Κεντρική Διεθνή Στηρίζουν την απόφαση του BCL για Final 8 οι ισπανικές ομάδες

Στηρίζουν την απόφαση του BCL για Final 8 οι ισπανικές ομάδες

salin tenerife gaziantep

Την στήριξη τους στην απόφαση του Basketball Champions League για Final 8 τον Σεπτέμβρη εξέφρασαν οι ισπανικές ομάδες που συμμετέχουν στην διοργάνωση. Συγκεκριμένα, οι ισχυροί άνδρες των Τενερίφη, Σαραγόσα και Σαν Πάμπλο Μπούργος, αμφότεροι με δηλώσεις τους σε ισπανικά μέσα αμφότεροι χαρακτήρισαν θετική εξέλιξη την πρωτοποριακή απόφαση των διοργανωτών.

Αναλυτικά:

Ο Φέλιξ Σάντσο, πρόεδρος της Σαν Πάμπλο Μπούργος, δήλωσε στην El Correo: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι είναι κάτι για το οποίο πάλεψα προσωπικά. Η φετινή σεζόν έπρεπε να τελειώσει. Προτείναμε κι εμείς από την πλευρά μας  τη διεξαγωγή ενός Φάιναλ 8 σε μία ημερομηνία που θα ήταν κατάλληλη για όλους. Μίλησα τις τελευταίες ώρες με τον Πατρίκ Κομνηνό και μου υπενθύμισε ότι τον προηγούμενο Μάιο, όταν βρεθήκαμε στη Μαδρίτη για να κάνουμε αίτηση σχετικά με τη συμμετοχή μας στο BCL, του είχα μιλήσει για την ελπίδα μας να παίξουμε στο Φάιναλ Φορ. Εξεπλάγη. Αλλά τώρα μου έδωσε δίκιο”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φέλιξ Ερνάντεθ, πρόεδρος της Τενερίφης: “To BCL δεν ήθελε να ακυρώσει τη σεζόν, αφενός γιατί ο πρωταθλητής θα παίξει αργότερα στο Διηπειρωτικό Κύπελλο και αφετέρου γιατί ήθελε να διανείμει το χρηματικό έπαθλο στο νικητή και στις τρεις ομάδες που θα παίξουν στους ημιτελικούς. Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει είναι είναι να προσαρμοστούν οι ημερομηνίες με την ACB, όταν θα ξεκινησει για την επόμενη σεζόν. Ελπίζω ότι θα συναντήσουμε αυτό το πρόβλημα, διότι αν όντως υπάρξει, θα σημαίνει ότι το πρόβλημα με τον ιό θα έχει περάσει”.

Τέλος, ο Ρεϊνάλντο Μπενίτο, πρόεδρος της Σαραγόσα, δήλωσε στην στην “El Heraldo“:  “Η απόφαση του BCL είναι πολύ θετική για εμάς, που ανέκαθεν παλεύαμε υπέρ της άποψης ότι πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν, ακόμα και στην ACB.  Η μετακίνηση των αγώνων για τον Οκτώβριο, δημιουργεί κάποια προβλήματα, σε αθλητικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά η Σαραγόσα θα παραμείνει ισχυρός διεκδικητής του ευρωπαϊκού τίτλου, έστω κι αν ο δρόμος πια είναι πιο δύσκολος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…