Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς «Μπάσκετ στα χρόνια της χολέρας»

«Μπάσκετ στα χρόνια της χολέρας»

coach galanis

Ίσως είναι διαστροφή, τη στιγμή που όλος ο πλανήτης μαστίζεται από την πανδημία, εμείς να κάνουμε αναγωγή σε αυτό που αγαπάμε. Το μπάσκετ. Ο ιός δεν κάνει επιλογές. Όμως, οι άνθρωποι κάνουν. Η εμπιστοσύνη στη ΓΝΩΣΗ εδραιώνεται ξανά.

Παράλληλα, άνθρωποι που προσπάθησαν στο παρελθόν να ερμηνεύσουν το μέλλον του καιρού τους, θεωρώντας τους εαυτούς τους εξυπνότερους από τους προηγούμενους, δεν επαληθευτήκαν ποτέ. Είναι αδύνατο να προδικάσουμε το μέλλον, ειδικά με αυτές τις συνθήκες.

Το ESPN μάλλον θα κόψει τεράστια χρήματα από το ΝΒΑ, καθώς θα υπάρχει επιστροφή χρημάτων κοντά στο 40% στους συνδρομητές. Όλα τα Πανεπιστήμια του χρόνου, προσανατολίζονται για on line μαθήματα, που σημαίνει ότι και το NCAA θα πάει πίσω, με ό,τι αυτό εξυπακούεται. Ο Marc Elson, ιδιοκτήτης της Tesla, θα γυρίσει ταινία με τον Tom Cruise, με σκηνές γυρισμένες στο διάστημα.

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Το μέλλον είναι εδώ. Ξεπερνάει τα οπαδικά, τις εκλογές τις ΕΟΚ και ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα. Αν δεν προταχθεί η ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, η ΛΟΓΙΚΗ, η ΓΝΩΣΗ και η ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, θα μείνουμε ακόμα πιο πίσω από το μέλλον, που είναι ήδη εδώ.

• Δεν είδα όλους τους φορείς του μπάσκετ να βρεθούν σε ένα τραπέζι.
• Δεν είδα να υπάρχουν νέες προωθητικές ιδέες (promotion), σ’ ένα προϊόν που σίγουρα θα έχει κάμψη.
• Δεν είδα αντίπαλους να ξεπερνάν τις ιδεοληψίες και τους οπαδισμούς τους, δίνοντας μήνυμα στον κόσμο και στην κοινωνία.
• Δεν είδα συντεταγμένα να υπάρχει μέριμνα, ταμείο αλληλοβοήθειας για τον ανασφάλιστο αθλητή, προπονητή, δημοσιογράφο, υπάλληλο ομάδας, γραφείου κ.α., που υπηρετούν το Basketball.
• Δεν είδα καμία συντεταγμένη αντίδραση για το μέλλον του ερασιτεχνικού μπάσκετ.

Ξέρετε, ο αναγνωρίσιμος κι ο εκλεγμένος φορέας δεν έχει μόνο ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, έχει και ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.

Το μπάσκετ αγαπήθηκε από τον κόσμο γιατί ήταν μπροστά από την εποχή του, σε αντίληψη, συνδυαστική σκέψη και ψυχισμό. Ήταν παράδειγμα και έμπνευση για τους ανθρώπους.

Κάποιοι θα πουν, «τι λες τώρα.. αυτά δεν γίνονται ΠΟΤΕ». Εγώ θα πω, ότι, όπως η Ιστορία κατέγραψε το Καλλιμάρμαρο, την Εθνική του 87, τις επιτυχίες του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, τη νίκη επί των Αμερικάνων κ.α. Όλα τα παραπάνω έγιναν και καθορίστηκαν από συγκεκριμένες αποφάσεις και συνεργασίες ανθρώπων.

Η ίδια η Ιστορία θα αποτυπώσει την αντίδρασή μας σε αυτή τη συγκυρία. Και φυσικά θα καθορίσει το άμεσο μέλλον μας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Γαλάνης
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…