Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Δέκα χρόνια Σπανούλης, δέκα χρόνια προσφοράς

Δέκα χρόνια Σπανούλης, δέκα χρόνια προσφοράς

spanoulis kill bill

Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια άλλαξαν τα πάντα. Δεν ήταν η πρώτη φορά, που ένας παίκτης έφευγε από τον έναν «αιώνιο» για να πάει στον άλλον, είχαν προηγηθεί κι Έλληνες και ξένοι πρώτης γραμμής, αλλά ήταν η σημαντικότερη μετακίνηση, όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή, αλλά κι όπως αποδείχθηκε στο πέρασμα των χρόνων. Δέκα χρόνια κι η ιστορία συνεχίζεται, καθώς ο Βασίλης Σπανούλης θα επεκτείνει τη συνεργασία του και θα κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Ο καλός ο καπετάνιος δένει στο… σωστό λιμάνι και για τον Σπανούλη ο Πειραιάς είναι το πεπρωμένο του. Στο ΣΕΦ θα ανεβεί η φανέλα στην οροφή. Και θα είναι η πρώτη φορά, που θα συμβεί κάτι τέτοιο. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού έζησε τις μεγάλες του στιγμές, με κορυφαία (μιλώντας σε ατομικό επίπεδο) την ανάδειξη ως κορυφαίου σκόρερ της Ευρωλίγκας, στον αγώνα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Τι σημαίνει ο Σπανούλης για τον Ολυμπιακό και τι ο Ολυμπιακός για τον Σπανούλη, είναι μάλλον άσκοπο να το αναλύσουμε, το γνωρίζουν όλοι. Ο σεβασμός είναι δεδομένος κι είναι ανάλογος της προσφοράς. Όλοι αναγνωρίζουν πως ο αρχηγός άλλαξε την εικόνα στο παρκέ, στ’ αποδυτήρια, στη φιλοσοφία της ομάδας. Και κανείς δεν διαφωνεί ότι ο «Kill Bill» έχει καταθέσει ψυχή, έχει ξεπεράσει τραυματισμούς, που άλλοι θα σκέφτονταν ακόμα και να κλείσουν την καριέρα τους.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για τον κορυφαίο εν ενεργεία Έλληνα μπασκετμπολίστα (ου μην κι αθλητή, αλλά ας μην μπερδευόμαστε με ανούσιες συγκρίσεις), ίσως όμως να μην είχαν καμία αξία, καθώς ο ίδιος συνεχίζει να γράφει χιλιόμετρα και ιστορία. Το μόνο που θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε με σιγουριά, είναι πως αν δεν υπήρχε στην πραγματικότητα ο Βασίλης Σπανούλης, έπρεπε να τον επινοήσουμε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…