Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Μπατίστ: “Αδερφός μου ο Σπανούλης, μου έδωσε την ‘Big Mike mentality'”

Μπατίστ: “Αδερφός μου ο Σπανούλης, μου έδωσε την ‘Big Mike mentality'”

batiste post fener

Ο Μάικ Μπατίστ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Τζο Αρλάουκας και είπε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Μεταξύ άλλων ο πρώην παίκτης του Παναθηναίκού μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο χαρακτήρισε αδερφό του και σημείωσε ότι αυτός του έδωσε την “Big Mike mentality”.

Αναλυτικά:

Για τα μικρά πράγματα που δίνουν τίτλους: “Οι δύο πρώτοι τίτλοι μου ήρθαν με δύο πόντους διαφορά. Αυτό είναι μια κατοχή, καταλαβαίνεις τι εννοώ; Αυτό είναι το do or die. Όταν παίζεις σε τέτοια παιχνίδια, όλα μετράνε. Βλέπεις μια μπάλα προς διεκδίκηση στο παρκέ;πρέπει να την πάρεις. Αν μια μπάλα είναι 50/50, πρέπει να την πάρεις. Οοι γκαρντ πρέπει να έρθουν και να πάρουν αυτά τα ριμπάουντ. Αυτά τα μικρά πράγματα. Ο τρόπος που κάνεις σκριν για να ανοίξεις χώρο. Όλα αυτά μετράνε για να νικήσεις με δύο πόντους. Και χρειάζεσαι τόσους για να νικήσε”.

Για τους Έλληνες: “Έχω βαθιά αγάπη για τους Έλληνες, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό. Νιώθω βαθιά αγάπη για τους Έλληνες. Σε κάθε βήμα μου ένιωθα ότι περπατούσα σε ένα σύννεφο. Αλήθεια. Ένιωθα ότι ήταν ό,τι πιο κοντινό σε ουρανό. Δεν μπορούσε να γίνει καλύτερο από αυτό”.

Για τη σχέση του με τον Σπανούλη: “Αν κοιτάξεις το ρόστερ όταν έφυγε ο Σπανούλης, υπήρχαν πολλοί παίκτες με μεγάλο ‘εγώ’ σε εκείνη την ομάδα. Δεν είναι κακό αυτό. Ο Μπίλι είδε καλύτερη προοπτική. Και κοιτώντας την επιλογή του… πήρε δύο τίτλους back to back. Αλλά ‘έμεινα’ λίγο. Ήμασταν φίλοι, τα κάναμε όλα μαζί. Ήταν ο πιο κοντινός μου φίλος στην ομάδα. Ήταν ο συγκάτοικος μου, υπάρχουν πολλά θέματα που συζητούσαμε, μου έδωσε αυτοπεποίθηση, αν τον γνωρίσεις είναι ένας από τους δυνατούς πνευματικά παίκτες που έχω δει. Ο Μπίλι μου έδωσε την ‘Big Mike mentality’. Με βοήθησε να βγάλω αυτή την ένταση, την ενέργεια. Με έκανε να μην φοβάμαι. Το παιχνίδι όμως είναι δουλειά και ήξερα ότι κάτι θα γίνει… Πάντως ήμουν χαρούμενος για εκείνον, δεν θα μπορούσα να τον μισώ. Σίγουρα ήταν περίεργο, ήταν αδελφός μου, έπρεπε να αλλάξω. Ήταν τόσο περίεργο να τον βλέπω με άλλα χρώματα΄. Και ήταν ακόμα πιο περίεργο να μην έρχεται στα αποδυτήρια μας. Να μην μιλάμε για τις λεπτομέρειες. Το να τον χάσω ήταν διαφορετικό, ήταν περίεργο… Είναι ένα μπασκετικό μυαλό. Ξέρει όλες τις λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να κάτσεις και να μιλήσεις με ένα τέτοιο μυαλό. Με βοήθησε να γίνω ο Μάικ Μπατίστ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Διέρρηξαν το σπίτι του Βιλντόζα

Οι κλέφτες έδρασαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Θύμα δι…