Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Υπερήφανος για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την πανδημία στην Ελλάδα”

“Υπερήφανος για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την πανδημία στην Ελλάδα”

Σφαιρόπουλος

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βρίσκεται στο Ισραήλ και μένει κλεισμένος στο σπίτι του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Έλληνας τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ μίλησε για την κατάσταση στο Ισραήλ, αλλά και για τα μέτρα που έλαβε η χώρα μας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον ΣΚΑΪ:

Για την κατάσταση στο Ισραήλ: «Η κατάσταση είναι σχεδόν ίδια με την Ελλάδα. Υπάρχει καραντίνα, μένουμε στο σπίτι, βγαίνουμε μόνο για σούπερ μάρκετ, πλένουμε καλά τα χέρια μας… Σε γενικές γραμμές, το Ισραήλ βρίσκεται σχεδόν στην ίδια κατάσταση με τη χώρα μας. Η μόνη διαφορά είναι ότι εδώ έχουν κάνει πάρα πολλά τεστ για τον κορονοϊό. Στις 12 Μαρτίου μας ενημέρωσαν ότι δεν θα παίξουμε με την Μπασκόνια και από κει και πέρα, σταμάτησαν τα πάντα».

Για την κατάσταση στην Ελλάδα: «Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την πανδημία! Είναι σημαντικό ότι αποφάνθηκαν οι ειδικοί στο τι πρέπει να κάνουμε, ότι εμπιστευτήκαμε τους ειδικούς. Είμαστε χαρούμενοι που το κράτος λειτούργησε σωστά».

Για το μέλλον του πρωταθλήματος στο Ισραήλ: «Το πρωτάθλημα στο Ισραήλ δεν έχει λήξει οριστικά. Υπάρχει σκέψη να γίνουν αγώνες χωρίς φιλάθλους. Διαφωνώ με αυτή την προοπτική. Το μπάσκετ είναι κοινωνική εκδήλωση, ο κόσμος πρέπει να έρχεται στο γήπεδο. Ό,τι κάνουμε, τον κάνουμε για τον κόσμο. Όταν λοιπόν δεν έρχεται κόσμος στο γήπεδο, το άθλημα κάτι… χάνει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Σφαιρόπουλος: «Παρά τις απουσίες μας, ελάτε να μας στηρίξετε»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός, Γιάννης Σφαιρόπο…