Κεντρική Διεθνή “Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση, η ΤΣΣΚΑ ήταν το σπίτι μου για χρόνια”

“Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση, η ΤΣΣΚΑ ήταν το σπίτι μου για χρόνια”

kyle hines cska moscow eb18

Ο Κάιλ Χάινς μετά από 7 ολόκληρα χρόνια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποφάσισε να αποχωρήσει πηγαίνοντας στην Αρμάνι Μιλάνο. Ο Αμερικανός σέντερ είπε μέσα από το επίσημο κανάλι της ρωσικής ομάδας του τελευταίο αντίο, τονίζοντας ότι ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, ενώ αποκάλυψε ότι μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράσει θέλει να μείνει κοντά στο μπάσκετ.

Αναλυτικά:

Για την απόφαση να πάει στην Αρμάνι Μιλάνο: «Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση, ακόμα είναι. Η ΤΣΣΚΑ και η Μόσχα είναι το σπίτι μου, ήταν η ζωή μου για επτά ολόκληρα χρόνια. Μετά από επτά χρόνια, λοιπόν, σκέφτηκα πως ήθελα μια νέα πρόκληση κι ευκαιρία. Δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα παίζω μπάσκετ, πριν βάλω τους τίτλους τέλους. Ήθελα να δουλέψω πολύ και με τον Έτορε Μεσίνα, να παίξω ξανά με τον Ροντρίγκεθ. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό, ότι ήΘελα μια νέα εμπειρία. Ήταν ο κύριος λόγος που αποφάσισα να το κάνω αυτό. Δεν ήθελα να το κάνω μόνο για την καριέρα μου, αλλά και για την ζωή μου, επίσης».

Για τα πράγματα που έκανε στη Μόσχα: «Μπήκα στο μετρό, περπάτησα στην πόλη. Το μετρό της Μόσχας είναι σαν μουσείο, ενώ στης Νέας Υόρκης που έχω μπει ήταν πολύ βρώμικο (γέλια). Είχα πολύ ωραίες εμπειρίες στη Μόσχα και “πρώτες φορες”».

Για την οικογένειά του: «Η Μόσχα είναι πολύ σημαντική για εμένα και την οικογένειά μου. Δεν μεγάλωσα μόνο την οικογένειά μου εδώ, αλλά γνώρισα πολύ κόσμο, δημιούργησα σχέσεις, είναι αδέρφια και φίλοι μου εδώ, τα παιδιά μου πήγαν σχολείο στη Μόσχα. Θα είναι μια δύσκολη μετάβαση για όλους μας, γιατί έχουμε πολλές ωραίες αναμνήσεις από τη Μόσχα».

Για το παιχνίδι που ξεχωρίζει: «Ο τελικός του 2016, που πήραμε την Euroleague. Είχαμε υποστεί σκληρές ήττες, αλλά καταφέραμε να πανηγυρίσουμε, μαζί με τους φιλάθλους μας. Επιστρέψαμε στο ματς, πήγαμε στην παράταση και νικήσαμε. Αυτός ο τίτλος είναι για μένα ο πιο αξιοσημειώτος από όλους».

Για το ποια πιστεύει ότι θα είναι η πιο περίεργη στιγμή τη νέα σεζόν: «Σίγουρα όταν επιστρέψω στην ΤΣΣΚΑ, στην “MegaSport”, με την φόρμα της Αρμάνι και πάω στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων και κάτσο στον πάγκο των φιλοξενούμενων, σίγουρα θα είναι μια πολύ περίεργη, ιδιαίτερη και φορτισμένη στιγμή».

Για το τι θα κάνει μετά το μπάσκετ: «Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα συμβεί μετά το μπάσκετ. Προς το παρόν σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι. Αλλά σίγουρα θα παραμείνω κοντά, θα κάνω κάτι με το μπάσκετ. Η Euroleague μου έδωσε τόσα πολλά και θα χαιρόμουν να κάνω κάτι, για να το ανταποδώσω».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Έκανε το 2/2 ο Βόβορας με τη Νεπτούνας

Έκανε το 2/2 ο Βόβορας με τη Νεπτούνας. Η Νεπτούνας έκανε το 2/2 με τον Γιώργο Βόβορα στον…