Κεντρική ELITE LEAGUE “O Oλυμπιακός θέλει να ανέβει, πολλές ομάδες δύσκολα θα κατέβουν τη νέα σεζόν”

“O Oλυμπιακός θέλει να ανέβει, πολλές ομάδες δύσκολα θα κατέβουν τη νέα σεζόν”

Οι οικονομικές ζημιές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι πολλές και έχουν πλήξει τις ομάδες. Ο αντιπρόεδρος του ΑΟ Αγρινίου Περικλής Γερμανός σε συνέντευξη του υποστήριξε ότι πολλές ομάδες δύσκολα θα καταφέρουν να κατέβουν τη νέα χρονιά. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιστολή που έστειλαν οι ομάδες της Α2 στην ΕΟΚ και σημείωσε ότι δεν συζητήθηκε τι θα γίνει με της παρακάτω θέσεις και αν θα ζητηθεί wild card, καθώς και ο Ολυμπιακός αλλά και η Ελευθερούπολη δήλωσαν ότι θέλουν να ανέβουν.

Αναλυτικά η συνέντευξη τους στον Αχελώο 98,4 και την εκπομπή «GOAL ΣΤΙΣ 12» με τον Αλέξανδρο Κουτσιούμπα:

Για τις εξελίξεις στο μπάσκετ και την απόφαση για οριστική διακοπή στην Α2: “Το μπάσκετ ολοκληρώθηκε με την απόφαση της Δευτέρας από την ομοσπονδία, ύστερα απ’ την τηλεδιάσκεψη των σωματείων που αποφασίσαμε να μη συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Η ΕΟΚ μπήκε στην ίδια κατεύθυνση με εμάς έτσι ώστε το πρωτάθλημα να σταματήσει ως την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος”.

Για το υπόμνημα που κατατέθηκε στην ομοσπονδία και οι προτάσεις των ομάδων: “Συμφωνήσαμε 15 από τις 16 ομάδες που παραβρεθήκαμε, να ανέβει ο Χαρίλαος Τρικούπης ως πρώτος και ως δεύτερη να ανέβει η ομάδα, η οποία θα της ζητηθεί από την Α1. Δηλαδή κατά σειρά προτεραιότητας, ο Διαγόρας που δεν ήταν στην τηλεδιάσκεψη, ακολουθούσε η Καρδίτσα η οποία δεν ήθελε να ανέβει στην Α1, όπως και το Ψυχικό το ίδιο κι έμενε η περίπτωση με την 5η θέση και το τι θα γινόταν με τον Απόλλωνα Πάτρας. Δεν συζητήθηκε για τις παρακάτω θέσεις αν θα ζητηθεί wild card για το αν θα μπορέσει να ανέβει για παράδειγμα ο Ολυμπιακός  ο οποίος ήθελε να ανέβει όπως και η Ελευθερούπολη που ζήτησε να ανέβει.

Έχει μείνει σε εκκρεμότητα δηλαδή η δεύτερη θέση που οδηγεί στην Α1 κατηγορία. Όμως υπάρχει το πρόβλημα με τον ΕΣΑΚΕ, καθώς δε δέχεται να αυξηθούν οι ομάδες από 14 σε 16, υπάρχει ένα θέμα για το πώς θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η άνοδος των ομάδων. Αυτό είναι ένα ζήτημα λεπτομέρειας που πρέπει να το λύσει ο ΕΣΑΚΕ μαζί με την ΕΟΚ για το ποιες ομάδες και πως θα ανέβουν στην Α1.

Δε θα πέσει καμία ομάδα όπως είπαμε και να σχηματιστεί ένας όμιλος με περισσότερες ομάδες, δε δεχθήκαμε να γίνει ένα πρωτάθλημα με δύο ομίλους διότι υποβαθμίζεται έτσι το πρωτάθλημα”.

Για τη δύσκολη επόμενη σεζόν και την αβεβαιότητα που επικρατεί στις περισσότερες ομάδες: “Είναι πολλές οι ομάδες που δύσκολα θα κατέβουν τη νέα σεζόν καθώς δε μπορούμε να προγραμματίσουμε κάτι αυτή τη στιγμή για την επόμενη χρονιά με τη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα οικονομικά και γενικά οι ομάδες. Οι περισσότεροι χορηγοί είναι αυτή τη στιγμή κλειστοί, δεν υπάρχει εργασία οπότε δε μπορεί οποιαδήποτε ομάδα να ζητήσει αυτή τη στιγμή κάτι από κάποιον χορηγό, για να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά.

Είναι πάρα πολύ νωρίς, δε ξέρουμε ακόμα πως και αν θα γίνουν τα αγωνίσματα, αν θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, αν θα ξεκινήσει η αγωνιστική δράση αντί για τον Σεπτέμβριο, τον Νοέμβριο, οπότε είναι πολύ νωρίς να αναφέρουμε κάτι”.

Για την αποχώρηση του Γιώργου Ροκοπάνου απ’ το θώκο της προεδρίας του ΑΟ Αγρινίου: “Ο Γιώργος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν χρόνια κοντά στο πλευρό της ομάδας, έχει φέρει ανθρώπους στο συμβούλιο που έχουν συμβάλει οικονομικά, είναι μια απόφαση που την είχε καιρό στο μυαλό του, περίμενε να τελειώσει, να οριστικοποιηθεί το τέλος του πρωταθλήματος, για να το ανακοινώσει. Θα είναι δίπλα στην ομάδα, ως φίλαθλος, όπως ήταν και τα προηγούμενα χρόνια”.

Για τα δύσκολα οικονομικά ζητήματα και έξοδα των ομάδων στην Α2 και το τι πρέπει να γίνει για να ανταπεξέλθουν οι σύλλογοι: “Σε μία κατηγορία όπως η Α2, που είναι καθαρά ερασιτεχνική και καθόλου επαγγελματική αυτή τη στιγμή πληρώνουμε μετακινήσεις, διαιτητές, κριτές. Όλα τα σωματεία! Δηλαδή ένα σωματείο που είναι από την επαρχεία, έχει πάγια έξοδα 30.000 το χρόνο, ξεκινάει δηλαδή με το κλειδί στην πόρτα. Αυτά τα έξοδα τα οποία ήταν της ομοσπονδίας παλαιότερα, έχουν μετακινηθεί στα σωματεία. Αυτό πρέπει να λυθεί.

Την πρόταση Λιόλιου την ακούμε και είναι μία πολύ καλή πρόταση με το «Σχέδιο Μάρσαλ» για το πώς θα μπορέσουν να κινηθούν τα σωματεία με αυτό ως γνώμονα. Θα πρέπει να λυθούν αυτά, είναι λεπτομέρειες, αλλά σημαντικές. Όλα αυτά επιβαρύνουν τους συλλόγους και ειδικά όταν ένα σωματείο δεν έχει κόσμο, δηλαδή να έχει έσοδα από διαρκείας η εισιτήρια, δε γίνεται να ανταπεξέλθει”.

Πηγή: agriniovoice.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ELITE LEAGUE

Δειτε επισης

Μπούτσκος: «Αγοράζουμε… χρόνο με τα αποτελέσματα»

Ο Παντελής Μπούτσκος μίλησε μετά τη νίκη του Ηρακλή επί του Χαρίλαου Τρικούπη Ο Ηρακλής συ…