Κεντρική Basket League ΑΕΚ Τι άλλαξε στο μυαλό του Αγγελόπουλου;

Τι άλλαξε στο μυαλό του Αγγελόπουλου;

aggelopoulos esake

Εσχάτως ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει ξεκινήσει έναν… μοναχικό δρόμο. Ή, δεν είναι μοναχικός; «Να συνεχιστεί το Πρωτάθλημα, έστω και με… τρεις ξένους», δηλώνει ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είναι ασυνήθιστα… λαλίστατος. Θεμιτή η προσπάθεια, που καταβάλλει για ν’ αλλάξει το κλίμα και να ασκήσει επιρροή σε ομολόγους του σε άλλες ΚΑΕ, αλλά κατά πως μαθαίνουμε προς το παρόν οι ομόλογοί του «δεν τσιμπάνε». Ίσως, γιατί δεν αντιμετωπίζουν όλοι τις δικές του «φούριες». Θα το παλέψει ο Αγγελόπουλος, όμως, που έχει… σφυγμό.

Θέλει να ανακατέψει την τράπουλα; Ως τακτικιστής από τη φύση του (ενίοτε κι υπερβολικός), θέλει να εκμεταλλευτεί την προσωρινή αδράνεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, κι απόντος στο σαθρό Πρωτάθλημα του έτερου «βασικού παίκτη», του Ολυμπιακού, επιθυμεί ν’ αναδείξει την ΑΕΚ σε ηγέτιδα δύναμη.

Τι άλλαξε στο μυαλό του Αγγελόπουλου; Στο ελληνικό μπάσκετ ισχύει το… «η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απέθανε». Όσοι νόμιζαν, ότι οι ομάδες θα γλιτώσουν χρήματα από τα συμβόλαια των παικτών, έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους. Εκτός πια, κι αν κινήθηκαν κάποιοι ιδιοκτήτες με τέτοια επιδεξιότητα, που πέτυχαν στην προσθαφαίρεση (ατομικές διαπραγματεύσεις κλπ.) να έχουν θετικό πρόσημο. Θα φανεί στο… παρασύνθημα και στις… προσφυγές στα αρμόδια όργανα.

Το σίγουρο είναι ότι σε ΚΑΕ με το βεληνεκές της ΑΕΚ, η ιστορία αυτή γύρισε μπούμερανγκ. Οι λαβωμένοι μεγαλοχορηγοί της ΚΑΕ, οι φευγάτοι επίδοξοι επενδυτές των Λιοσίων, η απόφαση του ΒΑΤ για όλες τις ομάδες, συνθέτουν ένα επικίνδυνο «κοκτέιλ». Η ΑΕΚ -στην υγιή (προ κορωνοϊού) εποχή και με την προοπτική του πρότζεκτ των Λιοσίων- έδειχνε ικανή να εκτοξευτεί, όμως όταν έπεσε ο διακόπτης… πάγωσε το σύμπαν και προσωρινά (; ) κι οι ελπίδες του Αγγελόπουλου, που με άμεσους συνεργάτες τους Κοσιφολόγο και Χατζηιωσήφ, μετά την αποχώρηση Κουτά (κι ας διαψεύστηκε ανεπίσημα πριν από καιρό) είχε αλλάξει σελίδα.

Απορία; Ο επιτυχημένος πρώην χρηματιστής, ο κ. Αγγελόπουλος, πώς και δεν προέβλεψε αυτή την εξέλιξη πριν από ημέρες, όταν «ελαφρά τη καρδία» και με ψήφους 14-0 ο ΕΣΑΚΕ τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της οριστικής διακοπής του Πρωταθλήματος; ‘Η το είχε προβλέψει και ψήφισε με το ζόρι; Ή, στο πλαίσιο του ενωτικού προφίλ, που συνειδητά επιλέγει επί 5ετία εντός της λίγκας, δεν βγήκε να διαφοροποιηθεί τότε δημόσια;

Γεγονός είναι, ότι τότε οι υγειονομικές συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές τα δεδομένα αλλιώτικα, η κατάσταση πιο τρομακτική, πιο άγρια. Και πάλι, όμως, «λουκέτο» στο Πρωτάθλημα δεν είχαν βάλει τότε ούτε η Ιταλία, ούτε η Ισπανία, με τα εκατοντάδες θύματα. Έβαλε ο ΕΣΑΚΕ! Γιατί συνέβη αυτό, έχουμε ενδείξεις, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Στο «διά ταύτα»: Ο κ. Αγγελόπουλος άργησε… Το να συνεχιστεί το Πρωτάθλημα δεν είναι πλέον το πιο ρεαλιστικό σενάριο. Πριν από 40 ημέρες ήθελαν οι ιδιοκτήτες τη διακοπή, δεν ήθελαν οι παίκτες. Τώρα, δεν είμαστε βέβαιοι ότι ισχύουν τα ίδια δεδομένα.

Η αποχή από τους αγώνες είναι τεράστια. Τα κλειστά γήπεδα δεν έχουν ανοίξει ακόμα. Και δεν έχουν ανοίξει ούτε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τα αεροδρόμια παραμένουν κλειστά. Πρωτόκολλο υγείας δεν έχει συνταχθεί, ακόμα από την συντεταγμένη Πολιτεία, που δεν ανάβει «πράσινο φως» στους αθλητές μπάσκετ ούτε για προπόνηση στο ανοικτό. Και γιατί να το κάνει, αφού κανείς δεν το ζητά; Οι Αμερικανοί παίκτες αναχώρησαν για την πατρίδα τους, με τις «ευλογίες» των ιδιοκτητών κι είναι αβέβαιο ποιοι και αν θα επιστρέψουν.

Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια. Το μόνο σίγουρο, ανεξάρτητα από την οπτική γωνία που βλέπει κανείς τα πράγματα, είναι ότι ο Αγγελόπουλος δείχνει να έχει σφυγμό. Σε μια εποχή, που συνολικά στο μπάσκετ ο… σφυγμός είναι αδύναμος, που οι ανάσες λιγοστές, η επαναδραστηριοποίηση Αγγελόπουλου είναι ένα μήνυμα. Αν αποκτήσει καλύτερη χρονική προσέγγιση κι αντιληφθεί τον ρόλο που οφείλει (απέναντι στον εαυτό του και στην ιστορία της ΑΕΚ) να διαδραματίσει, πολλά μπορεί να αλλάξουν. Ειδικά σε μια εποχή, όπου οι αλλαγές αναμένεται να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…