Κεντρική Διεθνή “O Αταμάν κάνει τα πράγματα πιο απλά”

“O Αταμάν κάνει τα πράγματα πιο απλά”

Εφές

Για την συνεργασία του με τον Εγκίν Αταμάν μίλησε ο Βασίλιε Μίστις σε τουρκικά μέσα αναφέροντας τους λόγους που έμεινε στην ομάδα που δεν είναι άλλοι από τις ελευθερίες που δίνει ο Τούρκος τεχνικός. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της καριέρας του, όταν από την Τόφας πήγε στην Ζαλγκίρις με την προτροπή του τότε προπονητή του Ορούν Ενέ. 

«Πιθανά το λογικό θα ήταν να έμενα στη Ζαλγκίρις αλλά ήθελα να εφαρμόσω όσα είχα μάθει. Όταν πήγα άκουσα πολλά για τον Αταμάν, κριτικές τύπου ‘’δεν του αρέσουν τόσο οι Σέρβοι, δεν ενδιαφέρεται για το μπάσκετ’’, όμως δεν με ενδιέφερε. Κάνει τα πράγματα στο παρκέ πιο απλά, καταλαβαίνει τους παίκτες, μοιράζει ευθύνες, μπορεί να αντιληφθεί τα λάθη του και δίνει ελευθερίες. Για αυτό το λόγο, προτίμησα να μείνω στην Εφές και να επεκτείνω το συμβόλαιό μου.

Δεν κλήθηκα στην Εθνική ομάδα για πρώτη φορά το 2016, καθώς δεν είχα πολύ χρόνο συμμετοχής και πιο μετά δέχθηκα την πρόταση της Τόφας. Όταν έφυγα δεν ήξερα την Τόφας και τον Ορούν Ενέ. Μπορώ να πω ότι ο κόουτς έχει σπάνια ειλικρίνεια και υπομονή. ‘’Θέλω να είμαι δίκαιος και να το χρεωθώ αν το αξίζω’’ είπα και ο Ορούν μου έδωσε ότι άξιζα. Είχα σκαμπανεβάσματα αλλά με ανέδειξε με υπομονή.

Όταν ξεκίνησα να παίζω καλά, έσπασα το χέρι μου τον Φεβρουάριο. Δεν μπορούσα να αγωνιστώ για έξι εβδομάδες, γίναμε πολύ στενοί φίλοι σε όλη αυτή τη διαδικασία κι ελπίζω να παραμείνουμε σε όλη μας τη ζωή. Παρά το γεγονός ότι ήθελε να με κρατήσει, όταν έφτασε η πρόταση της Ζαλγκίρις, είπε πως ‘’είναι ώρα να φύγεις’’ και αργότερα πήρα την απόφασή μου».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…