Κεντρική Διεθνή “Μόνο αν αλλάξει το σύστημα μπορεί να ολοκληρωθεί η Ευρωλίγκα”

“Μόνο αν αλλάξει το σύστημα μπορεί να ολοκληρωθεί η Ευρωλίγκα”

pesic 1

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς σε σερβική ιστοσελίδα, εκφράζοντας την άποψη του ότι η Ευρωλίγκα θα μπορέσει να ολοκληρωθεί μόνο αν αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής της. Παράλληλα ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε στο πως περνάει τον καιρό του, στους παίκτες του αλλά και την κατάσταση στην Ισπανία.

Αναλυτικά:

«Είμαι σε καραντίνα στο σπίτι μου στη Βαρκελώνη. Δεν βγαίνουμε έξω και προσπαθούμε να πειθαρχήσουμε στις οδηγίες των υπευθύνων. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και μέσα στο σπίτι. Προσπαθώ για παράδειγμα να αναλύσω με μεγαλύτερη άνεση χρόνου παιχνίδια από το παρελθόν και να ετοιμάσω πράγματα για το μέλλον. Εμείς άλλωστε οι προπονητές πάντα ασχολούμαστε με τους άλλους. Από εκεί και πέρα εκτός από την εργασία που κάνουμε, προσπαθούμε πάντα να είμαστε σε ετοιμότητα. Παρακολουθούμε ταινίες που δεν μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε λόγω των πολλών ταξιδιών, προπονήσεων και φυσικά των αγώνων. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για να διαβάσουμε, αλλά ομολογώ ότι εγώ δεν έχω ακόμα τη συγκέντρωση για να το κάνω. Ίσως αργότερα»

Για την κατάσταση στην Ισπανία ανέφερε: «Η καραντίνα έχει επεκταθεί μέχρι στις 26 Απριλίου, ενώ η κυβέρνηση μας έχει προετοιμάσει ότι τα μέτρα είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν και μετά από τη συγκεκριμένη ημερομηνία.  Πρέπει να γίνει σεβαστό αυτό. Εκείνοι που οργανώνουν τον εαυτό τους νωρίτερα θα είναι σε θέση να τα καταφέρουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η υγεία είναι πάνω απ΄ όλα.  Πρέπει να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και να προσφέρουμε βοήθεια όπου αυτό είναι απαραίτητο»

Για τους παίκτες της Μπαρτσελόνα: «Είμαι σχεδόν σε καθημερινή επικοινωνία με τους παίκτες. Μαζί με τους βοηθούς έχουμε φτιάξει ορισμένα προγράμματα ώστε να παίρνουν ένα νέο κάθε εβδομάδα. Είναι αθλητές και πρέπει να παραμείνουν στη βέλτιστη φυσική κατάσταση. Στόχος μα είναι να τους παρακινούμε ώστε να είναι προετοιμασμένοι ανά πάσα στιγμή. Φυσικά, υπάρχουν και ερωτήσεις από τους παίκτες και από όλους τους άλλους. Για παράδειγμα πότε θα συνεχιστούν οι διοργανώσεις,  υπό ποιες προϋποθέσεις και να αλλάξει το σύστημα».

Για το μέλλον της σεζόν και αν υπάρχει: «Κανείς δεν το γνωρίζει αυτή τη στιγμή τι θα συμβεί ή τι είναι το καλύτερο. Εγώ είπα εδώ στην Ισπανία ότι το καλύτερο θα ήταν να συνεχιστούν οι διοργανώσεις. Πρώτα απ ‘ όλα, πιστεύω ότι η ζωή συνεχίζεται, αλλά φυσικά πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Για την Μπαρτσελόνα η διακοπή δεν ήρθε σε καλή στιγμή. Γενικότερα πάντως υπάρχουν πολλές προτάσεις και εικασίες»

Συγκεκριμένα για την Ευρωλίγκα είπε: «Εάν συνεχιστεί, δύσκολα αυτό μπορεί να συμβεί χωρίς να αλλάξει το σύστημα. Αυτή είναι η γνώμη μου. Υπάρχουν πολλές προτάσεις, πολλές σκέψεις και συζητήσεις σχετικά με την οικονομική κατάσταση, το κοινό, τους χορηγούς. Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα απώλειας εσόδων. Και πάλι όμως η υγεία όλων των συμμετεχόντων είναι υψίστης σημασίας. Πρώτον, όλοι όσοι βρίσκονται γύρω από την ομάδα και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αθλητικές εκδηλώσεις πρέπει να είναι υγιείς. Παρόλο που η καραντίνα βρίσκεται πίσω μας για περισσότερο από ένα μήνα, προσωπικά δεν βλέπω προς το παρόν καμία διέξοδο. Οι περισσότεροι σύλλογοι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν τους αθλητές τους σε τακτική βάση, καθώς δεν υπάρχουν έσοδα από χορηγούς και εισιτήρια από του αγώνες. Η Μπαρτσελόνα είναι από τις πρώτες που αποφάσισε να μειώσει τους μισθούς κατά 70%».

Αναφορικά με τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι παίκτες ήταν αντίθετοι με τις αποφάσεις της διοίκησης: «Ακούστηκαν πολλά ψέματα. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει ότι μια τέτοια απόφαση θα τη δεχτούν όλοι με χαρά. Γνωρίζω όμως με βεβαιότητα ότι όλοι οι παίκτες έχουν συμφωνήσει. Μάλιστα μερικοί έχουν συμμετάσχει και θέλουν να συμμετάσχουν με υψηλότερο ποσοστό από το 70%, ώστε οι υπάλληλοι του συλλόγου και όσοι δεν έχουν υψηλά εισοδήματα να πάρουν όλο το μισθό τους. Αυτή είναι η αλήθεια. Συγχαίρω τους παίκτες μου και βέβαια τους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα για την αντίδρασή τους».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Έκανε το 2/2 ο Βόβορας με τη Νεπτούνας

Έκανε το 2/2 ο Βόβορας με τη Νεπτούνας. Η Νεπτούνας έκανε το 2/2 με τον Γιώργο Βόβορα στον…