Κεντρική Basket League ΑΕΚ Πρώτος στόχος ο Λάνγκφορντ, αλλά ο Χάρις είναι… έτοιμος

Πρώτος στόχος ο Λάνγκφορντ, αλλά ο Χάρις είναι… έτοιμος

langfornd harris

Η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά τους δεν κλονίστηκε ποτέ. Ο «MVP» του BCL, τη χρονιά, που η ΑΕΚ κατέκτησε το τρόπαιο, ο Μάνι Χάρις, συνιστά τη βασική επιλογή της «Βασίλισσας», στην περίπτωση, που για τον άλφα ή βήτα λόγο, δεν ευδοκιμήσουν οι επαφές για ανανέωση του συμβολαίου του Κιθ Λάνγκφορντ.

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Η υπομονή όλων δοκιμάζεται. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι αναγκασμένοι να εξετάσουν σε πολλές περιπτώσεις το «σχέδιο Β». Και δεν είναι οι μόνοι, λίγο πολύ όλοι το κάνουν. Αρχικός στόχος διοίκησης – προπονητή είναι να διατηρηθεί ο βασικός κορμός ξένων (Λάνκφορντ, Ματσιούλις, Σλότερ, Ρέι), αλλά ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος της ΑΕΚ, η οποία καλείται μόλις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να διεκδικήσει τον… τελευταίο στόχο της περιόδου 2019-2020, το τρόπαιο στο F8 του ΒCL, το οποίο θα διεξαχθεί εκτός απροόπτου στα Ιεροσόλυμα.

Ο Χάρις διόλου ως «δεύτερη επιλογή» λογίζεται, ωστόσο… Ο 30χρονος Αμερικανός σκόρερ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Κιθ, υπερέχει ηλικιακά, και το σημαντικότερο είναι δοκιμασμένη λύση. Είναι παίκτης που κάνει «γκελ» στον κόσμο, η προσφορά του είναι δεδομένη, οπότε αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι δεν αποτελεί λύση ανάγκης, αντιθέτως αν δεν υπήρχε ο Λάνγκφορντ (με επίσης σημαντική προσφορά) θα ήταν πρώτη επιλογή.

Ένας στους δύο κερδίζει, έλεγε η παλιά διαφήμιση, αλλά η αλήθεια είναι πως και στη μία, και στην άλλη περίπτωση, η ΑΕΚ είναι αυτή που κερδίζει. Όπως και να ‘χει, ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι ο παίκτης, που όλοι δίνουν… μάχη για να κρατήσουν, θεωρώντας πως είναι αυτός που αξίζει να οδηγήσει την «Ένωση» στην προσπάθεια για κατάκτηση ενός ακόμα ευρωπαϊκού τροπαίου. Είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας, αλλά αν γίνει… στραβή, ο Χάρις είναι έτοιμος να ξαναβάλει τη φανέλα με τον «δικέφαλο» στο στήθος.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…