Κεντρική Β' Εθνική Στον Δούκα και του χρόνου ο Σακελλαρίου! (pic)

Στον Δούκα και του χρόνου ο Σακελλαρίου! (pic)

sakellariou doukas

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις ανανεώσεις συμβολαίων ενόψει της νέας σεζόν ο Δούκας, καθώς ανακοίνωσε την συνέχεια της συνεργασίας του με τον αρχηγό της ομάδας, Αλέξανδρο Σακελλαρίου. Ο 20χρονος γκαρντ θα αγωνιστεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με την ομάδα των εκπαιδευτηρίων και αναμένεται να ηγηθεί της προσπάθειας της στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΘνικής. 

Αναλυτικά:

«Με τη φανέλα των «μπλε» θα αγωνίζεται και τη νέα χρονιά ο αρχηγός του μπασκετικού ΑΣΕΔ Αλέξανδρος Σακελλαρίου, ανοίγοντας με ιδανικό τρόπο τον «χορό» των ανανεώσεων!!

Ο 20χρονος γκαρντ συμφώνησε με την διοίκηση της ομάδας να παραμείνει στο ρόστερ της ανδρικής για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με τον ΑΣΕΔ να αναγνωρίζει στο πρόσωπό του έναν πραγματικό ηγέτη παρά το νεαρό της ηλικίας του!

Θυμίζουμε ότι την περίοδο 2016-2017 ο Αλέξανδρος πανηγύρισε την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων με την φανέλα του ΑΣΕΔ……ενώ την επόμενη χρονιά (2017-2018) «έπεσε στα βαθειά» συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας!!! Την περίοδο 2018-2019 βοήθησε την ομάδα μας να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας ενώ πέρυσι απέδειξε ότι ο ΑΣΕΔ βρήκε τον ηγέτη του! Σε ένα άκρως νεανικό ρόστερ, ο αθλητής του Κώστα Αγγέλου πρόσφερε πολλές λύσεις στην ομάδα έχοντας 20 συμμετοχές και 256 πόντους με 38 τρίποντα.

Ο Σακελλαρίου θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως η…προσωποποίηση του πενταετούς πλάνου ανανέωσης που επιχειρεί από πέρυσι το μπασκετικό τμήμα πιστεύοντας και επενδύοντας στα «δικά του» παιδιά αλλά και γενικότερα στις μικρές ηλικίες…

Σχετικά με την παραμονή του στην ομάδα και τη νέα περίοδο, ο ίδιος δήλωσε: “Από τη στιγμή που ο ΑΣΕΔ παραμένει πιστός στη φιλοσοφία του και επενδύει σε νεαρούς παίκτες δίνοντάς τους χρόνο συμμετοχής σε ένα δύσκολο και σκληρό πρωτάθλημα ανδρών, αποφάσισα να παραμείνω και φέτος στην ομάδα. Η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ο coach Κώστας Αγγέλου και ο βοηθός του Δημήτρης Δανιήλ στη διάρκεια της χρονιάς που μόλις έκλεισε, αποδείχθηκε γόνιμη γιατί πράγματι ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες και έδωσα πολλά, αλλά κέρδισα ακόμα περισσότερα! Κέρδισα μια εμπειρία που χρειάζεται ένας παίκτης σε αυτή την ηλικία και δυστυχώς δύσκολα τη βρίσκει αφού δεν υπάρχει αρκετός χώρος για άπειρους και νέους στο μπάσκετ ανδρών. Πιστεύω ότι η συμμετοχή σε αγώνες πρωταθλήματος, όπου δίνεις τα πάντα για να κερδίσεις, είναι μοναδική εμπειρία και δεν μπορείς να την αποκτήσεις μόνο μέσα από τις προπονήσεις. Η ομάδα μας φέτος, αν και είχε πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών, προσπάθησε και έπαιξε καλό και ομαδικό μπάσκετ. Πολλά παιχνίδια χάθηκαν την τελευταία στιγμή και δεν θέλω να δώσω το φταίξιμο στην όποια ατυχία, αλλά στην απειρία μας και αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία της ομάδας: για να γίνει το όραμα πραγματικότητα και να εξελιχθεί η ομάδα, πρέπει να τολμά και να ριψοκινδυνεύει.”

Ενώ σε σχέση με την περιπέτεια του κορωνοϊου, σχολίασε: “Οι δύσκολες στιγμές που ζήσαμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που είδαμε σε όλο τον κόσμο μας οδήγησαν σε μια απομόνωση χωρίς προηγούμενο. Η ομάδα μας πάντως, με ελάχιστες ελπίδες παραμονής στην κατηγορία, λόγω των απουσιών που είχαμε στην αρχή της χρονιάς, σίγουρα ευνοήθηκε από την όλη κατάσταση στο χώρο του μπάσκετ.”

Για να προσθέσει αναφορικά με τη νέα χρονιά: “Την επόμενη χρονιά θα είμαστε σίγουρα καλύτεροι από την προηγούμενη και η ομάδα μας μέσα από τη σκληρή δουλειά θα ανταπεξέλθει στις προσδοκίες του ΑΣΕΔ και θα πετύχει τους στόχους της. Όλη η ομάδα αγαπάει το μπάσκετ, πέρα από κάθε άλλη σκοπιμότητα και αυτό από μόνο του μπορεί να οδηγήσει σε μια πετυχημένη πορεία…”

Η διοίκηση του Συλλόγου συγχαίρει τον Αλέξανδρο για την απόφασή του να παραμείνει στην οικογένεια του ΑΣΕΔ και τη νέα χρονιά ενώ του εύχεται υγεία και καλή επιτυχία στο νέο πρωτάθλημα!»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Δαδάλας: «Το παιχνίδι της χρονιάς αυτό με τον Φίλιππο Βέροιας»

Ο προπονητής της Γέφυρας τόνισε την κρισιμότητα του παιχνιδιού με τον Φίλιππο Βέροιας Παιχ…