Κεντρική Διεθνή “Σε αυτές τις συνθήκες κανείς δεν θα πανηγύριζε την κατάκτηση του τίτλου”

“Σε αυτές τις συνθήκες κανείς δεν θα πανηγύριζε την κατάκτηση του τίτλου”

Τζόρτζεβιτς

Στο γεγονός ότι καμία ομάδα δεν θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου στην Ιταλία μετά τα όσα τραγικά έχουν συμβεί από την πανδημία του κορωνοϊού εστίασε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς σε δηλώσεις του σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό. Παράλληλα, ο Σέρβος τεχνικός τόνισε ότι όλο αυτό που συμβαίνει έχει “πονέσει” τους πάντες, ενώ ευχήθηκε σύντομα να αρχίσουμε και πάλι τις χειραψίες και τις αγκαλιές.

Αναλυτικά:

«Όλοι μιλάμε με πολύ έντονα συναισθήματα, όλοι έχουμε “πονέσει” από αυτό. Είμαστε άνθρωποι του αθλητισμού και πολύ ανταγωνιστικοί, όλοι θα ήθελαν να κερδίσουν έναν τίτλο, αυτή είναι η πρώτη σκέψη όλων όσων βρίσκονται μέσα στον αθλητισμό. Παρόλ’ αυτά, υπάρχουν κι άλλες παράμετροι όπως η οικονομική προσπάθεια που κάνουν οι ιδιοκτήτες.

Κανείς δεν θα πανηγύριζε ή θα απολάμβανε την κατάκτηση του τίτλου, αλλά θα ήταν μια αναγνώριση της προσπάθειας που έγινε. Προσωπικά, σέβομαι αυτούς που πληρώνονται για να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις. Τιμήσαμε κάθε παιχνίδι που παίξαμε για όλες τις διοργανώσεις, ακόμη και το Διηπειρωτικό, το οποίο επηρέασε το υπόλοιπο καλεντάρι μας.

Μόνο ο Χάντερ και ο Γκέινς έχουν μείνει στην Μπολόνια, αν και ο πρώτος αναμένεται να φύγει σύντομα γιατί ενδέχεται ο πατέρας του να είναι θετικός στον κορονοϊό. Όλοι οι άλλοι ξένοι γύρισαν στην πατρίδα τους. Είμαστε σε καθημερινή επαφή, έχουμε μια ομαδική συνομιλία και προσπαθούμε να κρατάμε καλή ψυχολογία. Όταν ένας επαγγελματίας μπαίνει στον δικό του χώρο εργασίας, πρέπει να έχει καθαρό κεφάλι, να μην τον απασχολεί τίποτα, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων που μπορεί να υπάρχουν. Αυτό είναι το θέμα που προσπαθούμε να αποφύγουμε. Δυστυχώς όμως, νομίζω πως για αρκετό καιρό θα είναι στο μυαλό όλων μας.

Η ζωή μας είναι γεμάτη από χειραψίες, αγκαλιές, προσωπικές επαφές, όχι μόνο στον αθλητισμό, παντού. Ελπίζω σύντομα να επιστρέψουμε σε αυτά και αν ο αθλητισμός χρειαστεί για να περάσουμε ένα μήνυμα, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Ήταν ένα ισχυρό πλήγμα για την ανθρωπότητα αυτή η πανδημία, αλλά θα την ξεπεράσουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…