμυντικό δίδυμο. Δύο «εξολοθρευτές» στο ίδιο ρόστερ, δίνουν αμυντική δύναμη ισχύος.

Από την άλλη, στην πρώτη του εμπειρική προσέγγιση στην Ευρωλίγκα, ο Κόνιαρης δεν ήταν κακός επιθετικά, έχοντας 41.7% από το τρίποντο. Βεβαίως, ήταν πιο διστακτικός απ’ όσο έπρεπε, αλλά το τρακ του πρωτάρη, ενδεχομένως δικαιολογεί αυτόν τον δισταγμό και στιγμές που… θόλωνε.

Βάσει του σχεδιασμού, που είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο Ολυμπιακός θα έχει έξι γκαρντ, εκ των οποίων οι μισοί (Χάριστον, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκης) μπορούν να παίξουν και σε θέση «3». Ο Κόνιαρης θα είναι 7ος κι είναι δεδομένο πως θα βρίσκεται στις παρυφές της 12άδας. Από την άλλη, είναι εξίσου βέβαιο ότι η χρονιά είναι μεγάλη, το ρόστερ υποχρεωτικά (λόγω έλλειψης αγώνων στο εσωτερικό) μικρό και παίκτες σαν τον νεαρό Έλληνα γκαρντ μπορεί να παίξουν τον ρόλο… σύρτη (μια να μπαίνει, μια να βγαίνει από τη 12άδα).

Ζητούμενο είναι να αποδεχθεί κι ο ίδιος τον ρόλο του. Ο Μπαρτζώκας, πάντως, σκέφτεται την περίπτωσή του, καθώς υπάρχει πιο πίσω ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο οποίος πρέπει να μπει κάποιες στιγμές στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, αλλά έχει χρόνια μπροστά του. Ποιος είναι ο λόγος που ο κόουτς του Ολυμπιακού ενδέχεται να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του;

Ο Παναθηναϊκός έχει αδειάσει από Έλληνες παίκτες πρώτης γραμμής, καθώς μέσα σε μια μέρα έφυγαν δύο (Νικ Καλάθης και Νίκος Παππάς), όσοι έχουν αποδεχθεί τη μείωση στα συμβόλαιά τους (Παπαπέτρου, Μήτογλου, Παπαγιάννης) δεν συμφώνησαν για επέκταση συνεργασίας και του χρόνου θα διαπραγματευτούν δίχως δέσμευση, με την ομάδα της αρεσκείας τους, ενώ είναι πού πιθανό να μην συνεχίσει ο Ίαν Βουγιούκας. Ακόμα κι αν μείνει φέτος, του χρόνου είναι απίθανο να βρίσκεται στο «πράσινο» ρόστερ.

Δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός του χρόνου θα επιστρέψει στην Basket League (αγωνιστικά δεν υπάρχουν ομάδες να τον αντιμετωπίσουν στην Α2 κατηγορία, δεν κουβαλά το περσινό -6, αφήστε που θα έχει αλλάξει η διοίκηση στην ΕΟΚ), ότι δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες παίκτες πρώτης γραμμής κι όσοι μπορεί να κάνουν τη διαφορά είναι ακριβοί, ο Μπαρτζώκας θέλει να εξασφαλίσει ότι θα διαθέτει τον κορμό της Εθνικής, για να είναι κάθετα ανταγωνιστικός. Κι ο Κόνιαρης είναι κομμάτι αυτού του σχεδιασμού…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…