Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Τα πάντα ήταν εκχωρημένα, υπήρχε ασυνεννοησία στην ΚΑΕ και μάθαινα για παίκτες από τον Τύπο”

“Τα πάντα ήταν εκχωρημένα, υπήρχε ασυνεννοησία στην ΚΑΕ και μάθαινα για παίκτες από τον Τύπο”

Στον ΠΑΟΚ μοιάζουν… όλα να λειτουργούν λάθος. Οι “τοποθετήσεις” του πρώην αντιπροέδρου της ΚΑΕ, Νίκου Κωνσταντινίδη “δείχνουν” πολλά για “εγκλήματα” που έγιναν, με την πρώην διοίκηση της ΚΑΕ (την διοίκηση Πρέλεβιτς που “έτρεχε” την ομάδα, μαζί με το υπόλοιπο σταφ, για παράδειγμα με τους Ζουρνατσίδη και Σταυρόπουλο) να έχει τεράστια ευθύνη.

“Έσοδα μηδέν, εκχωρημένα τα πάντα…”, εξήγησε ο Κωνσταντινίδης, ο οποίος ακόμη τόνισε πως υπήρχε “ασυννενοησία στην ΚΑΕ” και υπογράμμισε ότι “οι τελευταίοι που είχαν λόγο για τις επιλογές είναι τα μέλη της διοίκησης. Εγώ ασχολήθηκα με τα οικονομικά και τις χορηγίες. Μάθαινα από το Τύπο για παίκτες. Ντρέπομαι, αλλά γινόταν. Οι τελευταίοι ήμασταν που παίρναμε αποφάσεις. Λόγο είχαν από τον ΑΣ, τα στελέχη του αγωνιστικού, οι προπονητές”.

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντινίδης είπε στην διαδικτυακή εκπομπή “Μένουμε μπάσκετ” του Basketplus: 

“Τα προβλήματα μπαίνουν κάτω από το χαλί κάθε φορά που αρχίζει μια χρονιά. Ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί τη πραγματική κατάσταση. Μας έλεγαν βρείτε επενδυτή, πήρατε την ομάδα… Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ είναι 5 άτομα που δουλεύουν για 10. Μπήκαμε εθελοντικά για να κατεβεί η ομάδα τέλη Αυγούστου. Σε 10 μέρες ήρθε προπονητής και κατέβηκε ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Η ΚΑΕ δεν υπάρχει, είναι μετέωρη. Φταίει ο ΑΣ για την ΚΑΕ; Βρίσκεται εκεί για να υπάρχει η ομάδα. Ο Μπάνε είχε πει πριν χρόνια ότι θέλει να φύγει. Όλο αυτό έσκασε το καλοκαίρι, βρεθήκαμε προ τετελεσμένων γεγονότων. Έσοδα μηδέν, εκχωρημένα τα πάντα… Του χρόνου θα υπάρχουν έσοδα σημαντικά που δεν υπήρχαν πέρσι. Η ομάδα έγινε χωρίς εμάς, ήρθαμε μετά το αγωνιστικό που ολοκληρώθηκε”.

Για τον Μπάνε Πρέλεβιτς:

“Ο Μπάνε το παραδέχθηκε το λάθος. Δύο χρονιές φορτώθηκε το μπάτζετ. Αν έκανε καλύτερη πορεία, ή αν παίρναμε Κύπελλο θα είχαμε παραπάνω έσοδα. Δεν βγήκε το ρίσκο. Μην περιμένουμε ο Μπάνε να τρέχει την ομάδα όπως οι νορμάλ εταιρίες. Δεν βρέθηκε κανείς, δεν το βοήθησε κανείς. Δεν έκανε κακό, αν και έγιναν λάθος κινήσεις τα τελευταία δύο χρόνια”.

Για τα προβλήματα εντός των τειχών:

“Η ομάδα μπορούσε να σωθεί, έγιναν λάθος κινήσεις, υπήρχαν ατυχίες. Γολγοθάς κάθε μέρα… Οι τελευταίοι που είχαν λόγο για τις επιλογές είναι τα μέλη της διοίκησης. Εγώ ασχολήθηκα με τα οικονομικά και τις χορηγίες. Μάθαινα από τον Τύπο για παίκτες. Ντρέπομαι, αλλά γινόταν. Οι τελευταίοι ήμασταν που παίρναμε αποφάσεις. Λόγο είχαν από τον ΑΣ, τα στελέχη του αγωνιστικού, οι προπονητές. Ήταν παραφωνία, για αυτό και δεν θα συμμετέχω ποτέ σε διοίκηση πρωτοδικείου ανάλογων συνθηκών. Φεύγοντας άφησα ένα πλάνο γιατί υπήρχε αυτή η πολυφωνία, διοίκηση τριών πόλων. Αυτό γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια, απλά ο Μπάνε δεν άφησε να εξελιχθούν πολύ”.

