Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Η επόμενη μέρα μετά τον Γιαννακόπουλο στον Παναθηναϊκό

Η επόμενη μέρα μετά τον Γιαννακόπουλο στον Παναθηναϊκό

dimitris giannakopoulos panathinaikos

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αυτή τη φορά δεν εξέπληξε. Επιβεβαίωσε τις… φήμες, την ατμόσφαιρα, την καταχνιά, που επικρατούσε πάνω από το ΟΑΚΑ. «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά» είπε, βάζοντας… πωλητήριο (αξίας 25.000.000 ευρώ) στην ΚΑΕ κι αφήνοντάς τη στα χέρια δυο πραγματικά φιλότιμων Παναθηναϊκών (του Μάνου Παπαδόπουλου και του Τάκη Τριαντόπουλου), που όμως δεν έχουν τη δυνατότητα παρά να τρέξουν την καθημερινότητα, ισοσκελίζοντας έσοδα κι έξοδα.

Δεν γνωρίζουμε αν στην πορεία θα αλλάξει άποψη, καθότι σήμερα ήταν κατηγορηματικός, απατώντας μάλιστα σε ερώτηση με το «εδώ είναι οι άνθρωποι που θα… τρέξουν την ομάδα, ρωτήστε τους για το τι θα συμβεί από δω και πέρα». Αν σε αυτό συμπεριλάβουμε το γεγονός ότι έδωσε κατευθυντήρια γραμμή (δίχως να είναι δεσμευτική για την επόμενη μέρα) για αποχώρηση από την Ευρωλίγκα, τότε έχουμε το τμήμα μπάσκετ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κακά τα ψέματα, αν πλέον ο Παναθηναϊκός ζει με αυτά που… βγάζει, δεν μπορεί να σταθεί στην Ευρωλίγκα. Όπως δεν θα μπορούσε να σταθεί κι ο Ολυμπιακός, δίχως τα χρήματα των αδερφών Αγγελόπουλων. Ως εκ τούτου, το Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι επιλογή, είναι ανάγκη. Ακόμα κι αν ήθελαν οι… επόμενοι (που πάντως ανήκουν στον στενό του πυρήνα) να μείνουν στην Ευρωλίγκα, δεν μπορούν.

Βέβαιο είναι πως η όλη κατάσταση ανοίγει την πόρτα της εξόδου, σε όλους όσους μπορούν να βρουν καλύτερα συμβόλαια. Προδήλως παίκτες όπως ο Καλάθης δεν χωρούν στο μπάτζετ των 4-6.000.000 ευρώ, που θα έχει το «τριφύλλι». Κι αυτό υπό συνθήκες. Αλλά είναι αμφίβολο κι αν θα μείνουν παίκτες, που αυτή τη στιγμή είναι περιζήτητοι, όπως ο Παπαπέτρου κι ο Παπαγιάννης. Και δεν είναι μόνο το οικονομικό σκέλος, αλλά και η διοργάνωση στην οποία θα παίζουν.

Αν αποστασιοποιηθεί κανείς από την καθημερινότητα, ότι θα υπάρξει Παναθηναϊκός στο μπάσκετ, δίχως ανάμειξη Γιαννακόπουλου, είναι κάτι που ενδεχομένως καθένας θεωρούσε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί, αλλά δύσκολο να το κατανοήσεις. Χρειάζεται χρόνο για να το επεξεργαστούμε.

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε βαθύ πηγάδι. Αυτό πλέον είναι δεδομένο, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά κι αν δεν επιστρέψει ο Γιαννακόπουλος, κάτι που αυτή τη στιγμή απέκλεισε. Αφήστε που τα 25.000.000 ευρώ σε αυτή τη χρονική στιγμή, είναι απαγορευτικά για κάποιον, ο οποίος ενδεχομένως θα το σκέφτονταν, καθώς θα χρειάζεται κοντά στα 40.000.000 ευρώ μόνο για φέτος. Αλλά ακόμα κι αν έχει αυτά τα χρήματα προς διάθεση, δεν θα έχει ούτε τους παίκτες, ούτε την ψυχολογία, που απαιτείται για τέτοια ενέργεια.

Είναι απρόβλεπτο το πότε και πώς θα επανέρθει σε θέση κυριαρχίας. Αν, μάλιστα, βυθιστεί στο τέλμα του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα βρεθεί στη χειρότερη θέση από το 1990 και μετά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/4)

Τα φώτα στο ΣΕΦ Ένα παιχνίδι περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (18/4). Συγκεκρ…