Κεντρική Basket League ΑΕΚ Στους πιο clutch παίκτες του BCL o Λάνγκφορντ! (vids)

Στους πιο clutch παίκτες του BCL o Λάνγκφορντ! (vids)

langford aek vonni

Αφιέρωμα στους παίκτες που παίρνουν την ευθύνη όταν η μπάλα καίει έκανε το basketball champions league, εστιάζοντας στους πιο clutch παίκτες της φετινής διοργάνωσης. Ανάμεσα τους ο Κιθ Λάγκφορντ της ΑΕΚ, που με τα κατορθώματα του απέναντι στην Βόννη οδήγησε την ένωση στους “8” της διοργάνωσης.

Στην τριάδα επίσης είναι ο Τζεϊκόβαν Μπράουν της Χάποελ Ιερουσαλήμ, αλλά και ο Τάιλερ Στόουν της Μπρίντιζι. Αναλυτικά το αφιέρωμα του BCL στους πιο clutch παίκτες της χρονιάς:

ΜΑΔΡΙΤΗ (Ισπανία) – Οι μεγάλοι παίκτες βάζουν μεγάλα σουτ. Πέρσι, αυτή η πρόταση ήταν εξήγησή μου στο να στηρίξω την επιλογή του Τyrese Rice ως MVP του Basketball Champions League. Αυτός ακριβώς μάλιστα ήταν και ο λόγος που κέρδισε το βραβείο – o Rice έβαλε το ένα μεγάλο σουτ μετά το άλλο κι οδήγησε την Bamberg στο Final Four, στην πρώτη παρουσία της στο BCL. Την προηγούμενη σεζόν, ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν ο Mr. Τέταρτη Περίοδος για την ΑΕΚ, στο δρόμο της για τον τίτλο. Φέτος, έχουμε πολλούς υποψήφιους για τον τίτλο του Most Clutch Παίκτη (MCP) του BCL ή αλλιώς “Ο Βασιλιάς της Τέταρτης περιόδου”. Από τους υποψηφίους, τρεις είναι αυτοί που ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο.

Κριτήρια

Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε όταν λέμε clutch και το πρώτο στοιχείο είναι αυτό της νίκης. Ένας παίκτης μπορεί να τα βάλει όλα προς το τέλος ενός αγώνα, αλλά αν η ομάδα του δεν κερδίσει, τότε αυτό δε σημαίνει τίποτα. Το επόμενο στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν είναι η διάρκεια. Μιλάμε για παίκτες που τα καταφέρνουν όλη τη σεζόν. Το τελευταίο στοιχείο είναι το πραγματικό clutch σκοράρισμα. Δηλαδή οι πόντοι που σημειώνονται στα τελευταία πέντε λεπτά αγώνα, στο οποίο η ομάδα που προηγείται δεν έχει προβάδισμα μεγαλύτερο των πέντε πόντων.

Keith Langford

Ο παίκτης της σειράς για την ΑΕΚ στη Φάση των 16 απέναντι στην Telekom Baskets Bonn ήταν ο Keith Langford, που ήταν και πρώτος σκόρερ στα Play-Offs με 22.5 πόντους. Με τον Langford δεν είναι μόνο το σκοράρισμα, αλλά και ο βαθμός δυσκολίας των σουτ που βάζει. Είναι ένας παίκτες που βάζει τα σουτ, στα οποία η ίδια η άμυνα θέλει να τον οδηγήσει. Δείτε το βίντεο παρακάτω και θα παρατηρήσετε δύο πράγματα: πρώτον, ο Langford διαρκώς παίρνει και βάζει δύσκολη, μαρκαρισμένα σουτ μετά από ντρίμπλα προς το τέλος του αγώνα και δεύτερον, το κάνει όλη τη χρονιά.

Ο Langford είναι συνολικά 3ος σε πόντους στα τελευταία πέντε λεπτά αγώνων με 49 σε 14 παιχνίδια και 1ος της ίδιας λίστας σε αγώνες των Play-Offs με 15 σε ματς. Ο Langford έχει επίσης 33 πόντους στα τελευταία τρία λεπτά (συμπεριλαμβάνονται παρατάσεις) αγώνων, κι αυτό τον φέρει στην 3η θέση μαζί με τον επόμενο της λίστας.

Tyler Stone

Με βάση το είδος των σουτ που βάζει ο Tyler Stone φέτος, ίσως να πρέπει να αλλάξει το όνομά του σε Tyler Stones. Τα εισιτήρια που έχουν αποδειχθεί πιο value for money από όλα στο φετινό BCL είναι αυτά που κόβει η Happy Casa Brindisi. Οι οπαδοί της Brindisi είδαν τρία παιχνίδια να ολοκληρώνονται με νικητήριο σουτ, 2″ πριν από το τέλος των αγώνων. Ο Stone ήταν πάντα καθοριστικός, τις στιγμές που τελείωνε ο χρόνος. Όταν έχεις βάλει δυο νικητήρια σουτ στην ίδια σεζόν, προφανώς συγκαταλέγεσαι στους πιο clutch παίκτης της σεζόν. Αυτά τα δύο σουτ, πάντως, κάθε άλλο παρά τυχερά ήταν. Μαζί με τον Langford, o Stone είναι 3ος σε σκοράρισμα στα τελευταία τρία λεπτά των αγώνων με 33. Μόνο οι Gabe York και Shaq McKissic είχαν περισσότερους.

J’Covan Brown

Aν αυτή η κουβέντα αφορούσε αποκλειστικά σε σκοράρισμα στην τέταρτη περίοδο, ο Brown θα μονοπωλούσε τη συζήτηση. Είναι πρώτος σκόρερ στα τελευταία δεκάλεπτα και στις παρατάσεις με 87 συνολικά στην Κανονική Περίοδο. Οι Langford και Stone τέλειωσαν τους ομίλους με 74 και 72 αντίστοιχα. Στη Φάση των 16, ο Brown τα κατάφερε ξανά. Στο δεύτερο ματς, στην έδρα του Περιστερίου Winmasters, έβαλε 17 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο. Κάθε φορά που η αθηναϊκή ομάδα προσπαθούσε να επιστρέψει, εκείνος έβαζε μεγάλα σουτ κι ανέβαζε τη διαφορά. Το σύνολο 20 πόντων στην τέταρτη περίοδο αγώνων των Play-Offs τον φέρνει σ’ άλλη μια κορυφή του BCL.

Το Περιστέρι, βέβαια, δεν ήταν η μόνη ομάδα από την Αθήνα που έχασε ένα ματς εξαιτίας του Brown. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως και η ΑΕΚ του Keith Langford έπεσαν θύματά του στην Pais Arena.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…