Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Στο μυαλό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Στο μυαλό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

giannakopoulos mind

Με εξαίρεση έναν πολύ στενό κύκλο συνεργατών και τον ίδιο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, κανείς δεν γνωρίζει τι θα ειπωθεί σε λίγη ώρα, στη συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσει ο «ισχυρός άνδρας» του Παναθηναϊκού. Μπορεί κανείς να εικάσει, αλλά πιθανόν να πέσει έξω κι εμείς δεν θα το τολμήσουμε. Δεν είναι, άλλωστε, αυτός ο ρόλος μας. Τι θέλει και τι δεν θέλει να ακούσει ο μπασκετικός φίλαθλος του «τριφυλλιού», αυτό μπορούμε να το προσεγγίσουμε.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα θέλει να ακούσει ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα συνεχίσει να κρατά το τιμόνι της ΚΑΕ, ανεξαρτήτως προσώπων, που ενδέχεται να ενισχύσουν το διοικητικό σχήμα. Δεν έχει σημασία αν θα είναι ή δεν θα είναι πρόεδρος, έχει τεράστια αξία να παραμείνει ενεργός και να συνεχίσει να ενισχύει οικονομικά το πιο πετυχημένο τμήμα του συλλόγου, τα τελευταία 30 χρόνια.

Δεύτερο ζητούμενο, από τη στιγμή που θα εξασφαλιστεί η παραπάνω συνθήκη, είναι η διοργάνωση στην οποία θα αγωνίζεται το «τριφύλλι». Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι… παρακατιανό για τον Παναθηναϊκό, η Ευρωλίγκα (με τα στραβά και τα καλά της) είναι ο φυσικός χώρος της ομάδας. Αν οι «πράσινοι» αποχωρήσουν θα μικρύνουν σε βαθμό, που ακόμα κι ο μεγαλύτερος πολέμιος της Ευρωλίγκας και του Μπερτομέου δεν φαντάζεται. Ακόμα κι αν κατακτούν με προεδρικό διάταγμα για τα επόμενα 30 χρόνια τον τίτλο του BCL, τίποτα δεν συγκρίνεται με την Ευρωλίγκα.

Η μείωση του μπάτζετ πρέπει να θεωρείται δεδομένη, το ζήτημα είναι πόσο. Θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να παραμείνει ανταγωνιστικός στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, έχοντας στο ρόστερ του παίκτες σαν (ή τον ίδιο) τον Καλάθη; Θα υπάρξει περίοδος ανασυγκρότησης και μείωσης των εξόδων; Αυτό είναι για την ώρα ήσσονος σημασίας, καθώς προέχουν τα άλλα δύο που προαναφέραμε.

Ακόμα πιο χαμηλά στη λίστα ενδιαφέροντος είναι αν θα ανακοινωθεί ως πρώτος προπονητής ο Γιώργος Βόβορας, αν θα υπάρξουν αισιόδοξα μηνύματα παραμονής βασικών παικτών, αλλά κι αν υπάρξουν μεταγραφικές κινήσεις υψηλών προσδοκιών, ακόμα κι αν δεν πρόκειται για τους παίκτες από το ψηλότερο ράφι της Ευρωλίγκας.

Προδήλως ο κ. Γιαννακόπουλος θα αναφερθεί και σε άλλα θέματα, αλλά εμείς έχουμε μάτια κι αυτιά ΜΟΝΟ για το μπάσκετ, παρότι είναι δεδομένο ότι όλα σχετίζονται μεταξύ τους. Κι ο Ερασιτέχνης, και το γηπεδικό, κι άλλα ζητήματα, όμως από αυτή τη στήλη το μπάσκετ είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας.

Αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοινώσει (αμέσως ή εμμέσως) ότι αποχωρεί, το τμήμα θα αντιμετωπίσει ζητήματα βιωσιμότητας, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων θα υπάρχει έκδηλη ανησυχία. Αν ανακοινώσει ότι μετακινείται ευρωπαϊκά, η ζημιά θα έρθει μεσομακροπρόθεσμα.

Αν πάλι κάνει την έκπληξη (είναι ικανός, το συνηθίζει) και δώσει το σύνθημα για αντεπίθεση, θα είναι σαν να… έραψε το «τριφύλλι» το έβδομο αστέρι. Ως τότε, όμως, υπάρχει απαισιοδοξία, καθώς το κλίμα δεν προδιαθέτει για… εκπλήξεις. Κι αυτό το κλίμα καλλιεργήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού; Εσκεμμένα για να είναι πιο ηχηρή η έκπληξη, ή προδιαθέτοντας για τη δύσκολη επόμενη μέρα; Θα το μάθουμε σε λίγες ώρες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…