Κεντρική Διεθνή “To πλάνο της Ευρωλίγκας δεν είναι ρεαλιστικό”

“To πλάνο της Ευρωλίγκας δεν είναι ρεαλιστικό”

Μη ρεαλιστικό θεωρεί ο Χέντο Τούρκογλου το πλάνο της Ευρωλίγκας για ολοκλήρωση της σεζόν σε μια πόλη. Παράλληλα ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας τόνισε ότι η απόφαση της τουρκικής λίγκας για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος ήταν σωστή και έπρεπε να εναρμονιστεί με τις κινήσεις της FIBA.

Αναλυτικά:

«Η FIBA έχει υπό την αιγίδα της 50 ομοσπονδίες. Επίσης, η FIBA έχει διακόψει όλες τις διοργανώσεις της. Από την στιγμή που είμαστε υπό την αιγίδα της, πράξαμε το ίδιο. Από την αυτή την οπτική νομίζω ότι θα προκληθεί κάποια αρνητική επίπτωση.

Η Ευρωλίγκα θέλει να συγκεντρώσει 18 ομάδες σε μία πόλη, να δώσει παιχνίδια κανονικής διάρκειας και μετά playoffs. Οι ομάδες θα μένουν εκεί, θα μένουν σε κατάσταση καραντίνας, θα προπονούνται… Μιλάμε, δηλαδή, για μίνιμουμ 2,5 μήνες διάρκεια. Μιλάμε με τους εκπροσώπους της Ευρωλίγκας, αλλά και τις ομάδες που συμμετέχουν εκεί, αλλά ως άνθρωπος του αθλητισμού, θεωρώ ότι αυτό το πλάνο δεν είναι ρεαλιστικό. Ευχόμαστε καλή τύχη σε όλους.

Όταν πήραμε την απόφαση, προτεραιότητά μας ήταν η υγεία. Θα ήθελα ο κόσμος να ξέρει ότι μας ήταν πολύ δύσκολο να οργανώσουμε τα πρωταθλήματα, με αυτές τις συνθήκες. Ελπίζουμε ότι πήραμε τη σωστή απόφαση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Βίρτους Μπολόνια: Σενάρια για αποχώρηση του Τεόντοσιτς

Η αποτυχία της Βίρτους Μπολόνια να πάρει εισιτήριο για την Ευρωλίγκα φαίνεται ότι θα προκα…