Κεντρική Γ' Εθνική Στάζουν… μέλι για τον Λεύκιππο τα αδέλφια Ερμείδη! “Πρόκειται για μια σοβαρή ομάδα που έχει τρομερή εξέλιξη!”

Στάζουν… μέλι για τον Λεύκιππο τα αδέλφια Ερμείδη! “Πρόκειται για μια σοβαρή ομάδα που έχει τρομερή εξέλιξη!”

adelfia ermeidi

Παναγιώτης και Δημήτρης Ερμείδης, δύο ταλαντούχοι και ικανότατοι Ξανθιώτες καλαθοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Α2 και την Basket League αντίστοιχα, έπλεξαν το εγκώμιο του Λεύκιππου Ξάνθης για τον τρόπο λειτουργίας του και την γενικότερη πρόοδό του τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, αναφέρθηκαν στις προσωπικές τους προσδοκίες ενώ εμφανίστηκαν θετικοί στην προοπτική να φορέσουν την φανέλα του Λεύκιππου μελλοντικά και να παίξουν ξανά στην πόλη από την οποία κατάγονται, εφόσον φυσικά αυτό το επιτρέψουν οι συνθήκες κάποια στιγμή.

Ο 21χρονος, Παναγιώτης Ερμείδης την σεζόν 2019-20 -η οποία ήταν η πιο παραγωγική του αγωνιστική χρονιά κατά την επαγγελματική του πορεία- πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις με την Καρδίτσα, όντας ένας από τους πολυτιμότερους καλαθοσφαιριστές του συγκεκριμένου συλλόγου της Α2. Όσον αφορά τον Δημήτρη Ερμείδη, ήδη έχει προλάβει να συμπληρώσει μια τριετία στη Basket League -ως καλαθοσφαιριστής του Προμηθέα Πατρών και του Λαυρίου- παρ’ ότι είναι μόλις 19 ετών, κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει ξεκάθαρα πως είναι ένας φέρελπις νεαρός.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν στο lefkipposbc.gr:

Για την εξαιρετική σεζόν του Παναγιώτη Ερμείδη στην Καρδίτσα και το γεγονός πως ο Δημήτρης Ερμείδης “έκλεισε” μια τριετία στη Basket League:

Παναγιώτης Ερμείδης: “Θεωρώ πως είναι λίγο γλυκόπικρο το συναίσθημα όσον αφορά την σεζόν 2019-20. Πικρό, γιατί ολοκληρώνεται έτσι άδοξα αυτή η χρονιά και γλυκό καθώς ήταν με διαφορά η πιο παραγωγική μου σεζόν ως επαγγελματίας. Η ομάδα (σ.σ. Καρδίτσα) γενικώς με εμπιστεύτηκε. Εγώ δούλευα καθημερινά για να δικαιώσω τις προσδοκίες που υπήρχαν για μένα και να με κάνουν βασικό παίκτη της ομάδας. Μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα, απόλαυσα την κάθε στιγμή! Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος και εκτιμώ ότι έκανα κάποια βήματα μπροστά. Δεν θεωρώ ότι έπιασα ταβάνι, όπως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για τον καθένα και στο εξής πρέπει να εκμεταλλευτώ αυτά τα βήματα που έκανα έτσι ώστε να γίνω ακόμη καλύτερος στην συνέχεια”.

Δημήτρης Ερμείδης: “Είναι πολύ καλό να έχεις συμμετοχή στη Basket League αυτή την ηλικία (σ.σ. 19 ετών) γιατί καθημερινά έχεις την ευκαιρία να παίρνεις πολλές εμπειρίες και εικόνες μέσα από τις προπονήσεις και να βλέπεις πώς λειτουργούν κάποιοι παίκτες που είναι πολύ πιο έμπειροι από σένα. Είμαι τυχερός καθώς και οι δύο ομάδες (σ.σ. Προμηθέας Πατρών και Λαύριο) που έχω παίξει στην Α1, ήταν τρομερές όσον αφορά τους προπονητές και το τεχνικό τιμ. Με βοήθησαν πάρα πολύ στο να εξελιχτώ και να βελτιωθώ ως παίκτης”.

Για τις προσδοκίες που έχουν:

Παναγιώτης Ερμείδης: “Όπως κάθε παιδί 21 ετών, έτσι κι εγώ, σίγουρα έχει φιλοδοξίες για τον εαυτό του να φτάσει στο σημείο να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Τώρα, αν αυτό θα είναι η Α1, καλώς… Σίγουρα έχω στο μυαλό μου την φιλοδοξία να παίξω στην Α1 κάποια στιγμή. Βέβαια, αυτή την περίοδο δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, μόνο πρόχειρες σκέψεις μπορούν να γίνουν στο μυαλό του καθένα καθώς όλα για το μέλλον φαίνονται άγνωστα και το τοπίο είναι θολό. Έτσι, είναι λογικό στη παρούσα φάση, όλοι να είναι κάπως απροετοίμαστοι, όχι μόνο οι παίκτες, αλλά και οι προπονητές με τις διοικήσεις των ομάδων. Σε προσωπικό επίπεδο και σε βάθος ετών, σίγουρα υπάρχουν προσδοκίες. Το όνειρό μου είναι να δουλέψω τόσο, έτσι ώστε να φτάσω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο για μένα. Να φτάσω το ταβάνι μου… Τώρα ποιο θα είναι αυτό, δεν το ξέρω. Θα είναι η Α1; Θα είναι -ακόμη καλύτερα- η Euroleague; Το κάθε παιδί έχει όνειρα για τον εαυτό του…”.

