Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “H Ευρωλίγκα μιλάει με την ELPA για μείωση συμβολαίων την επόμενη σεζόν”

“H Ευρωλίγκα μιλάει με την ELPA για μείωση συμβολαίων την επόμενη σεζόν”

vatutin

Στις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά ο Αντρέι Βατούτιν, τονίζοντας ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν μπορεί να πάρει παίκτες αν δεν δει πρώτα την αγορά. Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη αναφέρθηκε σε συζητήσεις ανάμεσα σε Ευρωλίγκα και ELPA για τα συμβόλαια της επόμενης σεζόν αλλά και τις δυσκολίες της επανέναρξης της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα είπε στο «Russia 24»:

«Είναι ήδη γνωστό ότι κάποιοι χορηγοί της ΤΣΣΚΑ δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν μαζί μας και αυτό θα επηρεάσει το μπάτζετ. Τα περισσότερα κλαμπ της Ευρώπης βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις και πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα είναι το μέλλον. Δεν μπορούμε να πάρουμε παίκτες, πρέπει να δούμε την αγορά»

Για τα συμβόλαια της επόμενης σεζόν: «Η Euroleague μιλά με την ELPA για περικοπές και στα συμβόλαια της επόμενης σεζόν, επειδή τώρα δεν υπάρχουν οι νόμοι ή τα νομικά μέσα για τους συλλόγους, ώστε να μειώσουν τους μισθούς που έχουν συμφωνηθεί για το μέλλον».

Για την πιθανότητα επανέναρξης της Euroleague: «Τα σύνορα στην Ρωσία είναι ακόμα κλειστά. Δεν μπορούμε να βγούμε από την χώρα ή να δεχτούμε κάποιον από άλλη χώρα. Αυτό ισχύει φυσικά για την ΤΣΣΚΑ, την Ζενίτ και την Χίμκι. Η ΤΣΣΚΑ έχει δέκα παίκτες εκτός Ρωσίας. Πώς θα γίνει; Πώς θα επιστρέψουν για την καραντίνα; Δεν βλέπω κάτι θετικό στο να συνεχιστεί η σεζόν τον Ιούλιο. Είναι περίπλοκη η κατάσταση. Περιμένουμε την απόφαση, αλλά ξέρουμε ότι δεν έχουμε αρκετά δεδομένα για να αναλύσουμε και ότι υπάρχει επίσης μεγάλος κίνδυνος για τραυματισμούς και μπάσκετ χαμηλού επιπέδου».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…