Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Μάθημα αξιοπρέπειας από τον Ιάσωνα

Μάθημα αξιοπρέπειας από τον Ιάσωνα

panathinaikos iason kolonou korasides 1

Ένα από τα θέματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι Ενώσεις, αλλά και η ΕΟΚ, στην εποχή του Κορωνοϊού, ήταν η διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων και κατ’ επέκταση των Πανελληνίων διοργανώσεων παίδων – εφήβων, κορασίδων – νεανίδων.

Στην περίπτωση των Ενώσεων, είδαμε πως η κάθε μία ακολούθησε δική της γραμμή, σε ότι έχει να κάνει με τα Πανελλήνια πρωταθλήματα όμως η ΕΟΚ, έχει πάρει την απόφαση πως θα πρέπει να διεξαχθούν, γιατί μέσω αυτών υπάρχει και η πριμοδότηση των νεαρών αθλητών – αθλητριών με μόρια για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.

Ο Ιάσων Κολωνού, είναι ένα σωματείο που δεν κρύβεται, πολλές φορές έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην πολιτική της ΕΟΚ, κάτι που κάνει και τώρα. Η διοίκηση του συλλόγου θεωρεί πως δεν θα πρέπει να περνάμε το μήνυμα στα παιδιά πως αθλούνται με απώτερο στόχο τα μόρια και γι’ αυτό με επιστολή που έστειλε προς την Ομοσπονδία, παρουσιάζει τη δική του πρόταση.

Αναλυτικά η επιστολή:
«Νυν υπέρ πάντων τα μόρια» ;;;
Το Διοικητικό Συμβούλιο της E.O.K στις 4 Μαΐου έλαβε απόφαση να μη συνεχιστεί η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Αντιθέτως αποφάσισε να ζητήσει τη θέση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης των πανελληνίων πρωταθλημάτων παίδων – εφήβων-κορασίδων – νεανίδων.

Στην επιστολή μας προς την Ομοσπονδία με αριθμό πρωτοκόλλου 1007/ 7-5-2020 επισημάναμε ότι οι αποφάσεις της για τη διεξαγωγή ή όχι των διοργανώσεων δεν λαμβάνονται με κοινά κριτήρια αλλά επιλεκτικά και δεν εναρμονίζονται με τις αποφάσεις της FIBA η οποία ματαιώνει όλα τα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών.
Με αφορμή την παραπάνω επιστολή εκπρόσωπος του συλλόγου μας κλήθηκε στην E.O.K στις 12 Μαΐου, όπου έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα διεξαχθούν αγώνες.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στα 15 χρόνια ζωής του συλλόγου μας, έχουμε αποστείλει δεκάδες επιστολές, καταγγελίες για αποφάσεις, παραβίαση κανονισμών, χωρίς όχι μόνο να κληθούμε αλλά να λάβουμε έστω την παραμικρή απάντηση. Σε προσφυγή μας, δε στο ΑΣΕΑΔ για παραβίαση του κανονισμού της Ε.Ο.Κ για διαιτητή-προπονητή, έστειλε το νομικό της σύμβουλο εναντίον σωματείου μέλους της και υποστήριξε ότι ορθώς παραβιάστηκε ο κανονισμός της.

Παρόλα αυτά θεωρούμε την πρόσκλησή μας θετική ενέργεια. «Σημεία των καιρών».

Μετά τη συνάντηση και επειδή τα γραπτά μένουν, σε νέα επιστολή μας προς την ΕΣΚΑ αρ. πρωτ. 409/13-5-20 επισημαίνουμε ότι ο Σύλλογός μας θεωρεί ότι δεν πρόκειται για κάποια καταστροφική εξέλιξη αν μέσα σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία για το σύνολο των μαθητών, αθλητών και μη δεν γίνει χρήση προνομίων για την εισαγωγή στα Α.Ε.Ι. Εφόσον δε, ληφθεί απόφαση για διεξαγωγή αγώνων είναι προφανές ότι η Ε.Ο.Κ και η Ε.Σ.Κ.Α θα φέρει ακέραια την ευθύνη τόσο ως προς τις συνέπειες για την υγεία των συμμετεχόντων και του περιβάλλοντός τους, όσο και ως προς τη νομιμότητα και εγκυρότητα της απόφασης.

Στη συνάντηση των Συλλόγων στα γραφεία της Ε.Σ.Κ.Α την Τετάρτη 20/5 διαπιστώσαμε ότι ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Κ.Α. συγκατατέθηκε ως μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Ομοσπονδίας, ώστε να γίνουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα μικρών ηλικιών.

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Κ να αποφασίσει ότι και για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της δικαιοδοσίας της, άλλα και των τοπικών ενώσεων, δηλαδή τη ματαίωση τους. Σε αυτές τις συνθήκες αν αποφασιστεί να γίνουν αυτά τα πρωταθλήματα παρωδία «φανταστείτε πως θα εκπροσωπηθούν οι σύλλογοι της επαρχίας», η Ομοσπονδία θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα επιβράβευσης για τη συνέχιση αυτής της απαράδεκτης, για τον αθλητισμό και για όλη την κοινωνία, κατάστασης πού όλοι γνωρίζουν γύρω από τα μόρια.

Προτείνουμε, αν επιτραπεί μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις από την υγειονομική επιτροπή να γίνουν παιχνίδια, σ’ αυτήν τη συγκυρία να γίνουν χωρίς την πριμοδότηση των μορίων και να αποδείξουμε έμπρακτα ότι δεν είναι υπέρ πάντων τα μόρια αλλά το μπάσκετ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΕΟΔ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΦΑΝΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…