Κεντρική Διεθνή Κομνηνός: “Το BCL δίνει ένα ελκυστικό μοντέλο στους συλλόγους και ήρθε για να μείνει”

Κομνηνός: “Το BCL δίνει ένα ελκυστικό μοντέλο στους συλλόγους και ήρθε για να μείνει”

Κομνηνός

To Basketball Champions League κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ομάδων και παίρνει κοντά του μεγάλα ονόματα. Ο CEO της διοργάνωσης, Πάτρικ Κομνηνός, σε δηλώσεις του τόνισε ότι το BCL δίνει ένα ελκυστικό μοντέλο στους συλλόγους και ήρθε για να μείνει.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Sportando:

“Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα καινούριο μοντέλο για τις διοργανώσεις στην Ευρώπη. Είναι ένα μαραθώνιος, όχι σπριντ. Θα χρειαστεί χρόνος για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, αλλά είμαστε χαρούμενοι για την πρόοδο των τελευταίων ετών και για τις γνώμες που ακούμε από τα κλαμπς. Επίσης κερδίσαμε ψήφο εμπιστοσύνης από την αγορά, με την είσοδο των επενδυτών από την Αμερική. Η FIBA και τα Εθνικά Πρωταθλήματα δουλεύουν μεθοδικά μαζί για ένα καλύτερο μακροπρόθεσμο πλάνο και όραμα. Το μπάσκετ δεν παίζεται από 10-11 συλλόγους στην Ευρώπη, αλλά από εκατοντάδες ομάδες. Το πιο καθαρό μήνυμα από εμάς είναι να εδραιώσουμε την άποψη ότι το BCL ήρθε για να μείνει. Κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.

Πολλοί έμειναν στο BCL και αρκετοί το επέλεξαν για το νέο σπίτι τους. Αυτό επιβραβεύει την δουλειά μας. Θεωρώ ότι αυτό το μοντέλο είναι ελκυστικό για τους συλλόγους. Η διοργάνωση προχωρά με υψηλά στάνταρ, οι σύλλογοι επιβραβεύονται και προωθούνται, αφού είμαστε οι κορυφαίοι στα Social Media με 2,5 εκατομμύρια followers. Πολλοί παίκτες της διοργάνωσης μετακινούνται στη συνέχεια στην Euroleague. Στο BCL υπάρχει ισορροπία. Κανένας δεν ξέρει στην αρχή της σεζόν ποιος θα είναι ο νικητής, δείτε την εικόνα των προηγούμενων Final Four. Επίσης, το ποσό του ενός εκατομμυρίου για τον νικητή μπορεί να βοηθήσει σημαντικά το μπάτζετ μίας ομάδας”.

Για το Final Eight και την εικόνα της επόμενης σεζόν: “Σύντομα θα ανακοινώσουμε την πόλη που θα φιλοξενήσει το Final Eight. Επίσης σχεδιάζουμε και την επόμενη σεζόν. Λάβαμε περισσότερες από 60 αιτήσεις συμμετοχής από 30 χώρες. Στις 2 Ιουλίου θα αποφασίσουμε τις 44 ομάδες που θα λάβουν μέρος στην διοργάνωση και θα δούμε ποιες θα τοποθετηθούν στους προκριματικούς γύρους και ποιες θα είναι σίγουρες για την Regular Season. Στα μέσα Ιουλίου θα διεξαχθεί η κλήρωση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…