Για το αγωνιστικό:

“Τι έφταιξε και κινδύνεψε η ομάδα; Ατυχίες, λάθος επιλογές, τραυματισμοί… Αν δεν άλλαζε ο προπονητής, ίσως ερχόταν νίκες. Στους δύο πρώτους αγώνες μετά τις αλλαγές η ομάδα έπαιξε καλά αλλά δεν συνέχισε έτσι. Εκ των υστέρων κρίνουμε. Έγιναν λάθος επιλογές, βιαστικές κινήσεις, η αποχώρηση των δύο εκ των τριών νέων μελών της διοίκησης έπαιξε ρόλο. Υπάρχουν άνθρωποι στο αγωνιστικό που αυτή είναι η δουλειά τους. Δεν ήμουν εκεί για να παίρνω τέτοιες αποφάσεις. Δεν αναλαμβάνω ευθύνη για την αγωνιστική πορεία, αλλά γιατί δεν αντιλήφθηκα νωρίτερα την ασυννενοησία στην ΚΑΕ και δεν βάλαμε δυναμικά περισσότερο τους εαυτούς μας μπροστά».

Για την προσωπική πικρία του:

«Εγώ δικαιολογώ τον κόσμο, μιλούσα με φιλάθλους ακόμα και σε ένταση. Δεχόμουν κριτική ως αντιπρόεδρος. Η πικρία που έμεινε από πέρσι, είναι άνθρωποι που ήξεραν τη προσπάθεια, μου έκαναν επιθέσεις και δεν δέχθηκαν αντίλογο. Υπήρχαν παράσιτα γύρω από ΚΑΕ, για τα οποία κινήθηκα νομικά, που έλεγαν ότι εγώ και η εταιρία μπήκαμε στον ΠΑΟΚ για να βγάλουμε χρήματα”.

Για την τράπεζα:

«Δεν έφυγα νωρίτερα γιατί ήθελα να τελειώσω την συμφωνία με την τράπεζα. Δεν ήταν δάνειο, αλλά κεφάλαιο κίνησης, χωρίς δόσεις και αποπληρωμές, με καλούς όρους για την ΚΑΕ, μια win win συμφωνία. Για του χρόνου δεν υπάρχει καμιά εκχώρηση, ήταν κόκκινη γραμμή»

Για το μέλλον της ΚΑΕ και το πλάνο του:

«Άφησα σχέδιο 70-80 σημείων με αποσβέσεις χρεών, με ανάλυση δευτεροβάθμια των εσόδων, ένα μοντέλο που αν ακολουθηθεί, σε μια 5ετία ο ΠΑΟΚ θα είναι άλλη ΚΑΕ, πλάνο που δεν απαιτεί μεγαλοϊδιοκτήτη. Το σύνολο της πρόβλεψης για τα δύο πρώτα χρόνια είναι να μπουν 700 χιλιάδες ευρώ. Περισσότερα για τον πρώτο χρόνο, λιγότερα για τον 2ο… Είναι μια τεκμηριωμένη πρόβλεψη, όχι προϋπολογισμός. Είναι απώλεια το ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει χωρίς κόσμο. Ελπίζω να υπάρχει κάτι αντισταθμιστικό. Δεν θα ήθελα να μπουν προβλήματα κάτω απο το χαλί. Δεν θα ήθελα πολυφωνία, διοίκηση πρωτοδικείου, ο ΠΑΟΚ να φυτοζωεί, θα προτιμούσα να μην έχει δόξες μεν, αλλά τον 5ο χρόνο να μπορέσει να βγάλει το κεφάλι από το νερό. Μια αιρετή διοίκηση, πρόγραμμα και στόχους…».

Για τον Σαββίδη:

«Βοήθησε φέτος γι αυτό και έλαβε πρώτος το πλάνο. Έχει πολλά ανοικτά μέτωπα στο ποδόσφαιρο και δύσκολα θα αντιμετωπίσει ένα ακόμα. Αυτός είναι ο βασικός λόγος. Δεν είναι εύκολο το μπάσκετ. Μια προσωπικότητα σαν τον Σαββίδη θα προκαλέσει μεγαλύτερες αντιπαλότητες, θα ανοίξει μέτωπα. Αν ήθελε να έβγαζε σε τρία χρόνια τον ΠΑΟΚ στην Ευρωλίγκα».