Δημήτρης Ερμείδης: “Οι προσδοκίες μου είναι σίγουρα να καθιερωθώ στη Basket League. Θα το ήθελα πολύ αυτό. Το όνειρό μου είναι να παίξω και στην Euroleague μελλοντικά. Βέβαια, χρειάζεται πολύ δουλειά για να γίνει όλο αυτό. Για να μπορέσεις να καθιερωθείς σε μικρή ηλικία, θα πρέπει να εξελιχθείς μέσα από τις προπονήσεις και μέσα από τους αγώνες. Μέσα από όλα…”.

Παναγιώτης Ερμείδης: “Τόσες πολλές επιτυχίες σε μια τετραετία δείχνουν το μεράκι που έχουν οι άνθρωποι του Λεύκιππου”

Για την εικόνα που έχουν σχηματίσει για τον Λεύκιππο:

Παναγιώτης Ερμείδης: “Σίγουρα είναι πολύ καλό και πολύ θετικό η πόλη σου να έχει μια ομάδα -όπως ο Λεύκιππος- που πρωταγωνιστεί και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον σε ακόμη υψηλότερες κατηγορίες. Όταν αγωνίζεσαι εκτός του τόπου του, δηλαδή σε άλλες πόλεις, το να έχει η Ξάνθη έναν σύλλογο που πηγαίνει καλά, είναι κάτι που το έχεις πάντα το πίσω μέρος του μυαλού σου. Σίγουρα, αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι ο Λεύκιππος αποτελεί μια σοβαρή ομάδα! Το να έχεις κατορθώσει να έχεις τόσες πολλές επιτυχίες σε μια τετραετία, δείχνει μια σοβαρότητα από πλευράς διοίκησης. Δείχνει, επίσης, το μεράκι που έχουν οι άνθρωποι της ομάδας. Είμαι χαρούμενος για όλα αυτά καθώς ο Λεύκιππος είναι μια ομάδα της πόλης μου, της Ξάνθης”.

Δημήτρης Ερμείδης: “Ο Λεύκιππος είναι ένας σύλλογος που έχει τρομερή εξέλιξη τα τελευταία χρόνια! Συμπεριφέρεται με επαγγελματισμό βάσει των όσων βλέπω εγώ και σίγουρα φαίνεται πως στον Λεύκιππο έχουν μεγάλες προσδοκίες. Είναι μια ομάδα που βγάζει μια σοβαρότητα οργανωτικά”.

Δημήτρης Ερμείδης: “Ο Λεύκιππος θριαμβεύει, μακάρι να αποτελέσει ομάδα ορόσημο σε όλη την Θράκη”

Για το πλάνο που ακολουθεί ο Λεύκιππος και το οποίο έχει ως αποτέλεσμα ο σύλλογος σταθερά να “μεγαλώνει”:

Παναγιώτης Ερμείδης: “Σίγουρα είμαι εντυπωσιασμένος με τα βήματα προόδου του Λεύκιππου. Δεν είναι εύκολο με τα τωρινά δεδομένα και τις γενικότερες οικονομικές δυσκολίες την εποχή μας, μια ομάδα να κατορθώσει μέσα σε 3-4 χρόνια να ανεβαίνει κάθε χρόνο κατηγορίες και να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα. Ο Λεύκιππος έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και θεωρώ ότι μπορεί να κάνει ακόμη περισσότερα. Έχουμε χρόνια να δούμε μια ομάδα της Θράκης να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο, από Α2 και πάνω και είναι ένα παράπονο αυτό που υπάρχει στη γύρω περιοχή. Μακάρι ο Λεύκιππος να γίνει η ομάδα αυτή που θα καταφέρει να «σπάσει» αυτή την κατάρα και να επιστρέψει την όλη περιοχή (σ.σ. της Θράκης) στο υψηλότερο επίπεδο μπασκετικά”.

Δημήτρης Ερμείδης: “Είναι πολύ θετικό για μένα που κατάγομαι από την Θράκη να υπάρχει μια τέτοια ομάδα στη Ξάνθη, όπως ο Λεύκιππος, που θριαμβεύει από χρονιά σε χρονιά! Θα είναι καλό ο σύλλογος να αποτελέσει ορόσημο στη Ξάνθη και γενικότερα στη Θράκη γιατί η επαρχία δεν «ακούγεται» και πολύ όσον αφορά τις ομάδες”.

Για την προοπτική μελλοντικά να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες συνθήκες προκειμένου αμφότεροι να επιστρέψουν στην πόλη καταγωγής τους και να παίξουν σε υψηλό επίπεδο με την φανέλα του Λεύκιππου:

Παναγιώτης Ερμείδης: “Το να παίξω κάποια στιγμή στο μέλλον στη Ξάνθη, εδώ που μεγάλωσα και είναι η οικογένειά μου και οι φίλοι μου, θα είναι πολύ ωραίο. Πιστεύω ότι ο καθένας θα το ήθελε, δηλαδή το να αγωνιστεί ξανά σε μια ομάδα του τόπου του. Θα το δείξει ο χρόνος τι θα συμβεί… Σίγουρα, όμως, μια τέτοια προοπτική (σ.σ. να αγωνιστεί στον Λεύκιππο) θα με ενθουσίαζε!”.

Δημήτρης Ερμείδης: “Βεβαίως και θα το ήθελα (σ.σ. να παίξει κάποια στιγμή στη Ξάνθη, με την φανέλα του Λεύκιππου)… Να είμαστε καλά μέχρι τότε και εφόσον διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες, θα ήταν πολύ καλό να γίνει αυτό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Πανναξιακός – Ηλυσιακός 74-62

Το 1-1 έκανε ο Πανναξιακός. Ο Πανναξιακός κέρδισε για πρώτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική π…