Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ραζνάτοβιτς: “Η καλύτερη λύση είναι να μοιραστεί η ζημιά σε παίκτες και ομάδες” (pic)

Ραζνάτοβιτς: “Η καλύτερη λύση είναι να μοιραστεί η ζημιά σε παίκτες και ομάδες” (pic)

Misko4

Ξεκάθαρη θέση υπέρ των παικτών των ομάδων της Ευρωλίγκας στο ζήτημα των περικοπών των συμβολαίων τους πήρε ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Ο πασίγνωστος ατζέντης ανέβασε ένα κείμενο στην ιστοσελίδα της εταιρίας του, όπου αρχικά εξηγεί ότι όλοι οι παίκτες έχουν πάρει το 70% του συμβολαίου τους.

Για το υπόλοιπο 30% θα πρέπει να μοιραστεί ισόποσα σύμφωνα με τον Σέρβο θα πρέπει να μοιραστεί ισόποσα δηλαδή να λάβουν 15% (ή 1,5 μισθό) οι παίκτες, και όχι να αποδεχθούν περικοπή ύψους 30% όπως προτείνει η Ευρωλίγκα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η συνεργασία διακόπτεται για λόγους ανωτέρας βίας, όμως δεν υπάρχει επίσης διαφωνία για το γεγονός πως δεν υπάρχει σχετικός όρος στα συμβόλαια των παικτών,» αναφέρει αρχικά ο Ραζνάτοβιτς, τονίζοντας ότι οι διαφορές θα πρέπει να λυθούν με βάση τους νόμους και το Δίκαιο.

Παράλληλα θεωρεί άδικη την πρόταση της Ευρωλίγκας για περικοπές 30%: «Η πρόθεση της Euroleague για “ψαλίδι” 30% δεν έχει λογική και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αφού αυτό σημαίνει πως οι παίκτες δεν θα κερδίσουν τίποτα και θα κλείσουν την σεζόν χωρίς καμία περαιτέρω αμοιβή. Το βάρος πέφτει έτσι στους παίκτες, που δεν έχουν άλλο εισόδημα».

Τέλος, υπενθύμισε και το δεδικασμένα του BAT, όπως η υπόθεση 0529/14 εναντίον της “ Champville” από τον Λίβανο, όπου η  συγκεκριμένη ομάδα έχασε και η τελική ετυμηγορία ανέφερε πως το δίκαιο είναι να μοιραστεί την οικονομική ζημιά με τους παίκτες.

Και κατέληξε: «Είμαι απόλυτα σίγουρος πως όλες οι υποθέσεις που θα καταλήξουν στο BAT θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, η καλύτερη λύση θα ήταν η πληρωμή 1,5 μισθού επιπλέον στους παίκτες, που θα ανέβαζε δηλαδή την συνολική αμοιβή τους στο 85% της αρχικής συμφωνίας τους με τους συλλόγους τους»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Ρεκόρ προσέλευσης κόσμου φέτος στη διοργάνωση

Τεράστια αύξηση φέτος με ρεκόρ προσέλευσης κόσμου στη Euroleague. Ο κόσμος φέτος γέμισε τα…