Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ο Γκιλ δείχνει την πόρτα της εξόδου στον Βεζένκοφ

Ο Γκιλ δείχνει την πόρτα της εξόδου στον Βεζένκοφ

Αν κι ο κόσμος δυσκολεύεται να το καταλάβει, όσοι γνωρίζουν από μπάσκετ εύκολα καταλαβαίνουν ότι στο σπορ δεν ισχύει το ότι «όλοι οι καλοί χωράνε». Μπορεί ο μέσος οπαδός να θέλει να βλέπει… 16 αστέρια σε 12άδα, να θεωρεί ότι μπορεί να είναι και τέσσερις καλοπληρωμένοι (από το… πάνω ράφι) στο πλάι του πάγκου, με φόρμες, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η επικείμενη μεταγραφή του Γκιλ στον Ολυμπιακό, φέρνει τον Βεζένκοφ ένα βήμα πριν την έξοδο!

Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ότι κι οι τρεις, συμπεριλαμβανομένου του Γιώργου Πρίντεζη, μπορούν να έχουν και χρόνο συμμετοχής, και ρόλο. Δεν συμφωνεί η πλευρά του παίκτη. Ο Βεζένκοφ έκανε κάποια πολύ καλά παιχνίδια κι ο κύκλος του πιστεύει πως φέτος πρέπει να είναι η χρονιά του, ώστε να αναδειχθεί το ταλέντο του και να καταγραφεί ως παίκτης πρώτης γραμμής. Ο Γκιλ είναι ποιοτικός και θεωρούν ότι θα αποτελέσει υψηλό εμπόδιο και θα κόψει πολύ χρόνο από τον Σάσα.

Ο Αμερικανός έχει πολύ καλό σουτ, κάτι που είναι το μεγάλο όπλο του Βεζένκοφ, αλλά έχει και στοιχεία, τα οποία ο Σάσα πρέπει να βελτιώσει σημαντικά, όπως η ταχυδύναμη, η αλτικότητα, στοιχεία απαραίτητα στο σύγχρονο μπάσκετ. Κι αν ο Βούλγαρος παίκτης έχει βελτιωθεί σημαντικά, δεν είναι ακόμα σε εκείνο το επίπεδο, που θα ήθελε (ενδεχομένως να μην βρεθεί ποτέ).

Βεβαίως και θα γίνει προσπάθεια να μεταπεισθεί, δίχως όμως να είναι η… μάχη της καλοκαιρινής περιόδου. Αν η πλευρά Σάσα επιμείνει να αλλάξει περιβάλλον ο παίκτης, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί να αποκτήσει έναν φόργουορντ σέντερ, ένα… 4-5άρι. Κι είναι δεδομένο ότι όλοι θέλουν να παραμείνει ο Βεζένκοφ στο λιμάνι, αλλά ταυτόχρονα είναι πρόδηλο ότι δεν υπάρχει σύγκριση στο δίδυμο Πρίντεζης – Γκιλ, με το δίδυμο Πρίντεζη – Βεζένκοφ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Σπανούλης: Το μήνημα – έπληξη των παιδιών του [vid]

Ο Βασίλης Σπανούλης, είδε με μεγάλη συγκίνηση και χαρά τα παιδιά του να του στέλνουν ένα μ…