Κεντρική Ελλάδα Ανοίγουν τα κλειστά μόνο για… ερασιτέχνες!

Ανοίγουν τα κλειστά μόνο για… ερασιτέχνες!

Αυγενάκης

Διαθέσιμα για προπόνηση θα είναι από Δευτέρα τα κλειστά γήπεδα μπάσκετ όπως δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης στην ΕΡΤ. Φυσικά η προπόνηση θα μπορεί να γίνεται με περιορισμένο αριθμό ατόμων ενώ επιτρέπεται και η χρήση μπάλας.

Ωστόσο, ο υφυπουργός Αθλητισμού  μίλησε μόνο για “άτομα άνω των 13 ετών των ερασιτεχνικών σωματείων”, κάτι που σημαίνει ότι οι επαγγελματίες θα πρέπει να περιμένουν ακόμα μέχρι να πατήσουν παρκέ.

Αναλυτικά:

«Από Δευτέρα 18/5 θα μπορούν αθλητές και αθλήτριες από 13 ετών και πάνω όλων των ερασιτεχνικών σωματείων και όλων των αθλημάτων να προπονούνται σε ανοιχτές και κλειστές εγκαταστάσεις. Μιλάμε για ατομικές  και όχι ομαδικές προπονήσεις.  Οι ειδικοί επιστήμονες είπαν ότι μπορεί να γίνει χρήση μπάλας.  Επίσης θα λειτουργήσουν ξανά τα κολυμβητήρια ανοιχτά και κλειστά, ενώ θα υπάρξει ποσοτικός περιορισμός σε αριθμό αθλητών.  Σε μεγάλους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους θα έχουμε όριο ως 80 άτομα, σε ανοιχτούς και κλειστούς μικρούς αθλητικούς χώρους (γηπεδάκια μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ) ένα άτομο ανά 30 τετραγωνικά μέτρα περίπου, ενώ θα έχουμε ποσοτικούς περιορισμούς και στις πισίνες (50άρες, 33άρες, 25άρες). Τέλος θα υπάρξει πρόβλεψη για να μπορούν να εισέλθουν στα γήπεδα οι αθλητές για τις σχολές ΣΕΦΑ πρώην ΤΕΦΑΑ, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές και την πυροσβεστική»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…