Κεντρική Β' Εθνική Πανιώνιος Συνεχίζεται ο “πόλεμος” Ερασιτέχνη Πανιωνίου και ΚΑΕ!

Συνεχίζεται ο “πόλεμος” Ερασιτέχνη Πανιωνίου και ΚΑΕ!

panionios giorgos

Ο Ερασιτέχνης Πανιώνιος εξέδωσε ανακοίνωση χθες στην οποία άφησε να εννοηθεί ότι η ΚΑΕ θέλησε να βάλει χέρι στα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου. Ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος δεν την άφησε αναπάντητη και με γραπτή του δήλωση απάντησε στον Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά:

«Θα ήθελα να απαντήσω στην ανακοίνωση του Ερασιτέχνη. Ενημερώνω προκαταβολικά, πως δεν σκοπεύω να απαντήσω ξανά σε τυχόν απάντησή τους. Εάν θέλουν να κάνουν διάλογο, ας αποδεχθούν το ήδη κατατεθειμένο αίτημά μου για νέο ΔΣ Ερασιτέχνη, άμεσα, στο οποίο και θα ήθελα να μου επιτρέψουν να παρευρεθώ. Ελπίζω στο νέο ΔΣ, να καλέσουν εγκαίρως όλα τα μέλη του ΔΣ, γιατί όπως ενημερώθηκα, ορισμένα μέλη του ΔΣ που είναι θετικά διακείμενα στην συνεργασία μεταξύ ΚΑΕ Πανιωνίου και Ακαδημιών, δεν παρευρέθηκαν στο τελευταίο ΔΣ γιατί δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως.

Να ενημερώσω από την πλευρά μου την Πανιώνια οικογένεια ότι:

Αφού το νέο ΔΣ δεν θέλει να μένει τίποτα κρυφό από τον κόσμο του Πανιωνίου, καλώς ο Ερασιτέχνης αποκάλυψε ότι απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα που κατέθεσα εκ μέρους του υποψηφίου αγοραστή της ΚΑΕ Πανιώνιος, για συνεργασία μεταξύ της ΚΑΕ Πανιώνιος με τον Ερασιτέχνη, σχετικά με τις Ακαδημίες. Κακώς όμως, δεν ενημέρωσε ταυτόχρονα τον κόσμο του Πανιωνίου και για το πλήρες περιεχόμενο των προτάσεων που απέρριψε ομόφωνα. Κακώς και ταυτόχρονα ψευδώς, άφησε να εννοηθεί ότι ο λόγος απόρριψης των προτάσεων είναι ότι η ΚΑΕ Πανιώνιος θέλησε να βάλει χέρι στα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου. Οποιοσδήποτε αμερόληπτος φίλος του Πανιωνίου – και μη – διαβάσει τις δύο προτάσεις που κατατέθηκαν επίσημα στο ΔΣ του Ερασιτέχνη, μπορεί να καταλάβει ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια πρόθεση. Από την πλευρά μου, να τονίσω, ότι ο μόνος λόγος που δεν μπορώ να αποκαλύψω το όνομα του υποψηφίου αγοραστή, είναι γιατί δεσμεύομαι από ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Μη διανοηθεί ποτέ, κανένα μέλος της Πανιώνιας οικογένειας να ζητήσει εξηγήσεις για τις αποφάσεις του ΔΣ του Ερασιτέχνη. Μετά από τρεις μόλις μήνες ζωής, απέκτησαν και το αλάθητο, αλλά και το ακαταλόγιστο. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, που τολμούν να απαγορεύσουν και μάλιστα με δημόσια ανακοίνωσή τους, σε όλα τα μέλη της Πανιώνιας οικογένειας, να ζητήσουν εξηγήσεις για οποιαδήποτε απόφασή τους, τώρα ή στο μέλλον.

Αδυνατώ να καταλάβω για ποιό λόγο επιμένει το ΔΣ του Ερασιτέχνη να προσπαθεί να πείσει ότι η ΚΑΕ Πανιώνιος ζήτησε να διαχειρίζεται τα έσοδα των Ακαδημιών. Στην πρώτη πρόταση, τυχόν κέρδος της συνδιαχείρισης των Ακαδημιών (αφού πρώτα πληρώνονταν τα λειτουργικά τους έξοδα) θα χρησιμοποιείτο για την βελτίωση των εγκαταστάσεων της Ακαδημίας (όλες οι εγκαταστάσεις είναι ιδιοκτησία του Ερασιτέχνη), ενώ στην δεύτερη πρόταση την αποκλειστική διαχείριση των εσόδων των Ακαδημιών θα την είχε ο Ερασιτέχνης. Στο τέλος της απάντησής μου, θα δημοσιεύσω για μια ακόμα φορά το πλήρες κείμενο των προτάσεων που ομόφωνα απέρριψε το ΔΣ του Ερασιτέχνη, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Να ενημερώσω το ΔΣ του Ερασιτέχνη ότι:

