Κεντρική Διεθνή “Ζημιά της τάξης του 30% στην Μπασκόνια, θέλω να μείνει ο Ιβάνοβιτς”

“Ζημιά της τάξης του 30% στην Μπασκόνια, θέλω να μείνει ο Ιβάνοβιτς”

Για το πως αναμένεται να επιδράσει η πανδημία του κορωνοϊού στα οικονομικά της Μπασκόνια μίλησε ο πρόεδρος της Χοσέαν Κερεχέτα, τονίζοντας ότι περιμένει μείωση εσόδων περίπου στο 30%. Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Βιτόρια αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της ομάδας, δηλώνοντας ότι πρόθεση του είναι η παραμονή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία της, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα κάποια συζήτηση.

Αναλυτικά:

«Είναι ένα περίπλοκο θέμα και θα το αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον για το μισό της επόμενης σεζόν. Θα πρέπει να κάνουμε τον αγωνιστικό σχεδιασμό και να σκεφτόμαστε συνεχώς τον προϋπολογισμό. Το σενάριο που διαμορφώνεται με κάνει μάλλον απαισιόδοξο. Λείπουν οι μεταβλητές, αλλά δουλεύουμε, γνωρίζοντας πως θα παίξουμε χωρίς κόσμο. Έχουμε πολλά προβλήματα και σε επίπεδο χορηγών, με εταιρείες που βρίσκονται οι ίδιες σε δύσκολη κατάσταση, οπότε θα επενδύσουν λιγότερα σε διαφήμιση, ενώ υπάρχει και το σενάριο όπου τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αν παραμείνουν κλειστά μπαρ και εστιατόρια, θα πέσουν. Μιλάμε για ένα ποσοστό μείωσης των εσόδων της τάξης του 30%. Για την Αλαβές (ανήκει στο γκρουπ Μπασκόνια) μιλάμε για ένα ποσό μεταξύ 19 και 22 εκατομμυρίων ευρώ».

Για το αν θα υπάρξει διαπραγμάτευση για τη μείωση του συμβολαίου του Σενγκέλια: «Πρέπει να πάρουμε μέτρα ιδιαίτερα. Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως οι εργαζόμενοι είναι σε καλή θέση, αλλά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι εγγυηθούμε το μέλλον. Στη Μπασκόνια και μέσω της Ευρωλίγκα υπάρχει μια συμφωνία της τάξης του 20% μείωσης των συμβολαίων δεν δεν συνεχιστεί το πρωτάθλημα και 15% αν συνεχιστεί. Όλοι θα πρέπει να σκεφτούμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αντιμετωπίζουμε όλοι και θα συνεχίσουμε να βιώνουμε. Δεν έχω αμφιβολία πως οι παίκτες θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Για τα σχέδια της Ευρωλίγκας: «Αυτή τη στιγμή η Ευρωλίγκα έδωσε ημερομηνίες και η ACB έναν τρόπο διεξαγωγής, χωρίς όμως ημερομηνίες. Οπότε βρισκόμαστε σε αναμονή, αν και ξέρουμε πως έχουν επιλέξει περίπου το ίδιο διάστημα. Όλοι προσπαθούν να βρουν μια λύση, όλος ο κόσμος, για το πως θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση. Οι παίκτες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να βρεθεί λύση σε ένα περίπλοκο πρόβλημα όπως αυτό των συμβολαίων. Υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να εκτιμήσω και την καθοριστική συμβολή του Σενγκέλια ως αρχηγού σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Έβαλαν πλάτη για τις ομάδες τους όλοι».

Για την προοπτική να διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα της Liga Endesa με 20 ομάδες: «Είναι κάτι που ανησυχεί. Δεν υπάρχουν ούτε ομάδες, ούτε και ημερομηνίες για ένα τέτοιο πλάνο. Και δεν υπάρχουν και οι οικονομικές συνθήκες για κάτι τέτοιο. Το λογικό είναι να μην υπάρχουν ούτε υποβιβασμοί, ούτε άνοδος ομάδων».

Για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς: «Πρόθεσή μου είναι να μείνει στη θέση του προπονητή και το λέω αυτό χωρίς να έχω αρχίσει τις συζητήσεις μαζί του. Μου κάνετε μια ερώτηση και σας απαντώ ευθέως. Προσωπικά θα ήθελα πολύ να παραμείνει και θα μιλήσουμε μαζί του».

Για τα συμβόλαια άλλων παικτών που λήγουν όπως των Ντιόπ, Σιλντς ή Γκαρίνο: «Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο, ώστε να δούμε πρώτα ποιο είναι το γενικότερο σενάριο για την επόμενη μέρα. Επίσης, το κασέ των παικτών θα πέσει σε όλη την Ευρώπη και πρέπει να έχουμε χρόνο για να ξεκινήσουμε να χτίζουμε την ομάδα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Euroleague: Ξανά στην Σερβία το Final Four ;

Όπως αναφέρουν τα Σερβικά Μέσα το φετινό Final 4 της Euroleague που επρόκειτο να διεξαχθεί…