Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης ΠΑΟΚ: Σ’ αυτόν θέλουν να δώσουν τα κλειδιά της ομάδας

ΠΑΟΚ: Σ’ αυτόν θέλουν να δώσουν τα κλειδιά της ομάδας

damir mulaomerovic coach

Θυμόσαστε τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς; Ήταν ένας από τους πλέον εγκεφαλικούς περιφερειακούς παίκτες, που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα (Παναθηναϊκός, Πανελλήνιος, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ). Γεννημένος στη Βοσνία (Τούζλα), αλλά πολιτογραφημένος Κροάτης, ο «Μούλα» σταμάτησε το 2012 την καριέρα του (τελευταίος σταθμός το Ζάγκρεμπ) και τον αμέσως επόμενο χρόνο ξεκίνησε την προπονητική του διαδρομή, από τη γενέτειρά του.

Μέσα σε επτά χρόνια κατόρθωσε να αναδειχθεί κόουτς της χρονιάς στο FIBA Europe Cup, καθοδηγώντας την Πρίστινα. Βοηθός προπονητή στην Εθνική Κροατίας, ο Μουλαομέροβιτς αποτελεί τον βασικό στόχο των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, για την επόμενη σεζόν. Σ’ αυτόν θέλουν να δώσουν τα κλειδιά της ομάδας, αφενός γιατί θεωρούν ότι έχει την ικανότητα, αφετέρου γιατί σίγουρα έχει την αποδοχή του κόσμου.

Ο «Μούλα» θέλει να βγει από την πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία (έχει κοουτσάρει σε Κροατία, Βοσνία και Κόσοβο) και το ελληνικό πρωτάθλημα αποτελεί πρόκληση γι’ αυτόν. Γνωρίζει πως αν τα καταφέρει στον ΠΑΟΚ η καριέρα του θα απογειωθεί, αφήστε που πίσω υπάρχει μια από τις χειρότερες σελίδες στην ιστορία του συλλόγου, οπότε μόνο καλύτερα μπορεί να πάει.

Θα ήταν όλα εύκολα, αν δεν υπήρχε ένα οικογενειακό ζήτημα, που πρέπει να λύσει ο Νταμίρ, για να μπορέσει να φύγει. Για την ώρα μοιάζει να είναι… υψηλό το εμπόδιο, αλλά και οι δύο πλευρές πιστεύουν ότι μπορεί να ξεπεραστεί και να επιστρέψει ο «Μούλα» σε μια ομάδα, που αγάπησε κι αγαπήθηκε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…