Αναφαίρετο δικαίωμα της ΚΑΕ Πανιώνιος και όχι παραχώρηση, είναι η παρακολούθηση όλων των τμημάτων των Ακαδημιών.
Αναφαίρετο δικαίωμα της ΚΑΕ Πανιώνιος και όχι παραχώρηση, είναι η επιλογή αθλητών, να συμμετάσχουν σε προπονήσεις ή σε αγώνες της ανδρικής ομαδας.
Αναφαίρετο δικαίωμα της ΚΑΕ Πανιώνιος και όχι παραχώρηση, είναι η δυνατότητα να υπογράψει ημιεπαγγελματικό συμβόλαιο, με αθλητές των Ακαδημιών.
Ο λόγος που ζητήθηκε να επιλεχθούν πρόσωπα κοινής αποδοχής (με τον Ερασιτέχνη), έμπειρα και ει δυνατόν, ήδη αξιολογημένων προσόντων από την ΚΑΕ Πανιώνιος για τις θέσεις του Υπεύθυνου και των προπονητών των αγωνιστικών παιδικών-εφηβικών τμημάτων των Ακαδημιών, είναι ο προφανής. Οι συγκεκριμένοι προπονητές θα έχουν ενεργό ρόλο και στις Ακαδημίες, αλλά και στην ανδρική ομάδα ταυτόχρονα, διευκολύνοντας και την συνεργασία των δύο τμημάτων, αλλά και ειδικότερα την πρόοδο των αθλητών των Ακαδημιών και τη μετέπειτα στελέχωση της ανδρικής ομάδας από αυτούς.

Κλείνοντας, να ενημερώσω τον κο Κοκκινάκη, πως ουδέποτε έθεσα κάποιον προβληματισμό στο ΔΣ του Ερασιτέχνη, πολλώ δε μάλλον στον κόσμο του Ιστορικού, για το πώς θα καταφέρω να πουλήσω την ΚΑΕ Πανιώνιος, όπως λέει. Ξεκάθαρα δήλωσα πως οι Ακαδημίες είναι βασικός άξονας στη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση, αλλά απέφυγα να πω, πως εάν ενδεχομένως οριστικά δεν υπάρξει συμφωνία με τον Ερασιτέχνη για τις Ακαδημίες θα αποσυρθεί το επίσημα κατατεθειμένο ενδιαφέρον, γιατί δεν το γνωρίζω. Ο προβληματισμός που πραγματικά υπάρχει στον κόσμο του Ιστορικού κε Κοκκινάκη, είναι για ποιό λόγο το ΔΣ του Ερασιτέχνη απέρριψε ομόφωνα μια πρόταση που περιλαμβάνει επιλογή προσώπων κοινής αποδοχής για τις νευραλγικές θέσεις των Ακαδημιών, καμία επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του Ερασιτέχνη, αποκλειστική διαχείριση των εσόδων των Ακαδημιών από τον Ερασιτέχνη καθώς και ποσοστό 20% από ενδεχόμενη πώληση αθλητή που προήλθε από τις Ακαδημίες. Απαντήστε σε αυτά τα ερωτήματα εάν θέλετε και αφήστε τον αποπροσανατολισμό με το να συνεχίζετε να κάνετε βαρύγδουπες δηλώσεις για την διαχείριση των εσόδων των Ακαδημιών από τρίτους. Οι μισοί από εσάς που απορρίψατε ομόφωνα αυτήν την πρόταση που σας κατέθεσα, μέχρι πριν 7-8 μήνες δίνατε κάθε χρόνο την απόλυτη διαχείριση των Ακαδημιών, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, σε όποιον σας έδινε τα περισσότερα. Αλλά ξέχασα, πλέον δεν επιτρέπετε σε κανέναν από την Πανιώνια οικογένεια να ζητάει εξηγήσεις για τις αποφάσεις σας.

