Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Όλοι είναι θετικοί για την επιστροφή του Ολυμπιακού”

“Όλοι είναι θετικοί για την επιστροφή του Ολυμπιακού”

Bαγγέλης Γαλατσόπουλος παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν, αλλά και για τον Ολυμπιακό. Ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ξεκαθάρισε ότι η φυσική του θέση του Ολυμπιακού είναι στην Α1 και όλοι είναι θετικοί στην επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην Αθλητική Κυριακή:

«Η εισήγησή μας στην πολιτεία για οριστική διακοπή λήφθηκε ομόφωνα στις 23 Μαρτίου και αυτό δικαιώνεται από τα γεγονότα γιατί σήμερα που μιλάμε, 23 πρωταθλήματα στην Ευρώπη έχουν διακοπεί. Τα μόνα που δεν έχουν λήξει είναι της Ισπανίας, της Τουρκίας και της Γερμανίας. Η εισήγηση μας λήφθηκε με βάση τις αποφάσεις της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Το κυρίαρχο θέμα είναι η υγεία των αθλητών και όλων των ανθρώπων που αφορούν τους αγώνες, υπάρχει μια σύμπνοια σε αυτό το ζήτημα.

Το θέμα της οριστικής απόφασης θα συζητηθεί στο Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα έπειτα από την τροποποίηση που δίνει τη δυνατότητα στις λίγκες και τις ομοσπονδίες να αποφασίσουν για τη συνέχεια των πρωταθλημάτων. Οι ομάδες αυτή τη στιγμή είναι 14. Όταν υπάρχει απότομη διακοπή πρωταθλήματος ενώ απέμεναν 6 αγωνιστικές, δεν μπορείς να καταδικάσεις ούτε να ρίξεις κάποια ομάδα. Στο νέο Δ.Σ. που θα παρθεί η οριστική απόφαση της διακοπής, είναι ένα ζήτημα από αυτά που θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν. Εκφράζω την κοινή λογική, δεν μπορείς να καταδικάσεις κάποιον ενώ απομένουν 6 αγωνιστικές.

Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, αναίτια είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα κατά την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας. Παρ όλο που είχε κάνει προτάσεις για αλλαγές. Η επιστροφή του είναι θέμα αγωνιστικό και αφορά την ΕΟΚ. Είναι και καθαρά θέμα του Ολυμπιακού. Όλοι είναι θετικοί στη συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Α1, είναι η φυσική του θέση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Εξετάζει την περίπτωση του Άλφα Καμπά

Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι «ερ…