Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα EuroLeague: Το σκεπτικό της απόρριψης του αιτήματος αποχώρησης του Παναθηναϊκού

EuroLeague: Το σκεπτικό της απόρριψης του αιτήματος αποχώρησης του Παναθηναϊκού

Κανονικά στην Ευρωλίγκα θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά ο Παναθηναϊκός, καθώς η διοργανώτρια αρχή αρνήθηκε το αίτημα αποχώρησης των πρασίνων. Οι ομάδες – μέτοχοι της διοργάνωσης δεν έκαναν δεκτό το αίτημα του τριφυλλιού, καθώς οι “πράσινοι” δεν είχαν σκοπό να καταβάλουν την υψηλή ρήτρα του συμβολαίου τους.

Αναλυτικά

“Οι μέτοχοι της EuroLeague συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης και συζήτησαν για διάφορες προτάσεις που θα κάνουν στο επόμενο Δ.Σ τον Ιούλιο.

Οι μέτοχοι αποφάσισαν τα εξής:

Αποδέχτηκαν το κλείσιμο του οικονομικού έτος στο οποίο τα έσοδα ήταν λιγότερα κατά 14% σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, εκτός από τα συνολικά κέρδη τα οποία μειώθηκαν κατά 30% και τα οποία ακολούθησαν μετά την διακοπή της σεζόν λόγω κορονοϊού.

Οι ομάδες της Euroleague και του Eurocup θα λάβουν το 100% όσων είχαν συμφωνηθεί για όλα τα παιχνίδια που έπαιξαν μέχρι και τις 12 Μαρτίου.

Επίσης τοποθετήθηκαν για την εξέλιξη των συζητήσεων με την Ένωση Προπονητών και την Ένωση Παικτών ώστε να επέλθουν συμφωνίες μαζί τους σε διάφορα θέματα.

Αναθεώρηση των Κανονισμών σε ό,τι αφορά την Οικονομική Σταθερότητα και το Financial Fair Play που θα εφαρμοστεί από τη σεζόν 2021-21, με στόχο τη βελτίωση της βιωσιμότητας των συλλόγων και την αγωνιστική ισορροπία.

Η κύρια πρόταση περιλαμβάνει τον καθορισμό μισθών των παικτών βάσει των καθαρών εσόδων της αγοράς που σχετίζονται με το μπάσκετ. Οι προτάσεις θα συζητηθούν περαιτέρω στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της EuroLeague που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου.

Απέρριψε το αίτημα του Παναθηναϊκού για μεταφορά της άδειας της EuroLeague, από τη στιγμή που δεν έχει δοθεί καμία εγγύηση από τον σύλλογο ότι θα εκπληρώσει όλες τις σχετικές δεσμεύσεις έναντι των άλλων δέκα αδειοδοτημένων συλλόγων και της EuroLeague Basketball. Οι ομάδες επανέλαβαν τη δήλωση που εκδόθηκε νωρίτερα.

Ενέκρινε τη λίστα των ομάδων του EuroCup 2020-21, επιλέγοντας την Τρέντο αντί της Φρανκφούρτης που αποχώρησε από τη διοργάνωση. Όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την Εκτελεστική Επιτροπή θα παρουσιαστούν στη συνέλευση των Μετόχων της ΕΚΑ για επίσημη έγκριση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου 2020”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ – Η ώρα του Super Cup έφτασε

Το «Δ. Τόφαλος» φοράει τα... καλά του και υποδέχεται το Σαββατοκύριακο τις τέσσερις ομάδες…