Ακολουθούν οι δύο προτάσεις που κατατέθηκαν επίσημα και απορρίφθηκαν ομόφωνα απο το ΔΣ του Ερασιτέχνη:

Η πρώτη πρόταση, είναι μια βελτιωμένη πρόταση του τρόπου λειτουργίας των Ακαδημιών έως σήμερα. Πληρωμή εφάπαξ ποσού από την ΚΑΕ Πανιώνιος στον Ερασιτέχνη στην αρχή της χρονιάς, το οποίο και θα συμφωνηθεί άμεσα εάν αυτή η πρόταση γίνει αποδεκτή. Επιλογή από την ΚΑΕ Πανιώνιος του προσωπικού των Ακαδημιών. Βάσει των συζητήσεών μου, το πραγματικό ζητούμενο έχω καταλάβει πως είναι ο Υπεύθυνος των Ακαδημιών και οι προπονητές των αγωνιστικών παιδικών-εφηβικών τμημάτων, οι οποίοι θα έχουν και ενεργό ρόλο στην ΚΑΕ Πανιώνιος, καθώς και μια θέση γραμματείας. Τα έσοδα των Ακαδημιών θα χρησιμοποιούνται ώστε να πληρώνονται όλα τα λειτουργικά έξοδα των Ακαδημιών (προσωπικό, εγκαταστάσεις, ταξίδια κλπ.) φαντάζομαι όπως γινόταν και έως σήμερα. Πιθανό κέρδος, θα επενδύεται σε βελτίωση των εγκαταστάσεων της Ακαδημίας. Πιθανή ζημία, θα βαραίνει αποκλειστικά την ΚΑΕ Πανιώνιος. Η ΚΑΕ Πανιώνιος θα αποφασίζει για το έμψυχο δυναμικό των Ακαδημιών, ποιοί αθλητές θα προωθούνται στην πρώτη ομάδα, ποιοί αθλητές και με ποιούς όρους θα μεταγράφονται σε άλλες ομάδες κλπ. Σε περίπτωση μεταγραφής αθλητή σε άλλη ομάδα, το 80% του ποσού θα πηγαίνει στην ΚΑΕ Πανιώνιος και το 20% θα πηγαίνει στον Ερασιτέχνη.

Η δεύτερη πρόταση, βασίζεται στο ήδη υπάρχον πλάνο για την νέα χρονιά, εάν το κατάλαβα και ακολούθως το μετέφερα σωστά. Επιλογή από την ΚΑΕ Πανιώνιος του Υπεύθυνου των Ακαδημιών και των προπονητών των αγωνιστικών παιδικών-εφηβικών τμημάτων, οι οποίοι θα έχουν και ενεργό ρόλο στην ΚΑΕ Πανιώνιος, καθώς και μια θέση γραμματείας. Θα προτιμηθούν πρόσωπα κοινής αποδοχής, έμπειρα και ει δυνατόν, ήδη αξιολογημένων προσόντων. Η μισθοδοσία όλων των ανωτέρω για τις υπηρεσίες τους στις Ακαδημίες, θα καλύπτεται από τα έσοδα των Ακαδημιών και δεν μπορεί να υπερβαίνει είτε τα περυσινά δεδομένα ή τον φετινό προυπολογισμό του Ερασιτέχνη για τις αντίστοιχες θέσεις, οποιοδήποτε από τα δύο συμφωνηθεί. Την οποιαδήποτε διαφορά, εάν υπάρχει, θα την καλύπτει η ΚΑΕ Πανιώνιος. Την αποκλειστική διαχείριση των εσόδων των Ακαδημιών θα την έχει ο Ερασιτέχνης. Πιθανό κέρδος, θα χρησιμοποιείται όπως αποφασίσει ο Ερασιτέχνης. Πιθανή ζημία, θα βαραίνει αποκλειστικά τον Ερασιτέχνη. Η ΚΑΕ Πανιώνιος θα αποφασίζει για το έμψυχο δυναμικό των Ακαδημιών, ποιοί αθλητές θα προωθούνται στην πρώτη ομάδα, ποιοί αθλητές και με ποιούς όρους θα μεταγράφονται σε άλλες ομάδες κλπ. Σε περίπτωση μεταγραφής αθλητή σε άλλη ομάδα, το 80% του ποσού θα πηγαίνει στην ΚΑΕ Πανιώνιος και το 20% θα πηγαίνει στον Ερασιτέχνη».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Πανιώνιος

Δειτε επισης

Πανιώνιος: Τέλος η σεζόν για τον Βεργίνη

Την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει ο Δημήτρης Βεργίνης. Πολύ άτυχος στάθηκε ο αρχηγός τ…