Κεντρική Διεθνή “Θέλουν παίκτες φυλακισμένους που θα μπορούν μόνο να πηγαίνουν να παίζουν”

“Θέλουν παίκτες φυλακισμένους που θα μπορούν μόνο να πηγαίνουν να παίζουν”

Ευθεία επίθεση στην λίγκα του Ισραήλ και την απόφαση της για συνέχιση της σεζόν εξαπέλυσε Αμερικανός παίκτης της λίγκας. Συγκεκριμένα, μέσω επιστολής που δημοσιεύτηκε στο sportando, χαρακτήρισε τα πρωτόκολλα γελοία και την απόφαση επανέναρξης ανεύθυνη, ενώ τόνισε ότι η winner league θέλει παίκτες φυλακισμένους που το μόνο που θα κάνουν είναι να πηγαίνουν στην δουλειά.

Αναλυτικά:

«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τα κρούσματα μειώνονται, όμως ο ιός υπάρχει ακόμα και δημιουργεί ρίσκο για τους παίκτες και τις οικογένειές τους. Δεν είναι ασφαλές να παίξουμε μπάσκετ, δεν μπορούμε να κρατήσουμε αποστάσεις. Μπορεί να μην μας επηρεάσει ο ιός, λόγω ηλικίας, αλλά υπάρχει περίπτωση να τον μεταφέρουμε και να δημιουργήσουμε προβλήματα σε ανθρώπους που αγαπάμε.

Τα πρωτόκολλα είναι κατά την γνώμη μου γελοία. Από την 1η Ιουνίου μέχρι την 31η Ιουλίου, οι παίκτες μπορούν να πηγαίνουν μόνο στην δουλειά και πουθενά αλλού. Οι παίκτες θα είναι φυλακισμένοι σπίτι τους και θα ζουν μόνο για την δουλειά. Τι ζωή είναι αυτή; Είναι επικίνδυνο να πάμε για ψώνια και όχι να παίζουμε μπάσκετ; Έχω μεγάλες επιφυλάξεις για την πορεία της ψυχικής μας υγείας γιατί πρέπει να πηγαίνουμε μόνο στην δουλειά για δύο μήνες. Είναι ανεύθυνο αυτό.

Έχω και άλλες ερωτήσεις. Αυτές οι οδηγίες ισχύουν και για την οικογένειά μας; Προκύπτει κάποιο νόημα; Αν βρεθεί κρούσμα σε μια ομάδα, τι θα γίνει; Θα υπάρξει καραντίνα και ακύρωση των παιχνιδιών; Είναι δυνατόν να επιστρέψουν οι παίκτες και να παίξουν χωρίς να γνωρίζουν απαντήσεις σε αυτά τα σημαντικά ερωτήματα;

Επίσης, η απαίτηση να παίξουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες με μία σημαντική μείωση στον μισθό μας είναι τρομερά άδικο. Τίποτα δεν θα μου έδινε μεγαλύτερη χαρά από το να επιστρέψω στο παρκέ και να παίξω μπάσκετ κάτω από κανονικές συνθήκες. Η απαίτηση της λίγκας του Ισραήλ να παίξουμε είναι ανεύθυνη, επειδή δεν μας εγγυάται κανένας την ασφάλεια και την υγεία μας. Δεν πρέπει να τιμωρηθεί ένας παίκτης, αν δεν θέλει να παίξει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Βίρτους Μπολόνια: Σενάρια για αποχώρηση του Τεόντοσιτς

Η αποτυχία της Βίρτους Μπολόνια να πάρει εισιτήριο για την Ευρωλίγκα φαίνεται ότι θα προκα…