Κεντρική NBA Τζόρνταν: “Η φωνή μας πρέπει να ασκήσει πίεση”
NBA

Τζόρνταν: “Η φωνή μας πρέπει να ασκήσει πίεση”

michael jordan

Ο Μάικλ Τζόρνταν πήρε θέση μετά τη δολοφονία του Τζόρνταν Φλόιντ από αστυνομικούς. Ο Θρύλος του ΝΒΑ και του παγκοσμίου μπάσκετ ανέφερε ότι η φωνή μας πρέπει να ασκήσει πίεση και ότι πρέπει να συνεχιστούν οι ειρηνικές διαδηλώσεις.

Ο Τζόρνταν στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ότι δεν παίρνει θέση και μένει αμέτοχος σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά αυτή τη φορά έσπασε την σιωπή του.

Αναλυτικά:

“Είμαι βαθιά λυπημένος, πονάω αληθινά και απλά θυμωμένος. Βλέπω και νιώθω τον πόνο και την οργή όλων. Στέκομαι δίπλα σε αυτούς που καταδικάζουν τον ρατσισμό και τη βία απέναντι στους αφροαμερικάνους στη χώρα μας. Αρκετά!

Δεν έχω τις απαντήσεις, αλλά οι φωνές μας δείχνουν δύναμη και την αδυναμία των άλλων να μας χωρίσουν οι άλλοι. Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να δείξουμε συμπόνια και ενσυναίσθηση και να μην γυρίσουμε τις πλάτες μας στην χωρίς νόημα βαρβαρότητα. Πρέπει να συνεχίσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στην αδικία και να απαιτήσουμε να την τιμωρία όσων είναι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε.Η φωνή μας ενωμένη πρέπει να ασκήσει πίεση στους ηγέτες μας να αλλάξουν τους νόμους ή αλλιώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας για να φέρουμε αλλαγή μέσω του ίδιου του συστήματος. Ο καθένας από αεμάς πρέπει να αποτελέσει μέρος της λύσης και πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να διασφαλίσουμε δικαιοσύνη για όλους.

Η καρδιά μου βρίσκεται μαζί με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και σε αμέτρητους άλλους των οποίων οι ζωές αφαιρέθηκαν με βάρβαρο τρόπο και χωρίς λογική μέσα από ρατσιστικές και άδικες πράξεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…