Για την σταγόνα που ξεχείλισε:

«Ήταν ειλημμένη απόφαση να φύγω, δεν ήθελα να το κάνω πριν κλείσει η συμφωνία με την τράπεζα. Ειδικά όταν δέχθηκα επίθεση προσωπική ότι κάνω συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, να φέρνω παίκτες και να κάνω δουλειές με ατζέντηδες».

Για τον Κατσαρή:

«Εκτιμώ τον Κατσαρή πολύ, είναι προσωπικότητα για τον Ελληνικό αθλητισμό, είναι παράγοντας, οι σχέσεις μας είναι τυπικές».

Για την Ευρώπη:

«Δεν ήταν απόφαση δική μας. Όταν μπήκαμε εμείς όλα είχαν αποφασιστεί. Εγώ θα επέλεγα την Ευρώπη, αλλά ίσως αναθεωρούσα. Η Ευρώπη μπορούσε να φέρει παίκτες με λιγότερα χρήματα, αν λόγου χάρη, τους διεκδικούσαν άλλες ομάδες. Αυτό ήταν στο σκεπτικό, αλλά μετά ίσως έλεγα όχι στην Ευρώπη. Στο πλάνο μου η ομάδα μένει εκτός Ευρώπης για 4 χρόνια ώστε να εκπληρώσει οικονομικές εκκρεμότητες. Οι παίκτες έπαιζαν με άγχος στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη, δεν έπαιζαν εκεί επίτηδες καλά. Δεν υπήρχαν προσωπικότητες για να διαχειριστούν το άγχος εντός των συνόρων».

Για Καραμάνο και ενδιαφερόμενους:

«Με ενόχλησε η περίπτωση και ήταν ένα θέμα για το οποίο αποφάσισα να μπω στην ΚΑΕ. Άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με ομάδα να εκμεταλλευτούν καταστάσεις… Αυτό που ήθελε ο Καραμάνος μπορούσε να το κάνει ο ΠΑΟΚ μόνος του. Η ιδιοκτησία, ή ένα γκρουπ με ένα πλάνο να φέρει ίδια έσοδα. Με αυτό το γήπεδο μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει αυτό το πλάνο. Εμείς πλησιάσαμε χορηγικά τον όμιλο Μουζενίδη, αλλά δεν υπήρχε θέμα εμπλοκής του. Ποτέ δεν εμφανίστηκε επιχειρηματίας για να ενδιαφέρεται για την ΚΑΕ».

«Δεν ανέχομαι»

«Ο ΠΑΟΚ θα κατεβεί την επόμενη σεζόν, αν και δεν θα ήθελα να φυτοζωεί με τέτοιο όνομα, να παίζει στα νησιά και να χάνει, να μας γλεντά η Λάρισα, δεν το αντέχω. Εκεί έγιναν πράγματα που ενόχλησαν. Λογικά ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει με τις συνθήκες τις περσινές, αλλά με άλλα οικονομικά δεδομένα. Δεν αρκεί αυτό. Να καθήσουμε όλοι σαν οικογένεια να μιλήσουμε, όχι σαν ΑΣ».

Για Ρετ και Ουίλιαμς:

«Δεν είμαι βέβαιος ποιος τους επέλεξε, εγώ όχι πάντως. Όσοι ήταν στο αγωνιστικό έκαναν την επιλογή. Δεν υπήρχε όμως χρόνος, υπήρχε ban. Θα μπορούσε να έρθει ακόμα και ένας άσος σε πέντε μέρες. Θα έπαιζε άμυνα; Το πρόβλημα ήταν εκεί, δεν μπορούσαμε να παίξουμε ζώνη, αυτοί οι δύο καταλάβαιναν την άμυνα, σε ποια θέση παίζουν στην ζώνη».

Για Ουίγκινς:

«Δεν λέω ότι ήταν σωστό που έφυγε, αλλά ποιά ήταν η αμυντική λειτουργία του Ουίγκινς; Αποσυντόνιζε όλη την άμυνα. Συμφωνώ πάντως ότι το πρόβλημα ήταν στα γκαρντ. Ήταν επιτυχία που ήρθε ο Μπράουν, αλλά δεν έδωσε ότι περίμενες».

