Κεντρική Basket League Το ΒΑΤ της ΦΙΜΠΑ αποφάσισε για τους μισθούς

Το ΒΑΤ της ΦΙΜΠΑ αποφάσισε για τους μισθούς

basket player mystery

Όσοι από τους παράγοντες πίστευαν ότι μέσω κορωνοϊού θα γλιτώσουν χρήματα από τα συμβόλαια των παικτών, διαψεύστηκαν οικτρά. Το ΒΑΤ της ΦΙΜΠΑ ήρθε να πάρει μια απόφαση – οδηγία προς τις ομάδες, που ανατρέπει τα δεδομένα και στέκεται δίπλα στους παίκτες. Ποια είναι ακριβώς η απόφαση;

Για τα μικρά συμβόλαια η ΦΙΜΠΑ εγγυάται 100% ότι θα πληρωθούν δίχως καμία διαφοροποίηση από την αρχική συμφωνία. Τι σημαίνει αυτό; Όσοι στο συμβόλαιό τους έχουν ποσό μέχρι 2.500 ευρώ, θα πάρουν όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, αν η σεζόν θα ολοκληρωθεί τώρα, αν έχουν λήξει τα πρωταθλήματα, ή αν θα συνεχιστούν.

Για τα μεγάλα συμβόλαια, η πρόβλεψη είναι ότι θα πάρουν οι παίκτες το 82.5% κι αυτό μεταφράζεται ως εξής: Όλα τα χρήματα μέχρι τη στιγμή που σταμάτησαν οι αγωνιστικές εκδηλώσεις και το 50% των υπολοίπων. Αυτό χονδρικά, για τις ελληνικές ομάδες, μεταφράζεται σε 82.5% κι αυτό είναι απαράβατη οδηγία, που δεν είναι διαπραγματεύσιμη, παρά μόνο αν συμφωνήσουν ατομικά παίκτες και ομάδες, ή αν υπάρχουν ήδη συμφωνίες ανάμεσα στα δύο μέρη.

Το ΒΑΤ, στην επίσημη οδηγία που έστειλε, ξεκαθαρίζει πως συμβόλαια που τερματίζονται πλην κορωνοϊού, πληρώνονται εξ ολοκλήρου. Δεν μπορεί, δηλαδή, κάποια ομάδα να επικαλεστεί την πανδημία για συμβόλαιο που έληξε νωρίτερα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι οι ΚΑΕ ελάχιστα χρήματα μπορούν να γλιτώσουν, ότι είναι υποχρεωμένες να καλύψουν τους παίκτες και πως με εντολή του ΒΑΤ η όποια ζημιά θα βαρύνει κατά κόρον τις ομάδες.

Επίσης προβλέπεται από την ίδια απόφαση – οδηγία προς τα σωματεία, η οποία θα διέπει τις σχέσεις τους με τους παίκτες, για τη φετινή σεζόν, ότι αν τα πρωταθλήματα συνεχιστούν, με όποιον τρόπο, οι αθλητές θα πάρουν το σύνολο του συμβολαίου τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…