Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ 10 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και κανένας νέος θάνατος – 151 συνολικά οι νεκροί

10 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και κανένας νέος θάνατος – 151 συνολικά οι νεκροί

Τσιόδρας

Η χώρα έχει μπει στην δεύτερη εβδομάδα της… νέας κανονικότητας που δημιούργησε ο κορονοϊός, με χιλιάδες καταστήματα να ανεβάζουν ρολά σήμερα, Δευτέρα 11.05.2020 και καλά νέα από τις Αρχές σχετικά με τα κρούσματα.

Οι πολίτες δειλά – δειλά πήγαν σήμερα στα καταστήματα, ωστόσο με μεγάλη προσοχή, καθώς ο κορονοϊός είναι… ακόμα εδώ και καραδοκεί.

Εν τω μεταξύ η ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα έρχεται σήμερα… γραπτώς, καθώς όπως σας έχει ενημερώσει το newsit.gr το δίδυμο Τσιόδρας – Χαρδαλιάς δεν θα ενημερώνει πλέον κάθε μέρα ζωντανά.

Click4more: Αποκάλυψη στο Live News – Ελεύθερη η μετακίνηση σε Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα;

Οι Αρχές, λοιπόν, ενημέρωσαν πως υπάρχουν 10 νέα κρούσματα κορονοϊού ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.726.

Επίσης δεν υπάρχει κανένας νέος θάνατος το τελευταίο εικοσιτετράωρο, κάτι που σημαίνει πως οι νεκροί παραμένουν 151 συνολικά.

Είναι η πρώτη φορά που δεν καταγράφεται κάποιος θάνατος για δεύτερο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο, κάτι που δίνει ελπίδες.

Κορονοϊός – Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση
“Ανακοινώνονται 10 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2726, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες. Από αυτά, 607 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1374 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 12 (37.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 87 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 151. Οι 40 ήταν γυναίκες (26.4%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 99363 κλινικά δείγματα”.

Πηγή: Newsit.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…