Για τους ατζέντηδες:

«Παίρνουμε παίκτες από όλους τους μάνατζερς. Δεν ήξερα κανέναν, τώρα τους γνώρισα. Υπήρχε πολυφωνία και ο ΠΑΟΚ έχει υπόλοιπα σε ατζέντηδες. Δεν ξέρω αν οι 4 τελευταίοι παίκτες είχαν τον ίδιο ατζέντη στην Ελλάδα».

Για Γαλατσόπουλο και διαιτητές:

«Ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει λόγο στους διαιτητές. Είναι μεγαλομέτοχος ο κ. Γαλατσόπουλος και θα έπρεπε να τον σεβαστούν τον ΠΑΟΚ για αυτό. Είναι όμως διακριτικός, προσεκτικός, είναι άμεμπτος, ήταν ίσως και κακό για τον ΠΑΟΚ που είχε τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ».

Για το “άνοιγμα” της φετινής σεζόν:

«Δεν εκχωρήσαμε τίποτε για του χρόνου. Οι παίκτες ένα ενάμισι μήνα είναι πίσω, δεν εξυπηρετήσαμε παλιά χρέη, αλλά και μόνο που χωρίς έσοδα δεν κάναμε νέα, είναι σημαντικό. Τα χρέη είναι 3-3.5 εκ. Ευρώ, αλλά τα χρέη σε μια επιχείρηση σβήνουν και δημιουργούνται. Με δύο λάθος χρονιές έρχονται βάρη. Τα τρία εκ. ευρώ δεν είναι μη διαχειρίσιμα. Αν οργανωθεί η ΚΑΕ θα κάνει τζίρο και αυτά τα χρέη θα εξανεμιστούν. Υγιείς εταιρίες με τζίρο 5 εκ. Ευρώ δεν έχουν χρέη; Τα πράγματα δεν είναι άσχημα λόγω χρεών, αλλά για το ότι δεν υπάρχει σοβαρή διοίκηση. Δεν αναφέρομαι στους ανθρώπους, ο κ. Καρακούσης μπορεί να κρατήσει τιμόνι. Μια οργανωτικά σωστή διοίκηση με δομές χρειάζεται».

Για το δάνειο Σαββίδη:

«Αν βρεθεί η επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Μου το είπε οτι θα βοηθήσει, δεν θα ζητηθούν τα χρήματα αυτά στα επόμενα χρόνια».

Για τους προπονητές:

«Με τον Σκουρτόπουλο ήταν ένα ακόμα θρίλερ. Πήγε να κλείσει θετικά, υπαναχώρησε η πλευρά Σκουρτόπουλου. Με τον Σούλη Μαρκόπουλο δεν έγινε επαφή. Εγώ δεν ενημερωνόμουν, μπήκαμε ως τοποτηρητές και όχι ως παράγοντες».

Για τον κόσμο:

«Από τις πρώτες συναντήσεις που έκαναν ήταν οι οργανωμένοι, Φέτος κάναμε πρώτο σολντ άουτ μετά από 3.5 χρόνια, άκουσα για πρώτη φορά τύμπανο στο παλατάκι, τα διαρκείας ήταν 2000, τρεις φορές πάνω, ο κόσμος στήριξε, η συντονιστική έκανε ότι μπορούσε για να φέρει τον κόσμο, δεν είναι εύκολο. Και σε κακές εμφανίσεις ο κόσμος ξαναερχόταν, ήταν δουλειά των οργανωμένων, ήταν παρακαταθήκη για φέτος. Ο κόσμος δεν γύρισε, αλλά άρχισε να γυρνά».

Για το αν θα ασχοληθεί στο μέλλον:

«Δεν κάνω για παράγοντας, είμαι εκρηκτικός, τα λέω έξω από τα δόντια, δεν έμαθα να παραγοντίζω. Με διοίκηση πρωτοδικείου δεν θα ξανασχοληθώ. Έθεσα τον εαυτό μου στην ομάδα αν μου ζητηθεί να συμμετέχω σε αιρετή διοίκηση, αν υπάρχει πλάνο και στόχος, θα ασχοληθώ σε ότι μου ζητηθεί, θα βοηθήσω όσο μπορώ. Κυρίως ως χορηγός για να πω και ορισμένες κουβέντες σε όσους έκαναν κακό στον ΠΑΟΚ φέτος».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ: Δείπνο Λυκογιάννη στους παίκτες

Στον ΠΑΟΚ μετρούν αντίστροφα για την έναρξη των playoff της Basket League και την σειρά με…