Κεντρική Διεθνή Μιχαΐλοβιτς: “Ήταν η δυσκολότερη απόφαση της ζωής μου, η Παρτίζαν ανήκει στην Euroleague”

Μιχαΐλοβιτς: “Ήταν η δυσκολότερη απόφαση της ζωής μου, η Παρτίζαν ανήκει στην Euroleague”

Η Παρτίζαν παρά την δυσαρέσκεια αρκετών στο ΔΣ της με την απόφαση της Ευρωλίγκας να συμμετέχουν οι ίδιες ομάδες την νέα σεζόν παρέμεινε στις διοργανώσεις της. Ο πρόεδρος της ομάδας, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε τόνισε ότι είχε να επιλέξει ανάμεσα στην FIBA που τα οικονομικά του συλλόγου θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση και την παραμονή στο Γιούροκαπ στοχεύοντας και πάλι στην είσοδο στην Ευρωλίγκα όπου ανήκει η ομάδα.

Αναλυτικά:

«Όταν η Euroleague πήρε αυτή την απόφαση, οι μεγαλύτεροι χαμένοι ήταν η Παρτίζαν και η Αναντολού Εφές. Δεν μπορώ να πω ότι είναι μια αθλητική αδικία, επειδή υπάρχουν όλες αυτές οι συνθήκες. Οι άνθρωποι της διοργάνωσης σκέφτηκαν πως ήταν η λιγότερο επιζήμια. Το αποδεχτήκαμε. Δεν είμαστε εκνευρισμένοι, καταλαβαίνουμε τα πάντα.

Συγχαίρω όλες τις ομάδες που θα μείνουν στην Euroleague. Δεν μπορώ να πω ότι είναι επιτυχία της διοίκησης ή επιτυχία κάποιων ομάδων. Δεν υπήρχαν άλλες επιλογές. Επίσης, πιστεύω πως είναι τέχνη να παίζεις στην Euroleague, χωρίς να έχεις κερδίσει ένα τρόπαιο.

Αυτή τη σεζόν, η Παρτίζαν ήταν πάνω από κάθε στάνταρ, πάνω από το επίπεδο του EuroCup. Είχαμε περισσότερους οπαδούς από άλλες ομάδες της Euroleague.

Η απόφαση που έπρεπε να πάρω ήταν η δυσκολότερη της ζωής μου και πιθανώς η πιο δύσκολη στην ιστορία του συλλόγου. Μπήκαμε σε μια θέση άδικα, που έπρεπε να διαλέξουμε αν θα πάμε αριστερά ή δεξιά. Μιλήσαμε με την Euroleague και την FIBA. 

Θέλω να τους ευχαριστήσω για την συνεργασία, την προσέγγιση και την κατανόηση της κατάστασης στην οποία είμαστε. Αυτή η απόφαση δεν είναι εναντίον της FIBA ή της Euroleague. Είχαμε τέσσερις επιλογές. Η Euroleague ήταν η πρώτη, αλλά δεν συνέβη ποτέ. Η δεύτερη ήταν η FIBA. Αυτή είναι η καλύτερη διοργάνωση για την Παρτίζαν, από οικονομική άποψη.

Πολλοί επιχειρηματίες, όπως εγώ, που βλέπουν την κατάσταση που είμαστε, πίστευαν ότι είναι πιο σοφό να πάμε στο BCL, για να εξασφαλίσουμε τα οικονομικά μας. Να παίξουμε σε μια διοργάνωση που θα έχουμε περισσότερα έσοδα, αν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας κι έχουμε καλά αποτελέσματα.

Υπήρχε ακόμα και η επιλογή να μην συμμετέχουμε καθόλου στην Ευρώπη και να εστιάσουμε στην Αδριατική Λίγκα. Η τέταρτη επιλογή ήταν το EuroCup ξανά. Η διοργάνωση από την οποία δύο ομάδες πάνε στην Euroleague.

Κανένας από εμάς δεν νιώθει καλά να παίξει πάλι στο EuroCup, επειδή είμαστε πάνω από αυτή τη διοργάνωση εδώ και πολύ καιρό τώρα. Αλλά ξέρουμε την αξία του θεσμού αυτού. Αυτό δίχασε το Διοικητικπό Συμβούλιο. Πήραμε την απόφαση με την οποία θα έμεναν οι σπόνσορες και τα μέλη του Συμβουλίου.

Οπότε, από τη μία είχαμε τα οικονομικά, από την άλλη το μπάσκετ. Είμαι ένας άνθρωπος από τον οικονομικό κόσμο και πρέπει πρώτα να σκεφτώ εμπορικά, αλλά έχω και μια γνώση στα αθλητικά, μετά από τρία χρόνια στην Παρτίζαν και αποφάσισα να μείνω στην Euroleague και να πάιξω στο EuroCup.

Θέλω να ευχαριστήσω τη FIBA για τη στήριξη, την καλή μπασκετική πρόταση, είχαμε μια ανοιχτή επιλογή, χωρίς να μας εκβιάσει κανείς. Η απόφασή μας είναι αυτή και θα την υπερασπιστούμε.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε βασισμένη στο γεγονός ότι η Παρτίζαν ανήκει στην ευρωπαϊκή ελίτ. Και αν μια μέρα η κατάσταση αλλάξει, η Παρτίζαν θα το σκεφτεί ξανά. Η Παρτίζαν έχει φίλους και στην Euroleague και στην FIBA. Η Παρτίζαν δεν ανήκει στο EuroCup, αλλά στην Euroleague».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ελεύθερος και ωραίος ο Ρολ [pic]

Ο Ρολ έμεινε ελεύθερος από την Αρμάνι Μιλάνο. Τον νέο σταθμό στην καριέρα του αναζητεί ο Μ…