Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα GM Εφές: “Φαίνεται πως η Euroleague δεν θα συνεχιστεί”

GM Εφές: “Φαίνεται πως η Euroleague δεν θα συνεχιστεί”

shane larkin anadolu efes istanbul eb19

Η Ευρωλίγκα έχει στόχο να συνεχιστεί κανονικά η φετινή σεζόν, αλλά ακόμη όλα είναι στον αέρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο General Manager της Αναντολού Εφές, Αλπέρ Γιλμάζ, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι από ότι φαίνεται δεν θα συνεχιστεί τελικά η διοργάνωση, παρότι γίνονται υπερπροσπάθειες για το αντίθετο.

Αναλυτικά:

“Η Euroleague κάνει τα πάντα για να παίξουμε. Συνεργάζεται με όλα τα κλαμπ. H Euroleague είναι ένα οικοδόμημα που περιλαμβάνει 10 χώρες αλλά επηρεάζει 15-16. Απαιτείται σοβαρή οργάνωση μεταξύ των 10 χωρών για να αρχίσουν να ταξιδεύουν άμεσα, να μαζευτούν σε μία περιοχή και να αρχίσουν τα παιχνίδια. Γίνεται σοβαρή δουλειά πάνω σε αυτό.

Η κατάσταση στη χώρα μας βελτιώνεται, αλλά ο αριθμός των ασθενών στη Ρωσία αυξάνεται καθημερινά. Στην Ισπανία τα πράγματα είναι λίγο χειρότερα από ότι στην Ιταλία και δεν ξέρουμε πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται πως βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού αυτή τη στιγμή. Οι ξένοι παίκτες των περισσότερων ομάδων προέρχονται από εκεί. Για αυτό το λόγο η απόφαση της 24ης Μαΐου πάρθηκε με γνώμονα να υπάρχει ικανός χρόνος για τα ταξίδια και την έξοδο από την απαιτούμενη καραντίνα έπειτα από την ημερομηνία αυτή.

Φαίνεται πως η Euroleague δεν θα συνεχιστεί παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες. Αν υπάρχει ρίσκο για τις 18 ομάδες εδώ πέρα, η Euroleague δεν θα κάνει το τουρνουά έτσι κι αλλιώς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…