Κεντρική Διεθνή “O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας άργησε, όχι η Ευρωλίγκα”

“O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας άργησε, όχι η Ευρωλίγκα”

Αταμάν

Βολές κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έριξε ο Εργκίν Αταμάν σε συνέντευξη του στο τουρκικό trendbasket, λέγοντας ότι σε αυτόν οφείλεται η καθυστέρηση στην λήψη μέτρων και όχι στην Ευρωλίγκα. Παράλληλα ο τεχνικός της Εφές, αναφέρθηκε στην καθημερινότητα του στην καραντίνα, τα κρούσματα στην Φενέρ αλλά και τον χρόνο που θα χρειαστούν οι παίκτες για να προσαρμοστούν μετά την καραντίνα.

Αναλυτικά:

Για την καθημερινότητα του: “Φυσικά έχουν αλλάξει πολλά. Από εκεί που ξυπνούσαμε κάθε μέρα μέσα στην αδρεναλίνη με τις προπονήσεις και τους αγώνες, τώρα καθόμαστε όλη μέρα σπίτι, λίγη δουλειά, βλέποντας καμία ταινία, παίζοντας με τα παιδιά”.

Για τους φίλους στην Ιταλία και τη διακοπή της Euroleague: “Μιλάμε συχνά. Το σύστημα υγείας τους δεν είναι τόσο καλό όσο της Τουρκίας. Εκεί συνήθως απευθύνονται στον οικογενειακό τους γιατρό, εξού και το σύστημα δεν μπορεί να αντέξει τόσο βάρος τώρα.

Θεωρώ ότι ο ΠΟΥ φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Άργησαν να δηλώσουν κατάσταση πανδημίας. Η Euroleague σταμάτησε έγκαιρα, ακολούθησε τις οδηγίες, όπως και στο ποδόσφαιρο η UEFA , δε νομίζω ότι έκανε κάποιο λάθος. Ευτυχώς δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα στις ομάδες, ιδίως ανάμεσα στους αθλητές. Σίγουρα θα υπήρχε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα αν είχαν καθυστερήσει άλλη μία εβδομάδα”.

Για τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στη Φενέρ: “Ο τιμ μάνατζερ ο Τσενκ Ρέντα είναι στενός μας φίλος. Χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο, αλλά ευτυχώς δεν ήταν σοβαρό περιστατικό. Όσο για τους υπόλοιπους δεν ξέρουμε ποιοι παίκτες ήταν τελικά, δεν ανακοινώθηκε από την ομάδα”.

Για την επαναπροσαρμογή των παικτών μετά τη διακοπή: “Στόχος της Euroleague είναι τα υπολειπόμενα ματς να παιχτούν μέσα στο καλοκαίρι, αλλά υπάρχει πρόβλεψη να δοθεί στις ομάδες ένας μήνας πριν για προετοιμασία. Οι δύο εβδομάδες εξ’αυτών θα αφορούν στην καραντίνα που θα πρέπει να μείνουν όσοι παίκτες επιστρέφουν από το εξωτερικό στις βάσεις τους. Άρα οι ομαδικές προπονήσεις θα είναι 2 εβδομάδες. Μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής, χρειάζονται τουλάχιστον 3 εβδομάδες. Και πάλι, δεν θα φτάσουν στο 100% των δυνατοτήτων τους. Πιθανότητα θα πιάσουμε ένα 70-80% και με σκληρή δουλειά, χωρίς ίχνος χαλαρότητας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…